Вітаю Вас Гість!
Середа, 17.04.2024, 00:53
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
03 грудня 2021 року в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Громадська рада при Київській міській державній адміністрації спільно з Громадською організацією «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» провела Форум, приурочений до Міжнародного дня осіб з інвалідністю на тему: «Безбар’єрний простір як невід’ємна складова цивілізованої держави: змістовне наповнення Національної стратегії безбар’єрності України».
Під час заходу були розглянуті наступні питання:
1. Соціальна політика в контексті доступності (вулична доступність, доступнісь об’єктів та інфраструктури)
2. Реабілітаційна доступність до медичної сфери
3. Інформаційне забезпечення: освіта та працевлаштування
4. Рівність та правовий захист.
В заході взяли участь представники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людей з інвалідністю, профільних структурних одиниць КМДА, зокрема – Департаменту суспільних комунікацій, Управління туризм ... Читати далі »
Переглядів: 173 | Додав: vuppi | Дата: 03.12.2021 | Коментарі (0)

Дорогі друзі, шановні колеги та партнери! ПРЕС-РЕЛІЗ
03 грудня 2021 року з 09:00 до 11:00 в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» Громадська рада при Київській міській державній адміністрації спільно з Громадською організацією «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» проводить форум, приурочений до Міжнародного дня осіб з інвалідністю в приміщенні Київської міської державної адміністрації на тему: «Безбар’єрний простір як невід’ємна складова цивілізованої держави: змістовне наповнення Національної стратегії безбар’єрності України».
Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:
1. Соціальна політика в контексті доступності (вулична доступність, доступнісь об’єктів та інфраструктури)
2. Реабілітаційна доступність до медичної сфери
3. Інформаційне забезпечення: освіта та працевлаштування
4. Рівність та правовий захист.
До участі в заході запрошені представники профільних структурних одиниць ... Читати далі »
Переглядів: 175 | Додав: vuppi | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

В цьому році в рамках проекту «Надання комплексних освітньо-просвітницьких реабілітаційних послуг засобами культури і мистецтва людям з інвалідністю зору», наша організація провела надзвичайно цікаву лекцію «Палаци і парки України», в якій розповідалося про найцікавіші палаци та паркові ансамблі нашої держави.
Історія визначних замків та палаців України, більшість яких на сьогодні перебуває в напівзруйнованому стані, зацікавила нас і спонукала до подальшого дослідження цієї теми. В її розвиток ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» провів цікавий інклюзивний захід, який, в свою чергу, є частиною проекту «Унікальна Україна». Саме він і привів нас в маловідому місцевість України, до унікальниого палацу поміщиків Валевських в Гощі, побудованого в стилі шале - альпійського будиночка з фахверковим фасадом і мансардним поверхом).
Але спочатку, напевне, потрібно хоч трохи розповісти власне про Гощу, районний центр в Рівненській області. Ця місцевість вперше зга ... Читати далі »
Переглядів: 204 | Додав: vuppi | Дата: 02.10.2021 | Коментарі (0)

ВІДКРИТИЙ ЛИСТ ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
Шановний пане Президенте, Володимире Олександровичу!
До Вас звертається Всеукраїнська громадська організація, Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів та її голова, Володимир Петровський. У Верховній раді України розпочинається фінальна частина реалізації спецоперації від імені держави проти незахищених верств населення: так званої «монетизації пільг». А саме розгляд проекту Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з проїзду та деяких інших пільг №5651 та похідних від нього (№№ 5651-1, 5651-2, 5651-3), кінцевою метою яких (це лише перший крок) є позбавлення пільг на проїзд представників незахищених категорій населення: літніх людей, чорнобильців, захисників Незалежності України, людей з інвалідністю.
Розуміючи, що за браком часу (хотілося б вірити, що не бажання, бо я вже неодноразово звертався до Вас з цього приводу, але відповіді так і не отримав), Ви не маєте змоги читати великі листи, розпочну з гол ... Читати далі »
Переглядів: 133 | Додав: vuppi | Дата: 26.09.2021 | Коментарі (0)

14 вересня 2021 року в Львівській спеціальній щколі № 100 (директор Ірина Ярославівна Костецька) було презентовано книгу "Зіркові казки», видану за ініціативи ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та за фінансової підтримки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), видавцем якої було ТОВ «Видавництво «Саміт-книга». Підготовку й адаптацію збірок рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також друк книги було здійснено ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків, керівник – Валентина Бутенко).
Цього разу «Зіркові казки» оселилися в чудовій, щойно відремонтованій, бібліотеці, в якій приємно пахне фарбою та новими книжками, а дизайн задовольнить найвибагливіший смак. В ній багато яскравих книжок, надрукованих як звичайним ширфтом, так і шрифтом Брайля, серед яких ми побачили і видання «Зіркові казки або Історії, що допомагають вірити та жити», з якого розпочався проект «Зіркові казки». Одразу ж книга «по ... Читати далі »
Переглядів: 119 | Додав: vuppi | Дата: 20.09.2021 | Коментарі (0)

15 вересня 2021 року відбулося засідання Громадської ради при Печерській в місті Києві РДА, що проходило як в звичайному форматі, так і в режимі ZOOM-відеоконференції, а також за участі керівництва й служб Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, мешканців та активістів району.
Основними питаннями, що обговорювалися на засіданні, були: затвердження плану роботи Громадської ради до кінця року, доопрацьованих назв та персонального складу всіх 8 комісій ГромРади за напрямками роботи та порядку залучення експертів ГромРади, антикорупційна експертиза розпорядження районної влади та проблемні питання від мешканців району, які надходять на адресу Громадської ради.
Результатом названих процесів стала зміна назви Комісії, очолюваною В.Б. Петровським, яка тепер має назву Комісія з питань соціальної та трудової політики, охорони здоров’я та медичного забезпечення, доступності та захисту прав маломобільних груп населення. Персональний склад Комісії лишився без змін. ... Читати далі »
Переглядів: 117 | Додав: vuppi | Дата: 19.09.2021 | Коментарі (0)

14 вересня 2021 року в Спеціальній бібліотеці імені Т.Г. Шевченка Львівського осередку УТОС відбулася презентація книжок, виданих за ініціативи ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»:
1. "Зіркові казки» (упорядник ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», видано за підтримки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
2. «Зіркові казки на дитячих долоньках», в 2-х томах (упорядник ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»),
видавцем котрих було ТОВ «Видавництво «Саміт-книга». Підготовку й адаптацію збірок рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також їх друк було здійснено ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків, керівник – Валентина Бутенко).
В книжках зібрані чудові казки українських авторів:
1. Тетяни Череп-Пероганич «Як Андрійко з козаком Мамаєм Україною мандрували»;
2. Інни Ковальчук «Оберіг»;
3. Геннадія Горово ... Читати далі »
Переглядів: 124 | Додав: vuppi | Дата: 19.09.2021 | Коментарі (0)

Пісня "Київський вальс" ("Знову цвітуть каштани", слова Андрія Малишка, музика Платона Майбороди) у виконанні голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Борисовича Петровського, що прозвучала у дворі будинку Робітників Літератури (Роліту) під час урочистостей з нагоди відкриття пам'ятної дошки, присвяченої творцям української літератури ХХ століття, які мешкали в цьому будинку. Захід відбувся 12 вересня 2021 року в рамках ХХ11-го Міжнародного "Тижня освіти дорослих" ЮНЕСКО.
Переглянути пісню можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=RP3TF2kWZ-4
Переглядів: 119 | Додав: vuppi | Дата: 17.09.2021 | Коментарі (0)

11 вересня 2021 року відбувся концерт "Українська історія словами пісні". Цим концертом відкрився ХХ11 Тиждень освіти дорослих України, який щорічно проходить в нашій державі з 11 по 18 вересня під егідою ЮНЕСКО. Захід розпочався з "Пісні Мойсея" (слова і музика Ігоря Жука) у виконанні голови ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалілдів" Володимира Борисовича Петровського.
24 серпня 2021 року Україна відзначила 30-ту річницю Незалежності. Нажаль, реальної незалежності, не лише як держави, а й, що наприкріше, в свідомості переважної більшості громадян, досі не існує. Мойсей 40 років водив іудеїв по пустелі, і зовсім не тому, що заблукав в ній. Десь, в дорозі до справжньої свободи, заблукало й українське суспільство разом з державою. І скільки років нам ходити по умовній пустелі, залежить в першу чергу від нас самих. Пісня Ігоря Жука - це не зовсім бібілійний сюжет. Ця пісня про нас з вами. Тож вслухайтеся в слова й замисліться над ними. Бо, щоб зробити правильний вибі ... Читати далі »
Переглядів: 126 | Додав: vuppi | Дата: 17.09.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні, 8 вересня 2021 року, ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» офіційно презентує початок власного проекту «Альманах слави української історії». Окремі публікації з цього циклу були вже представлені раніше, однак сьогодні ми розпочинаємо втілювати цю ідею, як цілісний проект.
Не лише в Радянському союзі, політику якого зрозуміти і пояснити нескладно, а й впродовж десятирічь існування незалежної України штучно культивувалася думку про бідну, беззахисну сиротину-Україну, яку хто хотів, той і шарпав пробігаючи. Нібито вся її історія - то суцільна бідося, поразки, невдачі і втрати, аж доки над нею не засяяло світле російське сонце.
В цьому винна не лише політика нашого сумнозвісного сусіда, але й власна недолуга державна політика і незнання історії власного народу та суспільства. Протягом своєї більш ніж півторатисячолітньої історії, якою власне, не можуть похизуватися ані Росія, ані сотні інших країн, український нар ... Читати далі »
Переглядів: 116 | Додав: vuppi | Дата: 08.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 57 58 »