Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 17:40
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Екскурсію, про яку зараз піде мова, ми планували провести значно раніше, приурочивши її до річниці Куренівської трагедії. Але втрутилися обставини непереборної сили, зокрема – значне погіршення карантинної ситуації в місті Києві. Ось так і вийшло, що екскурсія «По кому дзвонить дзвін» (Бабин Яр та річниця Куренівської трагедії) для членів Печерської місцевої (районної в місті Києві) організації ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» відбулася в понеділок, 31травня 2021 року.
Скажу одразу: ця екскурсія є надзвичайно важкою для слухачів та складною в емоційному плані для екскурсовода, що й не дивно, зважаючи на її тему. Тому спробуємо зосередися на увагу саме на побаченому, не переповідаючи почуте. Тим більше, що моторошні подробиці розстрілу десятків тисяч людей, живих людей, жінок, дітей, людей похилого віку зараз відомі практично всім, хто хоче і може почути. Зауважу лишень що Бабин Яр – це перший випадок тотального знищення мирного населення за національною озна ... Читати далі »
Переглядів: 155 | Додав: vuppi | Дата: 03.06.2021 | Коментарі (0)

Сьогодні, 29 травня 2021 року члени Печерської районної в місті Києві організації ВГО ВППІ отримали можливість побувати в Національному (з 2001 року) історико-культурному заповіднику «Качанівка», що розкинулась на околиці села Качанівка Ічнянського району Чернігівської області на берегах річки Смош. Садиба у Качанівці вважається однією з найдавніших пам’яток в Україні, яка комплексно збереглася з кінця XVIII – поч. XX ст. до наших днів, а Качанівський парк є одним з найбільших пейзажних садів у Європі. За свою історію палац Качанівка змінив декількох власників, які мали цікаве та наповнене подіями життя. Кожен господар додав до палацового комплексу щось своє. За зовнішнім виглядом, як це не дивно звучить, палац інколи порінюють з Білим домом у США.
Маєток Качанівка був заснований в далекому 1770 році графом П.О Румянцевим-Задунайським. Парк, який оточує будчівлю був закладений практично одночасно із садибою. За проектом московського архітектора Карла Бланка український зодчий Ма ... Читати далі »
Переглядів: 138 | Додав: vuppi | Дата: 29.05.2021 | Коментарі (0)

26 травня 2021 року о 13.00 год у приміщенні громадського хабу VCENTRI HUB, за адресою: вул. Володимирська, 51-б Департаментом суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації було організовано і проведено лекцію "Алгоритм проведення громадської експертизи для громадських рад".
Учасники заходу, серед яких був присутній (як голова Комітету з питань соціальної політики Громадської ради при КМДА) і голова ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Володимир ПЕТРОВСЬКИЙ, отримали надзвичайно цікаву та корисну інформацію щодо особливостей проведення громадської експертизи для членів громадських організацій та для громадських рад, а також про алгоритм та покрокові етапи проведення згаданої громадської експертизи.
За підсумками проведеної лекції слухачі отримали сертифікат.
Хочу подякувати Департаменту суспільних комунікацій КМДА, як організатору заходу, за своєчасну реакцію на потреби та запити громадянського суспільства щодо максимального ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 122 | Додав: vuppi | Дата: 28.05.2021 | Коментарі (0)

22 травня 2021 року відбулася подорож, яка перенесла її учасників в часи козаччини, до ключових історичних подійь 17 – 20 ст. Організатором історичної мандрівки є Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», за фінансової підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Але, напевне, варто розповісти по порядку. Отже, спочатку екскурсанти побачили Суботів, найславетніше село Чигиринщини розташоване на крутих пагорбах правого берега Тясмина, де впадає річка Суба. Назва села не має ніякої співпричетності до СУБОТИ. За однією з версій, назва села походить від незгасного кострища з дубових дров – суботка, який горів перед Перуном. Згідно з іншою – від “суводь”, тобто, місця де сходяться ріки (Суба й Тясмин).
Тут, на стародавньому городищі, було споруджено невелику фортецю, а в ній – житлові, господарські та інші будівлі гетьманського двору. Тут проживала родина гетьмана Богдана Хмельницького, а також челядь й козацька старшина. У 16 ... Читати далі »
Переглядів: 129 | Додав: vuppi | Дата: 25.05.2021 | Коментарі (0)

19 травня 2021 року відбулася презентація збірки "Зіркові казки", видання якої було здійснено ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» за фінансової підтримки Київської міської державної адміністрації в особі Департаменту суспільних комунікацій, спільно з ГО «Право вибору» та його ПОГ «СоцІнтел» (м. Харків). Книги було презентовано учням Київської спеціальної школи-інтернату № 4. По завершенні презентації книги вручили заступнику директора школи, Івану Миколайовичу Синяченку для передачі їх шкільній бібліотеці.
Переглядів: 144 | Додав: vuppi | Дата: 21.05.2021 | Коментарі (0)

19 травня 2021 року відбувся захід нашої партнерської організації - Київського міського благодійного фонду "Інтеграція". Захід проводиться за фінансової підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації «Знання історії та культури – шлях до національної самоідентичності її громадян». Лекція «Білий лицар: Тарас Шевченко в Києві», приурочена до річниці перепоховання поета, пройшов для вихованців Київської спеціальної школи-інтернату № 4. Учасники лекції разом перегорнули сторінки київської історії Тараса Шевченка, від першого приїзду до нашого міста до сумної години, коли великого Кобзаря відспівали в церкві Різдва Христова на Подолі. Школярі дізналися, чому молодого Тараса кияни називали Білим Лицарем, яку участь він приймав в Археографічній комісії, чому саме оселився в будиночку на Приорці, а також багато іншого.
Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» висловлює щиру подяку Департаменту суспільних комунікацій КМДА за всебічну підтри ... Читати далі »
Переглядів: 130 | Додав: vuppi | Дата: 20.05.2021 | Коментарі (0)

18 травня 2021 року з 16:00 до 18:00 в приміщенні Київської міської державної адміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Інституалізація і державна підтримка створення установ з соціальної адаптації осіб, що звільняються з місць позбавлення волі, як вагома складова безпеки суспільства», співорганізатором якого є очолюваний гооловою ГО ВГО ВППІ, Володимиром Борисовичем Петровським Комітет з питань соціальної політики Громадської ради при КМДА.
Під час заходу було здійснено презентацію проєкту Центру надання соціальних послуг для осіб, що звільняються з місць позбавлення волі та суб’єктів пробації.
В заході взяли участь представники Міністерства юстиції України, Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту, ДУ «Центр пробації», Центрів з надання безоплатної правової допомоги, Спостережних комісій при КМДА, КОДА, Душпастирської Ради, Громадських рад при Комітеті Верховної ради з питань соціальної по ... Читати далі »
Переглядів: 131 | Додав: vuppi | Дата: 19.05.2021 | Коментарі (0)

В рамках презентації збірки «Зіркові казки» та двотомника «Зіркові казки на дитячих долоньках» в Київській школі-інтернаті № 5 відбулася творча зустріч школярів з одним з авторів, чиї казки увійшли до двотомника – Геннадієм Горовим. Геннадій Горовий є надзвичайно талановитим поетом та прозаїком, справжнім універсалом, який пише поетичні та прозові твори для дітей і для дорослих, першим в Україні тотально незрячим телеведучим, учасником проектів «Світло для друга» і «Небо для вільних-2013» (масовий стрибок незрячих з парашутом на морську воду) та головою Київської обласної організації ГО ВГО ВППІ.
Творча зустріч була надзвичайно цікавою та емоційною. Геннадій Володимирович декламував власні вірші та загадки для дітей, розповідав про цікаві випадки зі свого життя. Його виступ викликав цілий шквал запитань маленьких слухачів. Хочемо подякувати Геннадію Володимировичу Горовому за надзвичайно цікавий захід та сподіваємося, що він буде не останнім.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 127 | Додав: vuppi | Дата: 19.05.2021 | Коментарі (0)

17 травня 2021 року відбулася презентація збірки "Зіркові казки", видання якої було здійснено ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю» за фінансової підтримки Київської міської державної адміністрації в особі Департаменту суспільних комунікацій, спільно з ГО «Право вибору» та його ПОГ «СоцІнтел» (м. Харків), а також повної двотомної версії збірки під назвою «Зіркові казки на дитячих долоньках, ініціаторами і виконавцями підготовки якої були ГО «Київський міський парламент працездатних осіб з інвалідністю», ГО «Право вибору» та його ПОГ «СоцІнтел» (м. Харків). Книги було презентовано учням Київської школи-інтернату № 5 та подаровано шкільній бібліотеці.
Переглядів: 112 | Додав: vuppi | Дата: 19.05.2021 | Коментарі (0)

В 2021 році Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» вдруге став переможцем конкурсу проєктів ««Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», який проводиться Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації під егідою Київської міської державної адміністрації. В рамках проекту «Знання історії та культури України – шлях до національної самоідентичності її громадян»
з 01 квітня по 30 вересня 2021 року заплановано проведення таких заходів:
- Пішохідна екскурсія по Києву «Таємниці Старокиївської гори», присвяченого історії Києва князівської доби. В рамках захоплюючої подорожі її учасники зможуть дізнатися, де насправді було засновано наше місто, де знаходилися найдавніші оборонні вали, яким був перший князівський палац на київських кручах, що насправді означало ім’я славетної князівни Либеді та багато іншого. Тривалість екскурсії: 1,5 години. Кількість учасників – до 25 осіб.
- Лекція «Білий лицар: Тарас Шевченко і Київ ... Читати далі »
Переглядів: 128 | Додав: vuppi | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 57 58 »