Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 11:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 17 » Круглий стіл в Укрінформі 21 березня 2016 року відбувся
23:23
Круглий стіл в Укрінформі 21 березня 2016 року відбувся

21 березня об 11.00 круглий стіл на тему: «Стан соціальної захищеності інвалідів в Україні: декларація і реальність». Захід присвячений 25-річчю з моменту прийняття Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів».

Організатор: ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів».

 Питання:

1. Результати соціальної захищеності інвалідів за 25 років.

2. Конвенція про права інвалідів і українські реалії соціального захисту

3.Стан соціального захисту і життєвий рівень інвалідів в Україні

4. Права і можливості інвалідів: чи є вони рівними в суспільстві?

5. Аналіз конкретних проблем, з якими щоденно зіштовхуються інваліди в Україні.

Учасники: Володимир Петровський  - голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Костянтин Богатиренко - директор єдиного в Україні професійного театру інвалідів «Добробут та Злагода», Володимир Турський - заслужений юрист України; Юрій Войтюк - викладач Інституту корекційної педагогіки НПУ ім. М.П. Драгоманова; Михайло Новосецький - голова Київської міської організації Українського товариства сліпих.

Підсумкові матеріали:

Першому євроінтеграційному закону виповнилось 25 років

Сьогодні, 21 березня виполнилось 25 років Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів», який наблизив Україну до європейських стандартів.

Про це під час круглого столу в Укрінформі, який  присвячений 25-річчю з моменту ухвалення Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів», заявив депутат Верховної Ради І та ІІ скликання віце-президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" Володимир Яценко.

"Ми зробили перші кроки по становленню держави і цей законодавчий акт (ЗУ "Про основи соціальної захищеності інвалідів» - Ред.) був одним із перших актів, який мав наблизити національне законодавство до європейських стандартів. Це був дійсно найсучасніший підхід до забезпечення прав людини в Україні тому, що мова йшла про принципові зміни у відносинах держави і людини", - сказав Яценко.

Він додав, що уже в тому варіанті законопроекту була в основі Конвенція ООН про права інвалідів. Хоча ратифікація і факультативні протоколи були ухвалені у 2009 році.

"Ми вже тоді думали, як наблизити національне законодавство України до європейських і світових стандартів", - наголосив Яценко.

Він нагадав, що перше пленарне засідання Верховної Ради відбулось 26 лютого 1991 року, коли розглядався ЗУ "Про основи соціальної захищеності інвалідів", а в другому читанні, яке відбулось 21 березня того ж року, внесли і обговорили 213 поправок і зауважень до закону.

"Хочу сказати, що майже цілий пленарний день був представлений обговоренню цього закону. Було внесено 213 зауважень і поправок, і по кожній відбулось обговорення. Настільки ретельно ВР першого скликання підійшла до цього питання", - сказав Яценко.

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 528 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: