Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 02:56
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
21 червня 2021 року відбулася 1-ша частина лекції "Іван Мазепа: політик, ктитор, меценат", присвячена меценатській діяльності великого гетьмана, яку він здійснював в місті Києві. Лекція проводилася ГО "Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю" за фінансової підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Оскільки лекція, схожа за змістом, вже проводилася для Печерської районної організації ВГО ВППІ, ми не викладаємо тут її текст. Всім, кого цікавить дана тема, пропонуємо звернутися за більш докладною інформацією за посиланням: https://www.facebook.com/%D0%93%D0%9E-%D0%9A%D0%B8%D1%97%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%BC%D1%96%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B1-%D0%B7-%D1%96%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B4%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8E-104047781931715
Переглядів: 127 | Додав: vuppi | Дата: 25.06.2021 | Коментарі (0)

18 та 19 червня 2021 було проведено 2 лекції з циклу «Українська історія в її найвизначніших пам’ятках» під назвою «Палаци і парки України». Лекція проходила в рамках проекту «Надання комплексних освітньо-просвітницьких реабілітаційних послуг засобами культури і мистецтва людям з інвалідністю зору». Виконавець проекту - ГО "Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю", за фінансової підтримки Департаменту соціальної політики КМДА. Перша лекція з двох запланованих, проводилася для мешканців нашого міста, які проживають на правому березі Дніпра (Печерський, Старокиївський, Шевченківський, Подільський та Святошинський райони), друга - для мешканців лівого берега
(Дарницький, Дніпровський, Деснянський райони), та, частково, правового берега (Солом’янський та Голосіївський райони).
Темою лекції були 10 найкрасивіших українських замків та палаців України. Але, оскільки ми вже розповідали про них в попередньому дописі, хотілося б доповнити попередню розповідь ли ... Читати далі »
Переглядів: 131 | Додав: vuppi | Дата: 25.06.2021 | Коментарі (0)

24 червня 2021 року з 11:00 до 12:00 ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» під егідою Комітету з питань соціальної політики Громадської ради при Київській міській державній адміністрації провела прес-конференцію, присвячену обговоренню проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг», р. № 5651. Тема прес-конференції «Монетизація пільг з оплати проїзду – порушення права громадян України на вільне пересування».
Під час заходу були розглянуті наступні питання:
1. Законопроект № 5651: передісторія створення
2. Юридичні та правові аспекти монетизації пільг в Україні
3. Монетизація пільг з оплати проїзду в контексті порушення основних прав і свобод громадян України, в тому числі – з обмеженими фізичними можливостями
Прес-конференція проходила в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» (м. Київ, вул. Богд ... Читати далі »
Переглядів: 121 | Додав: vuppi | Дата: 24.06.2021 | Коментарі (0)

ПРЕС-РЕЛІЗ

24 червня 2021 року під егідою Комітету з питань соціальної політики Громадської ради при Київській міській державній адміністрації ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» проводить прес-конференцію, присвячену обговоренню проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг», р. № 5651. Тема прес-конференції «Монетизація пільг з оплати проїзду – порушення права громадян України на вільне пересування».
Під час заходу будуть розглянуті наступні питання:
1. Законопроект № 5651: передісторія створення
2. Юридичні та правові аспекти монетизації пільг в Україні
3. Монетизація пільг з оплати проїзду в контексті порушення основних прав і свобод громадян України, в тому числі – з обмеженими фізичними можливостями
Прес-конференція відбудеться в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» (м. Ки ... Читати далі »
Переглядів: 110 | Додав: vuppi | Дата: 24.06.2021 | Коментарі (0)

18 травня 2021 року з 16.00 до 18.00 у приміщенні Київської міської державної адміністрації (кім. 514) відбувся круглий стіл «Інституалізація і державна підтримка створення установ з соціальної адаптації осіб, що звільняються з місць позбавлення волі, як вагома складова безпеки суспільства», організований Комітетом з питань соціальної політики Громадської ради при КМДА, який очолює голова ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" Володимир Борисович Петровський, спільно з ГО Союз «Золотий вік України»
Усвідомлюючи суспільну важливість інтеграції в громадянське суспільство осіб, які перебували в місцях позбавлення волі, після їх звільнення з місць ув’язнення, і опрацювавши пропозиції учасників круглого столу, надані в установлений термін, пропонуємо вашій увазі остаточний варіант резолюції круглого столу від 18 травня 2021 року
РЕЗОЛЮЦІЯ
Круглого столу «Інституалізація і державна підтримка створення установ з соціальної адаптації осіб, що звільняються ... Читати далі »
Переглядів: 116 | Додав: vuppi | Дата: 24.06.2021 | Коментарі (0)

Лекція від 19 червня 2021 року, проведена для членів Печерської місцевої (районної в місті Києві) організації ВГО ВППІ, завдяки фінансовій підтримці Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, була присвячена видатному політичному діячу, талановитому дипломату, ктитору та меценату, людині, життя якої вже кілька століть викликає жваві суперечки, а саме - Івану Мазепі. В лекції йшлося саме про частину його життя, пов’язану з меценатством, а також про унікальний внесок Івана Степановича Мазепи в розвиток просвіти, культури і духовності, який він систематично і цілеспрямовано здійснював протягом багатьох років.
В попередньому дописі вже згадувався невеличкий пам’ятник у вигляді голуба на кулі, який знаходиться на Печерську, поруч з Палацом дітей та юнацтва та має назву «Вічний Київ». Але насправді це – пам’ятник Івану Мазепі і його колосальному внеску у відродження історико-культурної спадщини нашого міста, на якому (тобто на пам’ятнику) зберіглися образи колишніх арх ... Читати далі »
Переглядів: 168 | Додав: vuppi | Дата: 21.06.2021 | Коментарі (0)

19 червня 2021 року, за фінансової підтримки Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, Печерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ провела пішохідну екскурсію «Святині і твердині Печерська». Вона розпочалася з Музею Івана Гончара, і не випадково.
В далекому 1667 р., після переходу Лівобережної України під руку Москви за Андрусівським перемир’ям, Київ став прикордонним містом, а отже гостро постало питання укріплення фортечних мурів Старого міста, яке складалося у 2-й пол. XVII ст. з кількох окремих фортець
На Печерську в цей час існувало кілька монастирів і давнє поселення довкола Києво-Печерської Лаври, відоме в ХVI – XVII ст. під назвою «Печерське містечко». Територія, на якій розташована садиба музею, належала саме до Печерського містечка. Його населення обслуговувало Лавру, мало три приходські церкви, дві з яких, Феодосія Печерського і Воскресіння Христового (нині в народі називають «Афганська»), збереглися до наших днів. І ці церкв ... Читати далі »
Переглядів: 126 | Додав: vuppi | Дата: 20.06.2021 | Коментарі (0)

Виступ Голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського, під час другої сесії проекту "Відкритий мікрофон" Громадської ради при Київській міській державній адміністрації:
"Друга сесія проекту «Відкритий мікрофон» Громадської ради при Київській міській державній адміністрації відбулася 3 червня 2021 року, навпроти Київської міської державної адміністрації, під аркою, від якої починається вулиця Лютеранська. Оскільки я також був присутній на цьому заході і навіть мав честь виступити на ньому, хотів би викласти текст свого виступу
Дорогі друзі й колеги, ті, хто знаходиться при владі, і ті, хто не має до неї ніякого відношення! Ті, хто володіє цілим автопарком, будинками і рахунками не лише в Україні, а й за її межами, і вважає, що його життя склалося на заздрість всім. А також пересічні громадяни з життям, наповненим повсякденними турботами.
Уявіть собі, що ви - людина з інвалідністю на візку, яка все життя з народження не має змоги виїхати з власної квартири, цього не доз ... Читати далі »
Переглядів: 168 | Додав: vuppi | Дата: 06.06.2021 | Коментарі (0)

Нарешті народилася електронна збірка "Поетичний рушник": творче десятиліття"!
Докладніше дивіться за посиланням:
Посилання для завантаження "Поетичний рушник": творче десятиліття"
Переглядів: 169 | Додав: vuppi | Дата: 06.06.2021 | Коментарі (0)

28 травня 2021 року відбулася лекція «Стародавні винаходи: історія знахідок та відкриттів» для людей з інвалідністю та членів їх сімей Печерського району міста Києва. Її учасники дізналися про те, що значна кількість речей, які є звичними в нашому повсякденному побуті, значно старші, аніж нам здається. Не претендуючи на повноту викладення почутого, хотілося б все ж хоча б побіжно згадати те, що запам’яталося.
Ось, наприклад, сонцезахисні окуляри, річ надзвичайно актуальна, зважаючи на те, що в Україну нарешті прийшло літо. Чи знаєте ви, що за часів Римської імперії імператор Нерон стежив за гладіаторськими боями за допомогою смарагдових скелець? А перші офіційно запатентовані сонцезахисні окуляри були винайдені та виготовлені в Італії монахом Джордано де Піза ще в 1286 році, що офіційно підтверджується записами іншого монаха, брата Олессандро делла Спіна з Пізи. Тобто історія згаданих окулярів нараховує щонайменше сім століть.
Паперові гроші нині є невід’ємною частиною на ... Читати далі »
Переглядів: 130 | Додав: vuppi | Дата: 03.06.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 57 58 »