Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 09:38
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Червень » 9 » ВІДНОВЛЕНО громадський контроль за діяльністю Фонду соціального страхування України!!!
19:30
ВІДНОВЛЕНО громадський контроль за діяльністю Фонду соціального страхування України!!!
Мені, як голові ГО ВГО ВППІ та голові Громадської ради при Фонді соціального страхування України, приємно повідомити про ухвалу Київського Апеляційного адміністративного суду від 30 травня 2018 року, якою зафіксувано локальну перемогу верховенства права в Україні в особі представників громадянського суспільства, над представниками нелегітимної Громадської ради, незаконно створеної при Фонді соціального страхування України, що намагалися завадити громадськості здійснювати контроль за діяльністю Фонду соціального страхування України.
01 лютого 2018 року відбулись установчі збори по формуванню Громадська рада при Фонді соціального страхування України, де шляхом рейтингового голосування було обрано 21 особу та сформовано склад ГР ФССУ. До речі, до ініціативної групи було подано документів на 69 осіб, допущено до участі в установчих зборах – 56 осіб, в день проведення установчих зборів – зареєструвалось 50 осіб. Необхідно зазначити, що Громадська рада при фонді була створена з другої спроби. Перша спроба створення Громадської ради була здійснена 14 грудня 2017 року. Однак ці Установчі збори по формуванню Громадської ради Фонду не відбулись за відсутності кворуму. Згідно Порядку проведення установчих зборів, затверджених ініціативною групою (у склад якої, до речі входив і Позивач) – збори вважаються правомочними за умови реєстрації 2/3 учасників. Перед початком установчих зборів зареєструвалося 19 учасників з 31. Тобто ця Громадська рада, створена, всупереч діючому законодавству, під час цих зборів, апріорі не була легітимною.
Відповідно до чинного законодавства, в такому випадку має бути створена нова ініціативна група, що і відбулося 27 грудня 2017 року. До складу другої ініціативної групи увійшли 17 представників інститутів громадянського суспільства, які ухвалили рішення про проведення установчих зборів 01 лютого 2018 року. Як було зазначено вище, 01 лютого 2018 року відбулися другі установчі збори по формуванню Громадської ради при Фонді соціального страхування України, де шляхом рейтингового голосування було обрано 21 особу та сформовано склад ГР ФССУ. До речі, до ініціативної групи було подано документів на 69 осіб, допущено до участі в установчих зборах – 56 осіб, в день проведення установчих зборів – зареєструвалось 50 осіб. Здавалося б, все елементарно просто і не підлягає жодному сумніву. Однак голова Всеукраїнської профспілки працівників наземного, водного та авіаційного транспорту, Д. Сар’ян, під головуванням якого перші установчі збори не спромоглися елементарно зібрати хоча б 21 особу, необхідну для обрання громадської ради,подав заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії наказу Виконавчої дирекції Фонду та заборону вчиняти будь які дії, направлені на створення нової Громадської ради. Заради справедливості, варто відзначити, що Окружний адміністративний суд м. Києва двічі відмовляв, але на третю спробу, з незрозумілих причин, видав Ухвалу, про забезпечення позову. Легітимна Громадська рада Фонду вдячна Апеляційному суду за те, що він розібрався, в, хоч з одного боку і нескладній, але з іншого боку – кимось штучно створеній, ситуації (на Правління Фонду голові означеної профспілки якимось чином вдалося потрапити в Міністерство соціальної політики,і йому, як голові неіснуючого органу при Фонді було надано слово, і керівництво Міністерства соціальної політики України чомусь або не знало про створену і працюючу громадську раду при Фонді, в усякому разі, так було заявлено офіційно на Правлінні найвищими посадовими особами Міністерства, або хтось навмисно дав ввів в оману керівництво Міністерства щодо ситуації в Фонді, що і в тому, і в іншому випадку, нажаль, характеризує рівень роботи Міністерства далеко не в самому позитивному сенсі), тож громадський контроль за діяльністю Фонду соціального страхування України було відновлено.
Цим рішенням була розблокована діяльність Громадської ради при фонді, з чим можна поздоровити як керівництво громадської ради Фонду:
- голова, Володимир Борисович Петровський;
- заступник голови, Наталія Геннадіївна Землянська,
- секретар, Олександр Петрович Лисенкотак і членів першої в Україні Громадської ради при Фонді соціального страхування України:
- Віталія Вікторовича Бабича;
- Олександра Олексійовича Бобкова;
- Лідію Іванівну Вознюк;
- Гербеда Віктора Володимировича;
- Тетяну Михайлівну Горюн;
- Руслана Михйловича Грінченка;
- Сергія Івановича Доротича;
- Сергія Євгеновича Дьяконова;
- Іллю Володимировича Киву;
- Олександра Олексійовича Крисюка
- Федора Олександровича Мотіна;
- Богдана Станіславовича Назаренка;
- Анатолія Микитовича Павленка;
- Михайла Миколайовича Петрова;
- Олександра Івановича Рябка;
- Валерія Івановича Сіпєєва;
- Миколу Михайловича Стародуба;
- Вадима Леонідовича Циганка
Я, як голова Громадської ради, бажаю плідної та ефективної роботи всім її членам для захисту інтересів застрахованих осіб в Україні і по контролю за діяльністю Фонду соціального страхування України і впевнений, що спільна робота ГР Фонду, виконавчої влади України, в тому числі – Міністерства соціальної політики України, і безпосередньо самого Фонду соціального страхування України забезпечить реальний захист застрахованих осіб в Україні.
Докладну інформацію про перебіг подій можна подивитися за наступним посиланням: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1108085919331775&id=100003911334048
Володимир Борисович Петровський
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 352 | Додав: vuppi | Теги: фонд соціального страхування Україн, Громадська рада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: