Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 15:05
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
07 грудня 2020 року в Малій конференц-залі Національної Академії наук відбувся відкритий захист реалізованого проекту «Знання власної історії та культури – шлях до національної самоідентичності», Київського міського благодійного фонду «Інтеграція», який є постійним партнером ГО
ВГО ВППІ. Захід був реалізований за напрямком «Сприяння заходам, спрямованим на поліпшення спортивного, культурного та просвітницького розвитку мешканців міста Києва, за фінансової підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Метою написання і, відповідно, виконання проекту є формування національної самосвідомості, самоідентичності та патріотизму киян, зокрема – людей з інвалідністю та інших представників малозахищених верств населення нашого міста через освітньо-просвітницьку діяльність засобами історії, культури і мистецтва.
Проект є надзвичайно актуальним, адже значна кількість громадян України, в силу тих чи інших причин, не знає історії власної країн ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 180 | Додав: vuppi | Дата: 08.12.2020 | Коментарі (0)

07 грудня 2020 року в Національному інформаційному агентстві «Укрінформ», під головуванням голови Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Богдана НАЗАРЕНКА (Спікери: Богдан Назаренко - громадський діяч, голова Громадської ради при КМДА; Олег Попенко - експерт з питань ЖКГ, енергоефективності, благоустрою; Сергій Скрипка - член комітету Громадської ради при КМДА з питань охорони здоров’я; Володимир Петровський - керівник ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», член комітету з питань соціального захисту Громадської ради при КМДА; Олександр Лисенко - громадський діяч, підприємець, член комітету з питань промисловості, розвитку підприємництва Громадської ради при КМДА) відбувся IVФорум громадських рад м. Києва "Велика столиця".
Як голова комітету з питань соціальної політики Громадської ради при КМДА, голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський, був учасником цього заходу та мав можливість вист ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 203 | Додав: vuppi | Дата: 08.12.2020 | Коментарі (0)

Публікуємо звернення голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Борисовича Петровського, до першої леді України, пані Олени Зеленської
Сьогодні надійшло повідомлення про відвідання першою леді України, пані Оленою Зеленською музею в темряві «Третя опівночі». Інформація надзвичайно цікава, бо цей факт свідчить про те, що пані Олена, можливо, вперше особисто (хоч і в музейному, екскурсійному варіанті) доторкнулася до проблем незрячих громадян. Я починав свої публікації з нагоди 3 грудня з коментаря до статті Олени Зеленської. Вірогідно, не випадково склалося так, що і завершувати цикл цих публікацій мені довелося коментарем до статті пані Олени, присвяченої відвіданню названого вище музею
«Пані Олено, вітаю. Ознайомився з Вашою публікацією про відвідання музею і екскурсію по ньому в темряві. Тепер уявіть собі, скільки специфічних проблем, які кардинально відрізняються від проблем фізично здорових людей та людей з інвалідністю інших нозологій, які щодня протягом всього життя необхідно в ... Читати далі »
Переглядів: 175 | Додав: vuppi | Дата: 05.12.2020 | Коментарі (0)

03 грудня щорічно відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Зважаючи на те, що нині в Україні та в світі склалася неординарна ситуація, за якої проводити заходи в традиційному форматі, як ми зазвичай це робимо, є проблематичним, протягом кількох днів ГО ВГО ВППІ планує викладати на своїх ресурсах низку матеріалів, які дотичні до деяких проблем людей з інвалідністю.
Сьогоднішня публікація є першою з запланованих.
27 листопада 2020 року за ініціативи першої леді України, пані Олени Зеленської, було проведений зустріч з представниками великих компаній, які імплементують безбар’єрні рішення у свої бізнес-процеси.
"За гарячими слідами" цього заходу голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський розмістив свій коментар до нього на офіційній сторінці Олени Зеленської. Нині ж ми вважаємо за доцільно викласти повний текст коментаря до статті, викладеної за результатами цієї зустрічі.
"Однією з ключових проблем є те, що ні чиновники, ні бізнес уяви не ... Читати далі »
Переглядів: 185 | Додав: vuppi | Дата: 01.12.2020 | Коментарі (0)

В вересні 2020 року до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів звернувся зі скаргою громадянин Т.Г.Васюк. Скаргу було передано до Кабінету Міністрів України, і вже звідти розписано на осіб та державні інституції, які в ній згадуються, зокрема - на Міністерство соціальної політики України, Фонд соціального страхування України тощо для вжиття заходів.
Оскільки В.Б. Петровський, голова ГО ВГО ВППі,очоює Громадську раду Фонду соціального страхування України, діяльність якої також згадується у скарзі в негативному контексті, він не лише ознайомився зі скаргою Т.Г. Васюка, але й, в межах компетенції, відповів на неї, в частині, яка безпосередньо стосується діяльності очолюваної ним Громадської ради.
Нижче оприлюднюєо цю відповідь, без скорочень та купюр.
"Першому заступнику Міністра
соціальної політики України
Є.Д. Котику
Шановний Євгене Дмитровичу!
Громадська рада Фонду соціального страхування Ук ... Читати далі »
Переглядів: 203 | Додав: vuppi | Дата: 29.11.2020 | Коментарі (0)

Для об’єднань громадян з інвалідністю 2020 рік, який через два місяці добіжить свого кінця, промайнув під знаком боротьби за державну фінансову підтримку. Цікаво те, що практично кожне рішення, яке приймалося в цьому контексті, суперечило як чинному законодавству України, так і міжнародним стандартам, закріпленим Конвенцією про права людей з інвалідністю. Саме в цьому бюджетному році вперше в історії України була здійснена спроба покласти край непрозорому розподілу бюджетних коштів, що виділялися на державну підтримку всеукраїнських громадських об’єднань осіб з інвалідністю (далі за текстом – ВГОІ). Перш, ніж зважити всі «за» та «проти» цього процесу, хотілося б нагадати, що, власне кажучи, конкурси для організацій так званого «третього сектору» в Україні почали проводити не вчора і навіть не позавчора, а в 2011 році, з моменту прийняття постанови № 1049, яка регламентує засади конкурсного відбору об’єднань громадян.
Однак до 2020 року конкурсний розподіл бюджетних коштів не пош ... Читати далі »
Переглядів: 260 | Додав: vuppi | Дата: 28.10.2020 | Коментарі (0)

02 жовтня 2020 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України. З його порядком денним і рішеннями, прийнятими на засіданні правління можна ознайомитися на офіційному сайті Фонду. Я, як голова громадської ради Фонду соціального страхування України, вважаю за доцільне оприлюднити інформацію, викладену мною у виступі на засіданні, бо цей виступ був не лише для голови правління, не лише для членів правління, ай для новопризначеного керівника виконавчої дирекції ФССУ, щоб почути її ставлення до викладених мною проблем і зрозуміти перспективу співпраці виконавчої дирекції ФССУ і особисто її директора з громадською радою Фонду, а також можливу ефективність такої співпраці
Поздоровивши Тетяну Олександрівну з призначенням на посаду директора, я розповів про ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день щодо співпраці між Фондом соціального страхування, України, в тому числі - виконавчою дирекцією фонду і очолюваною мною Громадською радою. Зокрема йшлос ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 194 | Додав: vuppi14 | Дата: 11.10.2020 | Коментарі (0)

З 11 по 18 вересня 2020 року в місті Києві проходила персональна виставка «Ікони, вишиті бісером» Івана Михайловича Вінціва, члена Спілки майстрів України, Народного майстра образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва України, члена ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», приурочена до Тижня освіти дорослих в Україні, що проводиться в Україні під егідою ЮНЕСКО. На виставці було представлено численну колекцію робіт, в тому числі – зовсім нових, в тому числі – найбільший на сьогодні образ, вишитий майстром понад 95 тис. бісеринок, вагою понад 1,5 кг. Іван Михайлович Вінців, вишивані роботи якого без сумнівів можна назвати бездоганними, володіє технікою вишивки бісером на професійному рівні, і за майстерністю виконання є одним з найкращих в Україні. Завдяки численним виставкам, унікальні роботи Івана Михайловича вже відомі в багатьох місцевостях України.
Він є переможцем цілої низки конкурсів та фестивалів, в тому числі – неодноразовим лауреатом Всеукраїнсь ... Читати далі »
Переглядів: 178 | Додав: vuppi14 | Дата: 04.10.2020 | Коментарі (0)

17 вересня 2020 року в Жовтневому палаці (МЦКМ) за адресою: алея Героїв Небесної Сотні, 1, відбувся круглий стіл на тему щодо відновлення фінансування реабілітації та санаторно-курортного лікування. На цьому заході голова ГО ВГО ВППІ Володимир Петровський був присутній як голова Громадської ради Фонду соціального страхування України та голова об'єднання громадян з інвалідністю зі всеукраїнським статусом, і мав можливість виступити з цього питання.
Свій виступ В.Б. Петровський розпочав зі згадки про Вінстона Черчилля, зокрема – з досить відомої історії про те, як під час Другої світової війни йому подали бюджет, в якому витрати на оборону суттєво збільшувалися за рахунок культури та мистецтва. Переглядаючи цей бюджет, пан Черчилль поцікавився у міністрів: «За що ж, власне, ми тоді воюємо?». Витрати на культуру і мистецтво були тоді затверджені в повному обсязі.
Цікаво, що цей про випадок кілька днів тому згадав і Президент
України, Володимир Зеленський, який зазначи ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 160 | Додав: vuppi14 | Дата: 22.09.2020 | Коментарі (0)

Розміщую текст офіційного звернення ГО ВГО ВППІ:
ЗВЕРНЕННЯ
Шановний Володимире Олександровичу!
До Вас звертається ГО «ВГО «ВППІ» у зв’язку з порушенням встановленого Кабінетом Міністрів України порядку надання фінансової підтримки всеукраїнським громадським організаціям осіб з інвалідністю.
До 2020 року ці об’єднання громадян фінансувалися з державного бюджету за критеріями, визначеними Постановою Кабінету Міністрів № 183 від 14 березня 2018 року. Однак, у поточному році без додержання порядку, законодавчо встановленого Кабінетом Міністрів України, Міністерство соціальної політики змінило правила і, без належного обговорення з усіма зацікавленими інститутами громадянського суспільства, запровадило істотні зміни, внаслідок яких у нерівних можливостях на отримання державної фінансової підтримки виявилася більшість суб’єктів права на неї.
По-перше, застосовуючи для визначення ВГОІ, які можуть претендувати на державну підтримку, замість згаданої вище Пост ... Читати далі »
Переглядів: 166 | Додав: vuppi14 | Дата: 17.09.2020 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 21 22 23 24 25 ... 57 58 »