Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 11:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
22 липня 2021 року відбулася моніторингова поїздка до Софіївської виправної колонії № 45. Це єдина в Україні колонія, де відбувають покарання засуджені чоловіки, в тому числі особи з інвалідністю та тяжкими захворюваннями
Ініціювала візит та виступила його співорганізатором ГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», яку я очолюю. Другим співорганізатором стала ГО «Союз «Золотий вік України», на чолі з Яною Барановою, якій я особисто та очолювана мною організація надзвичайно вдячні за значний вклад в організацію цього заходу.
У складі волонтерської команди були науковці, адвокат і аспірант (найти як правильно називається), Сергій Іванович Кириченко, доктор філософії, адвокат Вікторія Кириченко, правозахисники: адвокат, керівник правозахисної організації «Правніка» Наталія Вікторівна Бубліченко та помічник адвоката, Юрій Вікторович Бубліченко, а також радіожурналіст Володимир Анатолійович Носков (всі вони є керівниками обласних організацій ГО ВГО ВППІ), Президент ... Читати далі »
Переглядів: 109 | Додав: vuppi | Дата: 29.07.2021 | Коментарі (0)

На виконання рішення Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики про створення робочої групи об’єднання Громадських рад та згідно бажання низки громадських рад різних рівнів і громадських організацій, 07 липня 2021 року відбулися установчі збори по створенню згаданої робочої групи, що отримала назву «Об’єднана робоча група громадських рад і громадських організацій з питань захисту наданих Конституцією й чинним законодавством гарантій пільгового забезпечення незахищених верств населення України».
Саме таку назву вирішили обрати для новоствореної робочої групи учасники зборів, представники:
Громадської ради при Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів
Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України,
Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України,
Громадської ради при КМДА,
Громадської ради Фонду соціального страхування.
та громадської організації ... Читати далі »
Переглядів: 139 | Додав: vuppi | Дата: 12.07.2021 | Коментарі (0)

Пам’ятаєте, як писав Іван Драч у своєму вірші «Виклик»?
Скиньте з Шевченка шапку. Та отого
дурного кожуха.
Відкрийте в нім академіка. Ще одчайдуха-зуха.
Ще каторжника роботи. Ще нагадайте усім:
Йому було перед смертю всього лише сорок сім.
А то підробили діда і шкутильгаєте з дідом.
Ліниву свою недолугість за ним пускаєте слідом.
А він вибухає і шпетить всю вашу дурну макітру
І молодо круговертить. Молодо! Проти вітру!
А він все шукає до пари — наймичку з сиротою,
А він пропада за маною — не вашою, а отою!
І горне гору роботи, бо в нього роботи гора.
Гори до нього горнуться, сонце — на вістрі пера.
Він пильно у нас вдивляється.
Вільний свавільний самум.
Здається, ядерно вибухне з отих непокірних дум.
А то регоче і тішиться, наче хлопчисько радий.
Шевченко був молодим. Шевченко завжди молодий.

От і члени ГО «Київський міський парламент працездатних о ... Читати далі »
Переглядів: 113 | Додав: vuppi | Дата: 11.07.2021 | Коментарі (0)

Пам’ятаєте, як писав Іван Драч у своєму вірші «Виклик»?
Скиньте з Шевченка шапку. Та отого
дурного кожуха.
Відкрийте в нім академіка. Ще одчайдуха-зуха.
Ще каторжника роботи. Ще нагадайте усім:
Йому було перед смертю всього лише сорок сім.
А то підробили діда і шкутильгаєте з дідом.
Ліниву свою недолугість за ним пускаєте слідом.
А він вибухає і шпетить всю вашу дурну макітру
І молодо круговертить. Молодо! Проти вітру!
А він все шукає до пари — наймичку з сиротою,
А він пропада за маною — не вашою, а отою!
І горне гору роботи, бо в нього роботи гора.
Гори до нього горнуться, сонце — на вістрі пера.
Він пильно у нас вдивляється.
Вільний свавільний самум.
Здається, ядерно вибухне з отих непокірних дум.
А то регоче і тішиться, наче хлопчисько радий.
Шевченко був молодим. Шевченко завжди молодий.

От і члени ГО «Київський міський парламент працездатних о ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 116 | Додав: vuppi | Дата: 11.07.2021 | Коментарі (0)

28 червня 2021 року Україна відзначала 25-ту річницю прийняття Конституції. З нагоди цієї події відбулося урочисте засідання Верховної Ради України, а також урочистості перед будівлею Верховної Ради. Громадської організації «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» сприяв бажаючим членам організації наживо побачити урочисте відзначення цієї події біля будівлі Парламенту.
Під час урочистостей В.Б. Петровський, як голова організації, скористався можливістю провести коротке спілкування з 5-м президентом України, Петром Порошенком, наголосивши на важливості для країни вирішення проблем, які на сьогодні існують в соціальній політиці. Важливо, що Петро Олексійович також розуміє ці проблеми і вважає за необхідне їх вирішувати як одні з першочергових.
Тим більше це важливо з огляду на те, що він є очільником другої за чисельністю фракції Верховної Ради. Безперечно, хотілося б обговорити цю проблему і з Президентом України, і з головою ... Читати далі »
Переглядів: 113 | Додав: vuppi | Дата: 10.07.2021 | Коментарі (0)

28 червня 2021 року ВП «Печерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ, за фінансової підтримки Печерської районної в місті Києві державної адміністрації провела екскурсію «Києво-Могилянська академія в історії Києва та держави». Учасники заходу не лише побували на території славетної Могилянки, але й на власні очі змогли побачити випуск студентів Академії. І, безумовно, найбільшу зацікавленість учасників екскурсії викликав Староакадемічний або Мазепин корпус Києво-Могилянської Академії, який до певної міри є своєрідним символом та витоком цього навчального закладу. Тому хотілося б поділити цікавою інформацією, що стосується згаданої будівлі.
Отже, Староакадемічний (Мазепинський) корпус Академії будувався в 2 етапи: 1- й поверх – коштом і за часів гетьманування Івана Мазепи, з 1702 по 1704 рік, а другий – сорок років по тому, в 1740 році, вже після смерті великого гетьмана. От саме про цю історичну споруду, побудовану в стилі українського бароко, хотілося б розпов ... Читати далі »
Переглядів: 115 | Додав: vuppi | Дата: 10.07.2021 | Коментарі (0)

27 червня 2021 року члени ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» стали учасниками екскурсії «Величне місце Ярослава», проведеної в рамках проекту Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Вони, символічно «пройшовши» крізь Золоті ворота, побували в межах Києва, побудованого за часів Ярослава Мудрого та дізналися про те, за яких обставин були споруджені нові укріплення навколо нашого міста, як називалися ворота, які вели до нього і де ці ворота знаходилися, познайомилися з котом Пантюшею та Їжачком в тумані, побачили Браму Заборовського й найдавніший давньоруський храм, що зберігся до наших днів – Софію Київську. Після надзвичайно цікавої та захоплюючої історії про те, як українські вчені довели, що Софійський собор було закладено ще Володимиром Великим, екскурсанти побачили Збруцького ідола та фонтан Водолій, побували у відновленому Михайлівському Золотоверхому соборі і, нарешті, по ... Читати далі »
Переглядів: 114 | Додав: vuppi | Дата: 09.07.2021 | Коментарі (0)

29 червня 2021 року відбулася пішохідна екскурсія «Це ми, Господи! Трагедія Бабиного Яру», приурочена до 80-річчя з дня початку війни. Екскурсію провела ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» за фінансової підтримки Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації.
Не будемо зупинятися на всіх об’єктах, які побачили учасники заходу. Єдине відчуття, яке наповнює душу після нього – це «ніколи більше!». Ніколи більше не можна допустити, аби людей вбивали лише за національною, расовою чи будь-якою іншою ознакою!
Саме про це нагадує нам символічна синагога «Місце для роздумів», нещодавно зведена та відкрита на території меморіального комплексу.
Це 11-метрова дерев'яна споруда у формі книжки, яку можна відкрити чи закрити за допомогою спеціальних механізмів. Синагога розписана візерунками і текстами молитов, які повторюють традиційний розпис старовинних синагог у Західній Україні, знищених під час Другої світової війни ... Читати далі »
Переглядів: 123 | Додав: vuppi | Дата: 09.07.2021 | Коментарі (0)

8 липня 2021 року в Центральній спеціалізованій бібліотеці для сліпих імені М. Островського відбулася презентація книжок, виданих за ініціативи ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»:
1. "Зіркові казки» (упорядник ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», видано за підтримки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);
2. «Зіркові казки на дитячих долоньках», в 2-х томах (упорядник ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»),
видавцем котрих було ТОВ «Видавництво «Саміт-книга». Підготовку й адаптацію збірок рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також їх друк було здійснено ПОГ «Соцінтел» Громадської організації «Право вибору» (м. Харків, керівник – Валентина Бутенко).
Збірки видано з дотриманням принципів універсального дизайну.
Захід з презентації книжок і лекції, проведеної в рамках презентації, організований Печерською місцевою (районною в місті Києві) ... Читати далі »
Переглядів: 111 | Додав: vuppi | Дата: 09.07.2021 | Коментарі (0)

Печерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ, за фінансової підтримки Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, 26 червня 2021 року провела екскурсію під назвою «Таємниці і загадки Андріївського узвозу». Як зрозуміло з назви, учасники заходу прогулялися найдавнішою вулицею нашого міста, яка протягом 1500 років зберегла свою довжину та напрямок, дізналися про те, чому обов’язково пропаде те, що впало з воза, де саме Проня Прокопівна очікувала на Свирида Петровича Голохвастого, за якими адресами на Андріївському узвозі мешкав Михайло Булгаков, де саме знімався фільм «Дні Турбіних», яка будівля не дозволяє розлитися морю на місці Києва, хто мешкав на Андріївському узвозі до середини Х1Х сторіччя, на якому будинку сидів кіт Бегемот, звідки взялася назва гори Уздихальниця, чому насправді найвідоміша будівля цієї вулиці носить назву «Замок Річарда» і ще багато цікавого.
Саме про Замок Річарда Левове Серце хотілося б розповісти докладніше, адже так її ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 124 | Додав: vuppi | Дата: 03.07.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 56 57 »