Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 15:08
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 25
28 ЛИСТОПАДА 2018 РОКУ В ПРИМІЩЕННІ НАЦІОНАЛЬНОГО ІНФОРМАЦІЙНОГО АГЕНТСТВА «УКРІНФОРМ» З 10:00 ДО 12:00 Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ГО ВГО ВППІ) проведе круглий стіл на тему «Рівність можливостей для здійснення інвалідизованими громадянами України права на участь у суспільному та політичному житті в контексті Конвенції ООН про права людей з інвалідністю та інших міжнародних договорів». Захід приурочений до Міжнародного дня інвалідів, який щорічно відзначається світовою спільнотою 03 грудня. Тривалість заходу – 2 години.
Дата: «28» листопада 2018 року. Час: 10:00 – 12:00 (початок реєстрації учасників з 09:30).
Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:
1. Становище об’єднань громадян з інвалідністю, як інститутів громадянського суспільства України, в системі суспільних відносин.
2. Реальні можливості участі інвалідизованих громадян у суспільно-політичному житті України ... Читати далі »
Переглядів: 269 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

Конференція з проблем працевлаштування: пошуки партнерства

"Роботодавці та працівники з інвалідністю: шлях до партнерства". Такою була тема конференції, яку нещодавно провела правозахисна організація "Права людини". Конференція пройшла за сприянням Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія».
За статистикою в Україні 2 млн людей з інвалідністю з них 670 тисяч працевлаштовано, а це 26 відсотків, від загальної кількості. Показник, який влаштовує ЄС. У 2016 році держава отримала 287 млн грн штрафних санкцій за нестворені робочі місця для людей з інвалідністю, але на їх працевлаштування витрачено лише 23 млн.
Захід провадився у формі панельних дискусій. У першій панельній дискусії, яка мала назву «Роботодавець та працівник з інвалідністю: від закриття нормативу до взаємовигідної співпраці» і модератором якої виступив Радіон Квашук взяли участь представники бізнесу: "Ашан", "Білла", "Нестлє Україна", та "Good Brea ... Читати далі »
Переглядів: 255 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

13-14 листопада в Києві, в рамках Всеукраїнської програми «Через освіту до соціальної інтеграції та інклюзії», відбулася всеукраїнська конференція «Виклики часу - стандарти видання книг для людей з важкими порушеннями зору в Україні».
Серед учасників заходу був і Член комітету по стандартам друку шрифтом Брайля, консультант ВІТ (Консультативно-інформаційний сервісний центр при баварській спілці незрячих та слабозорих в Німеччині), який прилетів самостійно з Мюнхена, будучи тотально незрячим, аби поділитися з українськими видавцями досвідом Німеччини в галузі видавництва для незрячих.
Конференція була організована Національною Асамбеєю людей з інвалідністю та МБО «Німецько-українська партнерська мережа» в партнерстві с ОО «Харьковский центр реабилитации «Право выбора» и ВГО людей с инвалідністю зору «Генерация успішної дії», за підтримки МОЦ Дортмунд и МИД Германии в рамках проекту «Координація програм підтримки для молоді с порушеннями зору в Україні» #civilsocietycoopera ... Читати далі »
Переглядів: 306 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

З 23 по 29 жовтня 2018 року ГО ВГО ВППІ продовжила моніторинг європейської доступності. На цей раз наші дослідження проходили в країнах Балтії, а саме в Литві, Латвії та Естонії. Безумовно, дослідження проводилися не в усіх містах, однак побачене нами є дуже цікавим, і підуть до "скарбнички європейської доступності", яку ми невтомно поповнюємо, аби втілити найкращі приклади цієї доступності на рідних теренах.
Що особливо запам'яталося? Тракайський замок, але не той, славетний, а так званий Напівострівний, біля його встановлено чудову копію замкових споруд для осіб з вадами зору. А ще - Рундальський палац в Латвії, що колись належав герцогу Бірону. В багатьох залах цього палацу є зразки шпалер, до яких можна торкнутися руками. Це зроблено не лише для незрячих, але й для здорових відвідувачів і добре запобігає бажанню "помацати" стіну, тобто вберігає безцінні шпалери від знищення. А ще - автовокзал в Каунасі, вся територія якого охоплена тактильними доріжками. І тактильні доріжки ... Читати далі »
Переглядів: 278 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)

Ось і добігає кінця 2018 бюджетний рік. Починають звітувати про свою діяльність відокремлені підрозділи нашої організації. В цьому році 2 відокремлених підрозділи, які працюють на рівні районів міста Києва, отримали фінансову підтримку з київського міського бюджету: Відокремлений підрозділ «Дарницька місцева (района в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та Відокремлений підрозділ «Печерська місцева (района в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Першою звітується ВП ДМО ВППІ в місті Києві.
В цьому році фінансування почало надходити з великим запізненням, практично – на початку вересня. Таким чином, всі заходи, які організація мала б проводити, починаючи з січня 2018 року, проводилися з вересня 2018 року. Першим, 02 вересня 2018 року, було проведено Просвітницько-реабілітаційний захід «Тематична екскурсія для осіб з вадами зору ... Читати далі »
Переглядів: 276 | Додав: vuppi | Дата: 25.11.2018 | Коментарі (0)