Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 16:10
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Діяльність структурного підрозділу ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» Народний аматорський колектив «Студія-галерея творчості інвалідів «Ми духом незламні»
В 2019 році Студія-галерея творчості інвалідів «Ми духом незламні» (структурний підрозділ ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», до 2014 року - Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів, керівник – Жорж Іванович Шанаєв) втретє поспіль (термін періодичності кожного звіту становить 3 роки) була удостоєна звання «Народний аматорський колектив» за демонстрацію власних мистецьких досягнень.
На 2020 рік в рамках постійно діючої програми ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» «Реабілітація людей з інвалідністю засобами освіти, просвіти, культури та мистецтва» заплановано проведення різноманітних культурно-мистецьких заходів (виставки аматорських художніх творів, концерти митців, поетів, прозаїків, виконавців тощо, зокрема – з ч ... Читати далі »
Переглядів: 384 | Додав: vuppi | Дата: 26.02.2020 | Коментарі (0)

Згідно до вимог діючого законодавства, Громадська організація "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" оприлюднює документи фінансової та бухгалтерської звітності за 2019 фінансовий рік.
Переглядів: 246 | Додав: vuppi | Дата: 26.02.2020 | Коментарі (0)

Новый финансовый год неизменно приносит украинским гражданам подарки, причем не все из них приятные. Однако в этом году Министерство социальной политики Украины превзошло своих предшественников, огорчив всеукраинские общественные организации людей с инвалидностью предполагаемыми изменениями в Порядке их финансирования. Прикрываясь лозунгами о «равенстве и недискриминации», «соблюдении международных стандартов» и прочими, чиновники Министерства предложили внести изменения в Постановление № 183 от 14 марта 2017 года, которым регламентируются принципы предоставления всеукраинским организациям граждан с инвалидностью государственной финансовой поддержки. До 2019 года включительно каждая общественная организация людей с инвалидностью, имевшая всеукраинский статус, могла подать свой проект в Фонд социальной защиты людей с инвалидностью и, при соблюдении целого ряда условий, оговоренных в Постановлении, получить от государства финансовую поддержку. Выполнение проекта (а точнее – отдельных мер ... Читати далі »
Переглядів: 291 | Додав: vuppi | Дата: 07.02.2020 | Коментарі (0)

Здавна повелося, що новий фінансовий рік приносить нам подарунки, так би мовити, «під ялинку». Вже навіть і не пам’ятаю, щоб було по-іншому. Новий рік – нові зміни, і не сказати, щоб до кращого. Але в цьому році Міністерство соціальної політики перевершило своїх попередників у бажанні принести радість всім об’єднанням громадян з інвалідністю.
Користуючись гаслами щодо «рівності та недискримінації», «дотримання міжнародних стандартів» і навіть «виконання міжнародних зобов’язань в сфері соціального захисту» чиновники з Міністерства запропонували на обговорення громадянського суспільства зміни до Постанови № 183 від 14 березня 2018 року, за якою Всеукраїнські об’єднання громадян з інвалідністю отримують фінансову підтримку з державного бюджету.
Однак, перш ніж пояснити, що змінюється, напевне, треба розповісти, як воно було досі, тобто яким чином всеукраїнські громадські організації людей з інвалідністю отримували державну фінансову підтримку. Згідно вимог Постанови № 183, д ... Читати далі »
Переглядів: 1336 | Додав: vuppi | Дата: 30.01.2020 | Коментарі (0)

ПІсня "Пане Петлюро" (слова і музика Ігоря Жука), присвячена пам'яті Героїв Крут у виконанні голови ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Володимира Борисовича Петровського. Виконувалася під час концерту в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого 22 січня 2020 року.
Прослухати можна за посиланням: https://youtu.be/nQ8ZBdBqOWw
Переглядів: 241 | Додав: vuppi | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

14 січня 2020 року відбулося засідання Громадської ради при Комітеті Верховної ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів. Оскільки обговорення одного з питань порядку денного цього засідання, а саме – що засад надання фінансової підтримки з державного бюджету всеукраїнським громадським організаціям людй з інвалідністю (ВГОІ), то я в своєму дописі зосереджуся саме на ньому.
Але спочатку – загальні враження від засідання. Турбує те що, відповідно до коментарів голови Громадської ради, засідання пройшло дуже добре і його результати також позитивні. Можливо, для нього це і так, однак на думку цілого ряду членів Громадської ради ради ситуація є зовсім протилежною. З різних питань, починаючи з питання про створення структури Громради, і особливо - по питанню фінансової підтримки всеукраїнських громадських організацій людей з інвалідністю, яке я піднімав на засіданні Громадської ради, результат є навіть не нульовим, а від’ємним. Стосовно створення структури я ... Читати далі »
Переглядів: 210 | Додав: vuppi | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

22 січня 2020 року о 17:00 у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) відбувся історико-літературний вечір «Шлях до волі», приурочений до Дня Соборності України. Співрганізаторами концерту є ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" (і її ВП "Печерська місцева (районна в місті Києві) організація) та Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого. Під час концерту прозвучали пісні у виконанні неодноразових переможців Фестивалю "Неспокій серця" Наталії Кащенко та Жоржа Шанаєва, вірші поета Євгенія Познанського. Окрасою заходу став виступ дитячого хору "Гармонія" під керівництвом Ганни Стоянової. Надзвичайно цікавою і пізнавальною була розповідь Тетяни Арсеніївни Скирди про історію Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого. Вставні новели Світлани Петровської з історії та культури, супроводжувані фото та відеоілюстраціями, не залишили байдужими учасників вечора. Автором концепції історико-літературного вечора ... Читати далі »
Переглядів: 226 | Додав: vuppi | Дата: 23.01.2020 | Коментарі (0)

13 січня 2020 року відбулося засідання Комітету з питань підприємництва Громадської ради при КМДА. Перелік питань і перебіг їх обговорення всі зацікавлені можуть знайти в офіційних документах комітету. Я ж, за традицією, хочу зупинитися лиши на тих питаннях які я, як член названого вище комітету і голова комітету соціальної політики громадської ради при КМДА піднімав під час засідання комитету и озвучував в процесі його роботи. При обговоренні 1-го питання, яке стосувалося передноворічної вакханалії в місті Києві по реалізації ялинок, яка, нажаль, вже стала традиційною, і безладу в процесі їх утилізації, я виступив і наголосив на кількох, як на мій погляд, важливих і ключових речах.
Взагалі суть питання полягає в тому що в Київ напередодні нового року було завезено на продаж масу ялинок, які реалізовувалися в усіх районах безладно і безсистемно, а сотні, якщо не тисячі з них взагалі не були продані. Ці ялинки були залишені посеред вулиць, на яких продавалися, і місто, яке і без ... Читати далі »
Переглядів: 261 | Додав: vuppi | Дата: 18.01.2020 | Коментарі (0)

Коментар Голови ГО ВГО ВППІ до змін, запропонованих до Постанови № 183 від 14 березня 2018 року:
"19 грудня 2019 року відбулося засідання Громадської ради Міністерства соціальної політики України. Механізм вибору Громадської ради Мінсоцполітики є дуже оригінальним, на чому я вже зупинявся в одному зі своїх попередніх дописів. Тож представника від очолюваної мною організації обрано не було, але я був запрошений на засідання Громради як експерт. Не вважаю за доцільне зараз аналізувати роботу Громадської ради, але той факт, що, знаючи, що на цьому засіданні планується розгляд цілої низки надважливих питань, на нього прийшло лише 13 з 35 членів, мабуть, свідчить сам за себе. Тобто елементарно не зібрався кворум.
Думаю, не потрібно пояснювати й те, що така явка була зовсім не випадковою, найкращим підтвердженням чого є блюзнірська поведінка представників Мінсоцполітики щодо злочинного по відношенню до українських громадян механізму надання та виплати субсидій, «випадковий» для ... Читати далі »
Переглядів: 258 | Додав: vuppi | Дата: 21.12.2019 | Коментарі (0)

В вересні 2019 року, вперше в історії Києва, Департаментом комунікації з громадськістю було проведено конкурс "Київ-місто мрій", в якому було кілька номінацій:
- виріб декоративно-прикладного мистецтва;
- живопис та графіка;
- художня фотографія;
- скульптура;
- художній твір (ессе, розповідь, поезія);
- музичний твір.
Від ГО ВГО ВППІ на конкурс було подано фотовиставку молодих фотохудожників - Василя та Ксенії Донденко "Діти нашого міста", яка складалася з 5-ти фотографій:
1. «Батьківські крила»
2. «Магія різдвяних вогників»
3. «Народження осені»
4. «Смак літа»
5. «Теплий друг»
Всі фото, представлені на конкурс, об’єднані тематикою щасливого дитинства. Чому героями фотографій є саме діти? Вони не приховують емоцій та щиро живуть в запропонованій реальності. Однак, незважаючи на це, дітей дуже складно фотографувати. Щоб фото було по-справжньому живим, дитина має повірити фотографу. Фотографуючи д ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 274 | Додав: vuppi | Дата: 19.12.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 23 24 25 26 27 ... 57 58 »