Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 14:21
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 15 » Безбар`єрне середовище для Солом`янського району не на часі
11:27
Безбар`єрне середовище для Солом`янського району не на часі

Безбар`єрне середовище для Солом`янського району, як виявилося,  не є пріоритетним питанням.

ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" з 2015 року реалізує поки що  в місті Києві унікальний проект. Він не потребує витрат від його учасників, адже всі витрати на даному етапі фактично взяла на себе наша організація. На офіційних нарадах ряду гуманітарних міністерств, їх громадських рад, на сьогодні вже 4-х (Дарницький, Деснянський, Подільський, Дніпровський) районів міста Києва, під час низки профільних круглих столів виконавчих органів влади і громадськості проводиться презентація підсумків моніторингу безбар`єрного середовища країн європейського співтовариства з обговоренням представниками виконавчої влади і громадськості стану безбар`єрного середовища в Україні в цілому і в місті Києві та його районах зокрема.

Участь в таких заходах беруть десятки і сотні як юридичних,  так і фізичних осіб. Заходи здійснюються з метою ознайомлення з існуючими міжнародними стандартами безбар`єрного середовища, з`ясування реального стану доступності на місцях і напрацювання конкретних кроків, необхідних поетапного запровадження безбар`єрного середовища в районах, містах, країні в цілому. По результатах цих презентацій, спочатку в законодавчих та виконавчих органах влади, місцевих органах влади (поки що міста Києва) буде підготовлена загальноміська київська презентація з підведенням підсумків і напрацюванням спільної  програми дій з КМДА та Київською міською радою для побудови безбар`єрного середовища в місті Києві (після міста Києва така програма буде втілюватися по всій території України).

15 вересня 2016 року відповідний захід мав відбутися в Солом`янській РДА міста Києва спільно з громадською радою Солом`янського району. Про проведення заходу в телефонному режимі (організація всіх заходів узгоджується в міністерствах, службах, громадських радах, районних адміністраціях здійснюється саме таким чином) офіційно було домовлено з громадською радою Солом `янського району міста Києва і Відділом з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю району. На прохання Відділу з питань внутрішньої політики Солом`янського району, хоч це взагалі був перший прецедент в нашій роботі за всі роки, представник ВГО ВППІ особисто під`їжджав для узгодження всіх деталей проведення двогодинного заходу.

Після детального узгодження громадськості і органам влади міста Києва була надана інформація з запрошенням, в разі бажання, бути присутніми на заході в Солом`янському районі міста Києва. Нажаль, наш демократичний підхід і бажання долучити до проведення заходу всіх бажаючих представників органів влади і громадянського суспільства, викликали здивування і незрозуміле несприйняття у окремих працівників РДА.

Незважаючи на висловлені Всеукраїнському парламенту працездатних інвалідів претензії і побажання, наша організація впевнена в тому, що демократичні засади, до яких Україна впевнено рухається, принаймні, з весни 2014 року, є приоритетом для держави і суспільства. Таким же приоритетом є вирішення соціальних проблем в Україні і, зокрема, побудова в нашій державі безбар`єрного середовища.

Сподіваємося, що перший за 25 років випадок в Солом`янському районі міста Києва по скасуванню запланованого заходу, пов`язаного з безбар`єрним середовищем в районі, так і залишиться єдиним, і що керівництво міста Києва, безперечно, вважає проблему безбар`єрності однією з приоритетніших.

А що стосується презентації в Солом`янському районі, то вона на даний момент скасована,  але голова ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровський, отримав особисте запевнення голови Громадської ради при Солом`янській в місті Києві РДА відносно того, що в районі буде організований масштабний круглий стіл по обговоренню проблем, пов`язаних з безбар`єрним середовищем в Солом`янському районі міста Києва.

Далі буде?

 

Переглядів: 386 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: