Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 22:12
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 21 » Концерт в Національному музеї Шевченка
19:08
Концерт в Національному музеї Шевченка

11 вересня 2016 року відбулася Практична складова (концерт) Творчої літературно-поетичної майстерні "Кастальський ключ". Захід проходив в Національному музеї Тараса Шевченка. Користуючись нагодою, хочу висловити щиру подяку директору музею, Дмитру Васильовичу Стусу, а також Старшому науковому співробітнику музею, Анастасії Лацюзі за гостинність і всебічну допомогу, надані ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" в організації і проведенні заходу.

Святковий концерт за багаторічною традицією відкрив XVII Тиждень освіти дорослих в Україні, який щорічно проходить під егідою ЮНЕСКО.

Метою проведення заходу було:

- продемонструвати суспільству в Україні здібності, талант і творчий потенціал значної частини громадян цього суспільства - інвалідів, від яких досі суспільство було штучно відмежоване;

- наочно продемонструвати інвалідам, що їхня доля, їхнє майбутнє в їх власних руках;

- сприяти підвищенню самовмотивованості та самоповаги осіб з інвалідністю;

- продемонструвати підтримку і соціальну відповідальність з боку науковців, політиків, митців та бізнесменів фізично хворих здібних і талановитих громадян суспільства,  підкреслюючи, що майстерність і талант – це надбання всього суспільства, його не можна розділяти чи штучно зупиняти його розвиток за станом здоров`я, кольором шкіри, мовою спілкування, але необхідно прикласти всі зусилля для розвитку цих талантів, адже показником є талант, а не стан здоров`я його носія.

Концерт розпочав  Народний колектив "Самодіяльний хор Обухівського УВП УТОС "Світанок" піснею на вірші Тараса Шевченка "Реве та стогне Дніпр широкий". З вітальним словом виступили голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Борисович Петровський, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”, голови ТОД -17, Сергій Іванович Болтівець, заступник голови Центрального правління  Українського товариства сліпих, Михайло Миколайович Новосецький, Старший науковий співробітник Національного музею Тараса Шевченка Анастасія Лацюга. Свою підтримку діяльності ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів"  в сфері реабілітації інвалідів засвідчила народний депутата України, голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров`я, Ольга Вадимівна Богомолець. 

Гостями заходу були дует бандуристів Олена Левенко та Тетяна  Лобода, члени театрального  колективу "Добробут та злагода", вокалісти, художники, поети та літератори, які щедро ділилися з присутніми своїм творчим доробком. Практична складова (концерт) Творчої літературно-поетичної майстерні "Кастальський ключ" тривала протягом 4-х годин, але її глядачі та учасники ні  хвилини не сумували. Руслан Іщенко, Микола  Криндач, Ірина Бернацька, Костянтин та Тетяна Богатиренки, Людмила Машталер, Наталка Кащенко, Марія Фоміна, Валентина Врублевська – ось далеко не повний перелік учасників нашого заходу, які, незважаючи на інвалідність, зуміли зберегти бажання творити і радувати інших результатами своєї творчості.

Своєрідною родзинкою заходу стала екскурсія по Національному музею Тараса Шевченка, яку провели співробітники музею, враховуючи специфіку нозологій інвалідності учасників заходу.

Дякуємо всім учасникам концерту, і тим, кого я назвав, і тим, кого не зміг назвати за браком місця, і бажаємо їм здоров`я, натхнення і творчої наснаги!

Висловлюємо щиру подяку нашому партнеру - Національному музею Тараса Шевченка  і всім його співробітникам, а особливо - Анастасії Лацюзі за чудову організацію заходу та екскурсію для гостей концерту з інвалідністю!

Переглядів: 364 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: