Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:10
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 27 » Лист міністру інфраструктури України
20:27
Лист міністру інфраструктури України
Цей лист ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" надіслала Міністерству інфраструктури України.

Міністру Інфраструктури України
№ 116-11\18-1 Омеляну В.В.

Шановний Володимире Володимировичу!
До Вас звертається Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВГО ВППІ). Нашу організацію було запрошено для участі в круглому столі по обговоренню «Плану заходів на 2019-2021 роки з реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року» (надалі – План), який проводиться 27 листопада 2018 року. Вищеназваний план було опрацьовано експертами ГО ВГО ВППІ, в зв’язку з чим хотілося б викласти деякі думки з цього приводу.
По-перше – те, що наша організація в цілому підтримує необхідність ухвалення запропонованого Плану і підкреслює нагальну потребу впровадження в нашій державі заходів, передбачених ним. Однак, на нашу думку, слід доопрацювати певні моменти, в першу чергу – ті, що стосуються людей з інвалідністю. Введені до Плану пункти:
- Пріоритет 1, пункт 15.7 (стор.51-52) «Розбудова термінальних пасажирських та вантажних комплексів з мультимодальними технологіями за рахунок їх власників та державно-приватного партнерства із забезпеченням міжнародних стандартів якості обслуговування пасажирів, у тому числі осіб з обмеженою рухливістю та осіб з інвалідністю, а також вантажів та пошти»;
- Пріоритет 3, п. 6.4.1 (стор.127-128),. «Інтеграція модулів з безпеки дорожнього руху до системи освіти (..)»,
- Пріоритет 3, п.6.4.5 (стор.129) «Популяризація необхідності об'єктів транспортної інфраструктури для людей з обмеженими можливостями; п. 25 (стор. 189-190),
- Пріоритет 3, пункт 6.9. «покращення пішохідної інфраструктури (…)», підпункт 2 «Облаштування наземних пішохідних переходів (оновлення дорожніх знаків, дорожньої розмітки, пішохідних огороджень, альтернативних засобів освітлення, установка світлофорів, острівців безпеки, засобів примусового зниження швидкості».
- Пріоритет 3, пункт 25. «Забезпечення доступності транспортних послуг для всіх громадян, у тому числі для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення (…)»;
- Пріоритет 3, п. 26 (стор. 190) «Поступове оновлення рухомого складу для пасажирських перевезень (…)»
є в цілому правильними, і ГО ВГО ВППІ підтримує доцільність та необхідність їх наявності в програмі. Проте, слід наголосити на таких моментах.
До пункту 6.9 (пріоритет 3) обов’язково необхідно додати, що світлофори мають бути озвучені для потреб незрячих та оснащені для потреб осіб з вадами слуху. Озвучені вони повинні бути за уніфікованим стандартом, єдиним для всієї України. Також світлофори повинні бути оснащені для потреб людей з проблемами слуху (мати відлік секунд).
Стосовно пункту 6.4.1. (Пріоритет 3) хотілося б зауважити, що в Україні повинні бути впроваджені програми навчання дітей безпеці дорожнього руху, які потребують коштів, бо це – просвітницькі програми, з залученням лекцій, театральних вистав тощо, які, в свою чергу, потребують хоч і невеликого, але фінансового ресурсу.
Також, на нашу думку потребує фінансових ресурсів втілення пункту 25 (пріоритет 3), а також розробки певних просвітницьких програм та програм по створенню безбар’єрного середовища.
В цілому всі окреслені нами пункти є важливими і потрібними в програмі, вони потребують лише додаткової уваги і певних матеріальних ресурсів. Вважаємо, що всі вони потребують окремого обговорення і вдосконалення.
І, в зв’язку з викладеним вище, хотіли б запропонувати організацію і проведення окремої зустрічі, присвяченої обговоренню означених пунктів Плану, а також, вірогідно, до Плану необхідно внести додаткові пункти чи окремі тези до пунктів, щоб максимально забезпечити вирішення питань, пов’язаних зі створенням безбар’єрного простору в сфері транспортної інфраструктури і просвітницькі заходи для створення безпечних умов для людей з інвалідністю та попередження інвалідизації громадян України внаслідок дорожнього травматизму. Кошти на це, звичайно, потрібні, але вони зовсім невеликі.
Будемо вдячні, якщо знайдеться можливість озвучити думки нашої експертів ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» з приводу Плану і особливо - в разі, якщо буде знайдено можливість організації окремої зустрічі, присвяченої питанням, вирішення яких потребують люди з інвалідністю.
З повагою,

Голова ГО ВГО «Всеукраїнський парламент
працездатних інвалідів»
Петровський В.Б.
Переглядів: 300 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: