Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 00:03
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 29 » Електронна петиція на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України
11:59
Електронна петиція на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України
Керівником Дніпропетровської обласної організації ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", С.І. Кириченком, була створена електронна петиція "Клопотання про зупинення Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» № 197 від 14 березня 2018 року з одночасним зверненням Президента до Конституційного Суду України щодо її конституційності", яка оприлюднена на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, і розпочався збір підписів на її підтримку.
Якщо по суті, то 14 березня 2018 року урядом було прийнято Постанову під назвою "Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах", яка, по суті, позбавляє пільгові категорії громадян України права на пересування. Тобто замість безкоштовного проїзду, закріпленого на законодавчому рівні, пропонується компенсувати вартість 30 поїздок на місяць в готівковій формі. Неважко підрахувати, що навіть 150 гривень компенсації (це по максимуму, буде менше), при мізерних пенсіях майже нічого не варті, вони просто проїдяться або будуть витрачені на ліки, абощо. Після цього людина, не маючи, чим платити за проїзд, опиниться, фактично, під домашнім арештом, отже - буде позбавлена права на вільне пересування. Це напряму суперечить статті 22 Конституції України, яка вимагає, щоб зміни до законодавства України не приводили до звуження прав людини. Під виглядом допомоги і турботи нужденним держава наступає як на наші права, так і на Верховенство права в цілому. Кожен з нас був дитиною, яка потребує турботи з боку держави, кожен стане людиною літнього віку, які також її потребують, але кожен в будь-яку мить може отримати інвалідність. Тільки ці категорії в усій Європі мають право на підтримку і допомогу з боку держави. Але не кількома гривнями, які нам кинуть у вигляді подачки, а встановленням державних соціальних гарантій на європейському рівні. Це питання стосується всіх, а отже, всім, без виключення, варто було б об'єднатися і зупинити наступ на права людини в Україні. Зробити це можна, підписавши петицію на офіційному електронному сайті Президента з вимогою скасувати згадану Постанову.
Петиція доступна за посиланням:
https://petition.president.gov.ua/petition/43936.
Дуже просимо всіх зацікавлених осіб підтримати наше звернення до Президента України!
Переглядів: 338 | Додав: vuppi | Теги: електронна петиція, деякі питання надання пільг в готів, звернення, веб-сайт Президента України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: