Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 21:45
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Я, як представник Громадської ради при Київській міській державній адміністрації, взяв участь в цьому засіданні Комісії. Хочу подякувати депутатам Київської міської ради з питань культури, туризму та суспільних комунікацій за підтримку ініціативи Постійної комісії Київської міської ради з приводу підвищення суми щорічних та довічних стипендій до розміру мінімальної заробітної плати. На засіданні Комісії розглядалося призначення стипендій відомим діячам культури та мистецтва, які працюють в місті Києві, від творчих спілок. Безперечно, це подія для киян і поштовх для творчих особистостей, аби працювати і досягати аналогічних результатів в сфері культури та мистецтва. Майже всі кандидатури від творчих спілок були підтримані Комісією одноголосно. Розгляд 2-х кандидатур, в силу окремих організаційних питань, було перенесено. Робота Комісії триватиме і надалі, як і всебічна підтримка Київською міською радою та Київською міською державною адміністрацією організацій і митців, які працюють в сф ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 5 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

21 лютого у Міжнародний день рідної мови (що дуже символічно!) та Всесвітній день екскурсоводів (а наш відділ краєзнавчої літератури Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки часто відвідують екскурсоводи Києва!) у конференц-залі КМДА відбулася презентація книги Світлани Петровської та Владимир Петровский «Григорій Сковорода. Той, чия совість як чистий кришталь».
Збірка статей цієї книги присвячена 300-річчю з дня народження українського просвітителя, філософа, гуманіста, поета Григорія Сковороди, який попри зміну часів та епох залишається для нових поколінь шанованим учителем, філософські концепції якого є актуальними, сучасними та близькими.
Книга була подаровала і відділу краєзнавчої літератури Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки з дарчим написом від авторів.
У нашому відділі краєзнавчої літератури вже була зустріч з непересічною родиною Петровських. Ми завжди їх раді бачити і надалі!
На запрошення Володимира та Світлани Петровських Володимир Петровський ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 1 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

«Той, чия совість як чистий кришталь»
Сьогодні відбулася презентація унікальної книги нашого члена Громадської ради Володимир Петровський та Світлана Петровська "ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА"
виданої за підтримки Міністерство культури та інформаційної політики України.
Я особисто щиро пишаюсь, що в команді Громадська Рада при КМДА 2021-2023 знаходяться такі талановиті люди як Володимир, совість якого дійсно є чистою як кришталь.
Окремо зочу подякувати Ivan Stepurin та Ігор Степурін за постійну підтримку та допомогу в реалізації громадських ініціатив.
Переглядів: 3 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

Григорій Сковорода: "Скупий безперервно думає про гроші, купець - про товари, орач - про волів, воїн - про зброю, - коротше, що в кого болить чи радує, те є в кожного в голові та на язиці..."
…А у нас сьогодні на язиці постать Григорія Савича та презентація книги Світлани та Володимира Петровських(Світлана Петровська, Володимир Петровський) «Григорій Сковорода. Той, чия совість як чистий кришталь» до 300-річчя Григорія Сковороди.
Командою Університет Григорія Сковороди в Переяславі поділилися враженнями від презентації книги. Обговорили актуальність, європейськість і людиновимірність Сковороди та значення його філософії для сучасного покоління. Передали авторському колективу власні сковородинівські здобутки та з радістю запросили до презентації в Переяславі.
Переглядів: 2 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

У прес-центрі Київська міська державна адміністрація - КМДА відбудеться презентація унікальної книги Владимир Петровский і Светлана Петровская "ГРИГОРІЙ СКОВОРОДА", виданої за підтримки Міністерство культури та інформаційної політики України ( Міністр Ростислав Карандєєв).
Переглядів: 2 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

07 лютого 2024 року в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбувся звіт Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, в якому мали можливість взяти участь і представники Громадської Ради при КМДА 2021-2023.
Це був перший звіт органів виконавчої влади в 2024 році, до речі, як і в 2023. Важливо відзначити, що звіт Департаменту відбувався за участі всіх його структурних одиниць, тобто як безпосередньо посадовців, так і його комунальних підприємств, які також внесли свій вагомий внесок у розвиток міста: КП «Центр комунікації», КП «Радіостанція «Голос Києва», КП «Київінформ», та КП «Телекомпанія «Київ».
Зала Укрінформу була заповнена вщерть, що свідчить про важливість для розвитку та функціонування міста роботи цієї структурної одиниці, а також про велику зацікавленість громадянського суспільства міста Києва в подібних заходах. Безумовно, на заході була присутня ціла низка членів Громадської ради при КМДА на чолі з Голо ... Читати далі »
Переглядів: 2 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

01 лютого 2024 року у каб. 517 КМДА відбулося чергове засідання Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київській міській державній адміністрації), на якому було розглянуто звіт про роботу Громадської ради за 2023 рік, затверджено План роботи Громадської ради на 2024 рік, обговорено питання і прийнято відповідне рішення щодо змін персонального складу Громадської ради, схвалені ряд звернень до Київської міської влади.
З порядком денним засідання Громадської ради та перебігом подій під час засідання всі бажаючі можуть ознайомитися як з офіційних джерел, так і з дописів моїх колег по Громадській раді.
Я ж зупинюсь на тому з питань порядку денного, за яким доповідав я. 29 листопада 2023 року відбувся круглий стіл, присвячений проблемним питанням життєдіяльності людей з інвалідністю, ініційований та організований Громадською радою при КМДА і очолюваним мною Комітетом. Учасниками згаданого круглого столу були представники численних департаментів КМДА, ді ... Читати далі »
Переглядів: 2 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

30 січня 2024 року в Центр-хабі Шевченківського району відбулося планове засідання Комітету з питань охорони здоровʼя та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА. Захід проходив з таким порядком денним:
1. Інформація директора Департаменту соцполітики, Р.В. Світлого, щодо плану роботи Департаменту на 2024 рік. Доповідач Р.В. Світлий.
Запитання членів Комітету та присутніх щодо нагальних на сьогодні проблем в сфері соціальної політики.
2. Обговорення планів співпраці з питань людей з інвалідністю Комітету з питань охорони здоровʼя та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА ТА Уповноваженого Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю.
3. Затвердження плану роботи Комітету з питань охорони здоровʼя та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА на 2024 рік.
4. Різне
За ... Читати далі »
Переглядів: 2 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

На цю незвичайну пару я звернув увагу ще тоді, коли вони вперше прийшли до нашого музею. Це було, здається, більше року тому. Вони дуже довго ходили по залах, ретельно розглядаючи чи не кожну порцелянову композицію. Ні, не так. Ретельно розглядала роботи жінка, а чоловік у вишиванці з тонкою паличкою в руках, переходячи від одного стенду до наступного, уважно прислухався до кожного слова своєї супутниці.
Коли я підійшов до них ближче і почув те, як вона передає словами свої враження від побаченого, мені здалося, що, на мить закривши очі, я завдяки її коментарям зможу чітко уявити собі щонайменшу деталь композиції, яку так майстерно описувала ця неймовірно спостережлива жінка.
Познайомившись ближче з подружжям Петровських, я був вражений тим величезним обсягом громадської роботи, якій присвячує весь свій час Володимир (Владимир Петровский ), очолюючи «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», та його дружина та вірна в усьому помічниця Світлана (Светлана Петровская ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 2 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

Сто років тому, 9 січня 1924 року, у вірменській родині, що мешкала в місті Тифлісі, народився хлопчик Саркіс (Сергій) Параджанов. Життя Сергія Параджанова склалося так, що його з повним правом вважали «своїм» і грузини, серед яких він провів дитинство, і українці, адже створений ним шедевр «Тіні забутих предків» і досі вважається найкращим українським фільмом, і вірмени, до яких Сергій належав за національністю. Якщо ж дивитися ширше, Параджанов був справжньою людиною світу, товаришував зі світовими знаменитостями - Марчелло Мастроянні, Тоніно Гуеррою, Андрієм Тарковським, Федеріко Фелліні, Володимиром Висоцьким, Мариною Владі, Лілею Брік та багатьма іншими.
Сергію Параджанову судилося зняти кілька фільмів, визнаних шедеврами світового кінематографа, потрапити до радянської в'язниці, вижити там у найважчих умовах і стати одним із найвидатніших кінорежисерів ХХ століття.
За натурою та складом характеру він був міфотворцем, тож не дивно, що розповіді про різні події життя ... Читати далі »
Переглядів: 2 | Додав: vuppi | Дата: 14.03.2024 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 ... 57 58 »