Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 14:06
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Липень » 3 » Засідання Громадського комітету 21 червня 2018 року
21:43
Засідання Громадського комітету 21 червня 2018 року
21 червня 2018 року о 15:00 за адресою: м. Київ, вул. Лаврська, буд. 16, в прес-центрі БПП «Солідарність» відбулося ініційоване ГО ВГО ВППІ засідання Громадського комітету з прав людей з інвалідністю "Становище людей з інвалідністю в Україні: потреби, проблеми і шляхи їх вирішення". На засіданні розглядалися такі питання:
1. «Монетизація пільг» як механізм знищення соціалізації людей з інвалідністю
2. Традиційні громадські організації – захисники прав людей з інвалідністю чи посібники зупинення процесу їх соціалізації?
3. Пошук механізмів захисту людей з інвалідністю від агресивної політики, спрямованої на знищення їх прав і свобод.
4. Дискримінація людей з інвалідністю та шляхи її подолання
5. Імплементація Конвенції ООН з прав людей з інвалідністю до чинного законодавства України: чому вона досі відсутня.
На засіданні обговорювалися питання щодо монетизації пільг, пошуків механізмів захисту людей з інвалідністю, імплементації Конвенції ООН з прав людей з інвалідністю до чинного законодавства України.
Під час засідання були розглянуті конкретні звернення і реальні випадки порушення органами влади і окремими громадськими організаціями ключових принципів верховенства права, засадничих прав і свобод людей з інвалідністю в нашій державі. Також обговорювалися механізми, що:
- запропонують органам законодавчої і виконавчої влади ефективні та конструктивні підходи до вирішення проблем людей з інвалідністю;
- унеможливлять зловживання службовим становищем з боку керівництва окремих громадських організацій щодо майна, коштів і ресурсів цих об’єднань громадян з інвалідністю.Виступ Голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Борисовича Петровського, був присвячений питанням так званої "монетизації" пільг, яка максимально ускладнить пересування людям з інвалідністю і є надзвичайно болючим для людей з інвалідністю, людей літнього віку, сімей з дітьми.
Розгляд 2-го питання порядку денного був ініційований ініціативними групами членів УТОС і УТОГ. Представники ініціативних груп УТОС І УТОГ виклали своє бачення стану справ і ситуації, що склалася в їх організаціях по відношенню до незрячих людей і людей з проблемами зору та слуху, зазначивши, що в цілому ситуація, на їхній погляд, є критичною. (по 1-му пункту резолюції: реабілітація, майно, бюджет). Окрім того, виступаючими наводилися аргументи, підтверджені документально, що, на їхню думку, свідчать про зловживання Центральним правління УТОС і УТОГ владою і нехтування ними своїми посадовими обов’язками, що, в свою чергу, призвело до фактичного розвалу цих колись потужних об’єднань громадян і отриманню ними як матеріальних, так і нематеріальних преференцій від займаної посади. Незважаючи на те, що і я, як керівник Всеукраїнської громадської організації і інші керівники громадських організацій чи їх офіційні представники, вважаємо некоректним давати офіційну оцінку діяльності УТОС і УТОГ, засідання Громадського комітету з прав людей з інвалідністю є відкритими, і Громадський комітет, як рупор членів громадянського суспільства, завжди готовий надавати майданчик ініціативним групам і окремим людям з інвалідністю для висловлення думок і бачень щодо проблем людей з інвалідністю та шляхів їх вирішення. Саме така відверта дискусія здатна допомогти подолати проблеми, які виникають як в громадянському суспільстві взагалі, так і в громадському русі зокрема. А факти, наведені представниками ініціативних груп, зрозуміло, потребують ретельної уваги, і їх підтвердження або спростування, з одного боку, допоможе керівництву ЦП УТОС і УТОГ розібратися в своїх досягненнях чи помилках, а з іншого боку – дасть можливість членам цих організацій компетентно визначитися з своїми подальшими кроками стосовно розбудови власних громадських організацій. За ініціативи голови ВГО «Український конгрес інвалідів» Ірини ВАлеріївни Крошко обговорювалися питання імплементації норм міжнародного права щодо прав інвалідів до українського законодавства і відповідальності за невиконання міжнародних норм. В цілому захід пройшов в конструктивній обстановці, яка спонукає всіх нас до подальшої роботи. Було прийнято резолюцію, яка буде оприлюднена додатково.
Переглядів: 279 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: