Вітаю Вас Гість!
Четвер, 18.04.2024, 09:07
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 29 » От і перша ластівка
12:13
От і перша ластівка
Сьогодні за посиланням: https://m.glavnoe.ua/news/n337885 нами було знайдено ось такий матеріал.
"Льготы на проезд в Харькове монетизироваться не будут
29 марта 2018 09:13
Монетизация льгот на проезд, согласно принятому постановлению Кабинета Министров Украины «Об установлении государственных социальных нормативов в сфере транспортного обслуживания», в Харькове проводиться не будет.
Об этом сообщил заместитель Харьковского городского головы по вопросам инфраструктуры города Евгений Водовозов. По его словам, постановление является не обязательным, а рекомендательным. При этом монетизация льгот осуществляется за средства органов местного самоуправления.
«В постановлении четко сказано, что органы местного самоуправления могут предоставлять льготу как в виде компенсации ее в денежном эквиваленте, так и в физическом виде. Город Харьков на сегодняшний день не рассматривает вопрос монетизации льгот, и мы оставляем льготу на проезд в физическом виде», - отметил вице-мэр.
Напомним, постановление Кабмина было принято на заседании правительства 14 марта. Решение, в частности, предусматривает, что людям будет компенсирована сумма, равная средней стоимости проезда, умноженной на 30 поездок.
На сегодняшний день в Харькове местные льготы, в том числе льготу бесплатного проезда, получают около 700 тыс. человек, на компенсацию всех льгот в 2018 году в городском бюджете предусмотрено более 1 млрд грн."
Ми так і передбачали, що цілий ряд територій України не буде вводити заміняти пільги на проїзд готівковим еквівалентом. І передбачали, що Харків буде найвірогіднішим містом, який скористається з можливості не вводити так звану монетизацію. Я не хочу обговорювати політичні чи будь-які інші думки або припущення, але Г.А. Кернес - один з найуспішніших мерів в Україні, і він добре розуміє шкідливість та незаконність сумновідомої Постанови. Тому цей крок харківської влади можна лише вітати. Є тільки один складний і неприємний момент, який розробники Постанови заклали в неї пунктом 6, підступно вдаривши в спину людям з інвалідністю, якщо котрась з місцевої влади відмовиться порушувати Конституцію України, Закон "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні", міжнародні стандарти і, зрештою, звичайні людські і божі правила. Тепер, якщо з Харкова представник пільгової категорії завітає, скажімо, до Києва, то він, бідолаха, будучи незрячим, на візку, з наслідками важкої хвороби, змушений буде в метро, в маршрутці, в автобусі тощо бігати в пошуках найвищого чи відповідального керівника (і в цьому йому ніхто не допоможе, бо це не входить ні в чиї посадові обов'язки), щоб отримати документ з підписом керівника організації-перевізника і штампом власника. Як Ви розумієте, в жодного водія чи в чергового по станції ні документу, ні штампу немає, а підпис поставити вони не мають права, бо не є керівником. І, відтак, харків'яни чи люди з інших міст з такими ж правами в столиці своєї рідної унітарної держави будуть позбавлені передбаченого законодавством права на пільговий проїзд. А якщо навіть комусь з них пощастить отримати хоч один підтверджувальний документ, то процес відшкодування може розтягнутися на довгі роки, і, якщо щось не відповідатиме вимогам пункту 6 Постанови (не той підпис чи нечіткий штамп), то судовий процес, знов-таки, може тягнутися роками і десятиріччями. Дякуємо органам влади міста Харкова за те, що вони знайшли в собі мужність не порушити Конституцію та закони України, створивши прецедент, і сподіваємося, що таку мужність знайдуть в собі органи місцевої влади по всій території України, захистивши тим самим своїх громадян України, мешканців своєї території, до тих пір, поки влада на самих верхніх щаблях не опам'ятається і не згадає про те, що вона поставлена для того, щоб захищати інтереси громадян власної країни, а не порушувати їх. Ще раз закликаю всіх підтримати Петицію про скасування Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» № 197 від 14 березня 2018 року з одночасним зверненням Президента до Конституційного Суду України щодо її конституційності", яка оприлюднена на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, і розпочався збір підписів на її підтримку.
Петиція доступна за посиланням:
https://petition.president.gov.ua/petition/43936.
Переглядів: 319 | Додав: vuppi | Теги: Харківські міські органи влади, монетизація пільг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: