Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 01:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 27

ПРЕС-РЕЛІЗ

ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Відокремлений підрозділ  «Харківська міська організація ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», за фінансової підтримки Міністерства соціальної політики України 28-29 травня 2017 року проводять захід "Науково-практична конференція «Мандрівка з перешкодами та без: доступність національного і міжнародного туризму для осіб з інвалідністю".

... Читати далі »

Переглядів: 341 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.05.2017 | Коментарі (0)

З 17 по 21 травня в Мистецькому Арсеналі (м. Київ) пройшов найбільший в Україні книжковий ярмарок - Книжковий Арсенал-2017. На цьому книжковому форумі наш харківський партнер, організація "Право вибору" (керівник В. А. Бутенко), за організаційної підтримки ВП Харківська обласна організація ВГО ВППІ (голова - В.А. Носков) презентувала унікальне видання - книгу "УКраїнські менестрелі: мистецтво кобзарів і лірників", родзинкою якого є 2 додатки ("Кобзарські пісні-думи" та "УКраїнські народні пісні") з нотами, вперше за часів незалежної України надрукованими шрифтом Брайля, а також флешка з записом українських пісень у виконанні кобзарів.

18 травня з 17:00 по 19:00 в Музеї книги і друкарства України (Києво-Печерська Лавра) відбувся концерт-презентація вищеназваних книг. Учасниками концерту були Володимир Борисович Петровський, голова ГО ВГО ВППІ, Тарас Компаніченко, кобзар і лірник, лідер гурту "Хорея Козацька", гурт "Шпиляс ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.05.2017 | Коментарі (0)

20 травня члени ГО ВГО ВППІ побували в незвичайному місці, де фізично здорова людина може тимчасово уявити себе на місці незрячого. "Третя після опівночі" – музей, який дає змогу пізнати себе та можливості свого тіла, яким заважає розкритися денне світло.

На півтори години відвідувач опиняється у звичних ситуаціях, проте в абсолютно нових для себе умовах – в абсолютній темряві. При цьому його провідником є незрячий гід, для якого ці умови звичні та зрозумілі. З його допомогою  відкриваєш інший світ, наповнений відчуттями, які зазвичай просто не помічаєш.

Музей має 5 реалістичних інтерактивних- зон, які повністю, за допомогою звуків та запахів, занурюють відвідувача в атмосферу вулиці, квартири тощо. І все це - в суцільній темряві. Провівши 90 хвилин в музеї, змінюєшся внутрішньо, і вже ніколи не зможеш бути байдужим до незрячої людини на ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 402 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.05.2017 | Коментарі (0)

05 квітня 2017 року ГО ВГО ВППІ взяла участь в круглому столі "Серце, наповнене грозами: поетичний світ Володимира Забаштанського", присвяченому пам`яті видатного поета сучасності, Володимира Забаштанського (1940-2001рр), який, втративши в 18-ти річному віці зір та руки, в 1969 році з відзнакою закінчив філологічний факультет Київського державного університету імені Т. Г. Шевченка. Володимир Забаштанський почав друкуватися в періодичних виданнях зі шкільних років, і протягом життя видав 14 поетичних збірок. Член Спілки письменників СРСР з 1967 року. Крім написання власних поетичних творів займався перекладацькою діяльністю. Переклав українською «Езопові байки», документальну повість для дітей «Біла борозна» А.Іванова, повісті В.Астаф’єва «Кража» і «Десь гримить війна». Здіснював переклади з іншим мов колишнього СРСР.  З 1968 по 1993 роки очолював Республіканську літературну школу-студію «Кобза».

... Читати далі »

Переглядів: 357 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.05.2017 | Коментарі (0)

В інформаційно-аналітичному тижневику "Дзеркало тижня" ( № 14 за 15-21 квітня 2017 року) було опубліковано статтю В.Б. Петровського "Кишенькова громадськість для органів влади", присвячену виборам до громадської ради при Міністерстві соціальної політики України. Повну версію статті можна знайти за посиланням: https://gazeta.dt.ua/SOCIUM/kishenkova-gromadskist-dlya-organiv-vladi-239761_.html

Нижче публікуємо невеликий фрагмент цієї публікації:

"

Приблизно опівдні 8 квітня 2017 року, попри холодний дощ, біля входу до Київського міського будинку ветеранів спостерігалося дивне пожвавлення, схоже на те, що відбувається біля театру перед початком вистави. І справді, за повної відсутності афіш, уперше і, сподіваємося, востаннє тут готувалася театралізована вистава під назвою "Установчі збори громадської ради при Мінсоцполітики". Як і годиться, театр починався вже зі сходів, на яких тіснилися люди, здебільшого у військових або напів ... Читати далі »

Переглядів: 340 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.05.2017 | Коментарі (0)

З 28 по 30 березня 2017 року членами ГО ВГО ВППІ було здійснено моніторинг доступності міста Вільнюс (Литва) для осіб з інвалідністю різних нозологій. За три дні члени моніторингової групи максимально повно дізналися про те, як Литва піклується про своїх громадян з інвалідністю, створюючи для них безбар`єрне середовище шляхом застосування принципів універсального дизайну та розумного пристосування. Вразив Палац Князів Литовських, який  практично повністю пристосований для того, аби особи з інвалідністю мали можливість ознайомитися зі своєю історією. Практично всі культові споруди Вільнюса обладнані пандусами та підйомниками. Є підйомник і пандус навіть перед входом до президентського палацу! І це правильно.

Можливо, українській владі також треба починати з себе і обладнати пандусами хоча б споруди, в яких розміщені органи влади загальнодержавного значення?

Організація планує і надалі продовжувати моніторингову діяльність як на рівні України, так і на міжнародном ... Читати далі »

Переглядів: 345 | Додав: Kuratornet | Дата: 27.05.2017 | Коментарі (0)