Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 22:09
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
16 грудня 2019 року в залі «Олімпійський дворик» НКС «Олімпійський» відбувся Міжнародний форму «Майбутнє Києва», на якому, згідно анонсів, мав бути презентований Генеральний план міста Києва. Відповідно до іменних запрошень, представники громадянського суспільства також мали можливість бути присутніми на цьому заході. Напевно, несправедливими були б закиди в тому, що наші органи влади нічому не вчаться. Приємно, що останнім часом ми навчилися проводити шоу-програми, навіть за участі європейських колег, на досить пристойному рівні, з непоганим продуктовим асортиментом, вином і тістечками. Хоч і ця «частина свята» недоступна для людей з інвалідністю, якщо вони випадково потрапляють на подібні заходи, тож є ще над чим працювати. Що ж стосується основного питання презентації, заради чого, її, власне, і було організовано, то, безперечно, Генеральний план потрібен нашому місту, як і Київська агломерація в цілому. Безперечно, якісна і недешева поліграфія та наочність на екрані, технічне забез ... Читати далі »
Переглядів: 191 | Додав: vuppi | Дата: 19.12.2019 | Коментарі (0)

06-07 грудня 2019 року відбулася Конференція представників громадських рад м. Києва в рамках Форуму "Велика столиця 2020", учасником якого був голова ГО ВГО ВППІ Володимир Борисович Петровський. ВІн зауважив наступне:
"Я вважаю за доцільне більш детально зупинитися на питаннях соціальної політики, за обговорення яких я відповідав під час конференції. Перше питання, на якому я загострив увагу, стосувалося екології. І моє запитання доповідачам екологічної секції заходу. Кожна секція підводила підсумки Форуму «Велика столиця-2019» за своїм напрямком і формувала пропозиції для внесення до резолюції на 2020 рік. Екологічна секція надала низку слушних пропозицій для вирішення їх в 2020 році, однак, як на мій погляд, недостатньо уваги було приділено заходам, пов’язаним з захистом від можливої екологічної катастрофи річки Дніпро, яка є головною водною артерією міста Києва та всієї України. Ситуація потребує негайного втручання не лише екологів, але й керівництва міста (принаймні, на тер ... Читати далі »
Переглядів: 248 | Додав: vuppi | Дата: 09.12.2019 | Коментарі (0)

5 грудня 2019 року у прес-центрі Національної інформаційної агенції «Укрінформ»відбувся круглий стіл, приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який щорічно відзначається 3 грудня. на тему «Міжнародний день людей з інвалідністю: свято чи підстава переглянути суспільну самосвідомість?»,
організаторами якої є НІА Укрінформ; ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». У прес-центрі «Укрінформ»
Учасниками були Володимир Петровський – голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Сергій Болтівець – доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”, Леоніда Пономарьова - юрист, правозахисник, Юрій Антропов, голова ВГОІ "Гармонія" та інші.
Під час заходу обговорювалися наступні питання:
1 Правозахист, рівність та недискримінація людей з інвалідністю.
2. Соціальна політика як система комплексного ... Читати далі »
Переглядів: 218 | Додав: vuppi | Дата: 08.12.2019 | Коментарі (1)

03-04 грудня 2019 року ГО ВГО ВППІ вперше взяла участь в виставці, приуроченої до Міжнародного дня людей з інвалідністю, яка проходила в приміщенні Верховної Ради України. Діяльність нашої організації була представлена в кількох напрямках: роботи майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, діяльність Театрально-концертної студії інвалідів "Добробут та злагода", роботи фотохудожників, літературна творчість, наукова діяльність членів організації.
Окрасою виставки стали ікони, вишиті бісером, автором яких є майстер зі Львівщини Іван Вінців. Без перебільшення можна сказати, що секред робіт, вишитих бісером та представлених на виставці, їм не було рівних. Зазначу лише що найбільша з робіт, «Мадонна і дитя», розміром 34Х56 см налічує 49600 бісеринок і має 45 кольорів
Величезне зацікавлення присутніх викликали надзвичайно елегантні прикраси з бісеру, зроблені незрячими майстринями Тетяною Франц та Оленою Родіоновою зі Львова. Ці прикраси, вибачте за тавтологію, здатні прикрасити ... Читати далі »
Переглядів: 232 | Додав: vuppi | Дата: 08.12.2019 | Коментарі (0)

20 листопада 2019 року в місті Обухові вже дев'ятий раз поспіль розгорнувся сувій "Поетичного рушника", літературно-поетичного фестивалю, приуроченого до Дня народження українського поета Андрія Малишка. Співорганізатором цього заходу та незмінним головою журі є Голова Київської обласної організації ВГО ВППІ, Геннадій Володимирович Горовий.
Нижче публікуємо допис видання "Літературна Київщина", офіційного органу Київської обласної організації Національної спілки письменників України від 26 листопада 2019 року, присвячений цій події.
Гаптовані перлини слова
"Вже дев’ятий рік поспіль в Обухові у рамках відзначення Малишкових днів проходить літературний фестиваль-конкурс для людей з інвалідністю “Поетичний рушник”. 20-го листопада до “Кафе біля ставу” з’їхалися переможці, аби отримати заслужені нагороди. Були серед них представники Обухова, Полтави, Одеси, Львова, Луцька, Києва та Київщини, Вінничини, Донеччини тощо. Свято було наповнене віршами, піснями і, звісно ж, ... Читати далі »
Переглядів: 285 | Додав: vuppi | Дата: 01.12.2019 | Коментарі (0)

Запитайте в будь-якого організатора фестивалю творчості або іншого подібного заходу: «Що є найважчим?» І, я певна, він (тобто організатор), не замислюючись, відповість: «Хвилина розставання». Так, дійсно, за ті кілька днів, поки триває захід, його учасники стають для тебе настільки рідними, що ти не уявляєш без них свого життя. Фестиваль відлунав, між днем його завершенням і сьогоденням пролягає вервечка днів, що стає дедалі довшою, а життя потроху повертається у звичне русло, береги якого розцвічені теплими та яскравими спогадами. Так було, є і буде в подальшому.
Але настає день, коли хочеться згадати, як все проходило, подумки повернувшись до тих важких, але таких прекрасних днів. Отже, наш Всеукраїнський (відкритий) фестиваль творчості людей з інвалідністю «Неспокій серця» в цьому році відсвяткував свій перший маленький ювілей – п’ятиріччя. Створюючи його концепцію, ми дуже хотіли, аби він відрізнявся від інших подібних заходів і, як на мою думку, нам це вдалося.
Чому? ... Читати далі »
Переглядів: 437 | Додав: vuppi | Дата: 30.11.2019 | Коментарі (0)

Ось думка з цього приводу Голови Громадської ради Фонду соціального страхування України, голови ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Володимира Борисовича Петровського:
"Сьогодні, 26 листопада в приміщенні Фонду соціального страхування України з 11:00, відповідно до попередніх домовленостей, нарешті мало відбутися засідання Правління ФССУ. Однак попередні домовленості – це одне, а реалії сьогодення – зовсім інше. І, незважаючи на те, що представники профспілок та роботодавців прибули на засідання вчасно, урядова сторона так і не з’явилася. Відповідно, не було кворуму, через що Правління так і не відбулося. Обмежилися перемовинами між присутніми та спілкуванням з пресою. Я, як голова Громадської ради Фонду соціального страхування України, неодноразово, як в дописах на фейсбуці, так і на сторінці Громадської ради ФССУ в соціальних мережах, робив публікації щодо поточної ситуації в державі стосовно Фонду соціального страхування і, напевно, пізніше присвячу цій ... Читати далі »
Переглядів: 172 | Додав: vuppi | Дата: 26.11.2019 | Коментарі (0)

"22 листопада ц.р. в приміщенні Київради, відповідно до рішення, прийнятого Київським міським комітетом доступності від 13 листопада 2019 року, відбулася анонсована мною в попередньому дописі нарада з питання встановлення пристроїв звукового оповіщення на перехрестях зі світлофорним регулюванням. Нарада проходила під головуванням директора Департаменту соціальної політики, заступника Голови Київського міського комітету доступності, пана Руслана Світлого. Приємно, що, окрім представників громадськості, які займаються проблемами незрячих людей, і секретаря міського комітету доступності, був присутній також представник від Київського міського центру організації дорожнього руху. Саме він озвучив нам бачення того, як профільна служба планує вирішувати питання щодо озвучення міських світлофорів для зручності користування ними людьми з вадами зору. Представлена концепція не просто здивувала, а, з урахуванням заданих доповідачу питань, черговий раз висвітлила те, що, попри той факт, що Україна ... Читати далі »
Переглядів: 176 | Додав: vuppi | Дата: 24.11.2019 | Коментарі (0)

13 листопада 2019 року відбулося п’яте засідання Київського міського комітету доступності в поточному році. Як завжди, при наданні інформації про перебіг засідання Комітету, всім бажаючим ознайомитися з офіційною версією, я раджу звернутися до офіційного протоколу засідання. Я ж звернуся лише до окремих моментів, які, на мій погляд, варто підкреслити. По-першому питанню : не можна зовсім не звернути увагу на виступ депутата Олександра Пабата. Хоч той, з одного боку, мав сенс об’єктивності, однак з іншого, нажаль – ні. Чому я звертаю увагу саме на це? Тому, що згаданий виступ перегукується з тезою, висловленою мною в попередніх дописах про засідання Комітетів доступності, що, нажаль, жодних результатів від цих засідань поки що немає. І безперечно, Пабата, як людину з інвалідністю, це не може не турбувати. З іншого ж боку, дорікнути за це пані Хонді також буде не зовсім об’єктивно, бо і засідання регулярно проходять, починаючи з лютого 2019 року. І можливості вплинути на усталену систему ... Читати далі »
Переглядів: 189 | Додав: vuppi | Дата: 24.11.2019 | Коментарі (0)

15 жовтня в В Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбувся захід, організатором якого є ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", приурочений до Дня білої тростини. Одразу зауважу, що не вважав і не вважаю цей день якимось там святом, але, як на мою думку, цей день - непоганий інформаційний привід, аби нагадати органам влади про незрячих та їхні потреби. Бо, якщо ми мовчимо, значить, нас все влаштовує.
Повертаючись до нашого круглого столу, хочу сказати, що ми назвали його "Кожен з нас - Президент", і цей захід, до певної міри, є продовженням дискусійного клубу, започаткованого ГО ВГО ВППІ. Однак, незважаючи на те, що ми дослівно процитували інавгураційну промову нашого Президента, Національне інформаційне агентство "Укрінформ" вирішило змінити назву заходу на таку "Міжнародний день білої тростини. Підтримка людей з інвалідністю".
В порядок денний круглого столу було винесено 3 питання, причому 2 останніх були тісно пов'язані мі ... Читати далі »
Переглядів: 250 | Додав: vuppi | Дата: 24.10.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 57 58 »