Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 16:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 25 » Звіт про діяльність ВП "Дарницька місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ
14:11
Звіт про діяльність ВП "Дарницька місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ
Ось і добігає кінця 2018 бюджетний рік. Починають звітувати про свою діяльність відокремлені підрозділи нашої організації. В цьому році 2 відокремлених підрозділи, які працюють на рівні районів міста Києва, отримали фінансову підтримку з київського міського бюджету: Відокремлений підрозділ «Дарницька місцева (района в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та Відокремлений підрозділ «Печерська місцева (района в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Першою звітується ВП ДМО ВППІ в місті Києві.
В цьому році фінансування почало надходити з великим запізненням, практично – на початку вересня. Таким чином, всі заходи, які організація мала б проводити, починаючи з січня 2018 року, проводилися з вересня 2018 року. Першим, 02 вересня 2018 року, було проведено Просвітницько-реабілітаційний захід «Тематична екскурсія для осіб з вадами зору та членів їх сімей «Київ Михайла Булгакова», тривалістю 2 академічні години. Під час екскурсії її учасники змогли побачити місця, пов’язані з дитинством і юністю видатного письменника Михайла Булгакова, який народився і виріс в Києві. Ще однією «родзинкою» екскурсії були місця Києва, згадані в творах письменника. Екскурсія була надзвичайно цікавою для всіх її учасників. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2950,00.
05 вересня відбулася ще одна екскурсія для осіб з вадами зору «На Печерських пагорбах». Її учасники побували біля церкви Спаса на Берестові та в Звіринецькому монастирі, дізналися про те, як розбудовувався Печерськ в Х1Х сторіччі і ще багато цікавого. В екскурсії взяли участь понад 40 учасників з вадами зору та їх супроводжуючих. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2950,00.
10 вересня 2018 року, незважаючи на сонячну погоду, яка так і кликала на травичку і на природу, члени організації зустрілися на лекції-демонстрації для осіб з вадами зору «Як жили кияни в давні часи». Особливою цікавинкою лекції була можливість доторкнутися до справжніх археологічних знахідок: світильника, ножа, уламку справжньої кольчуги, фрагментів мисок, якими користувалися кияни ще в 12-13 сторіччях. Учасники лекції дізналися про те, як виглядав Київ в княжі часи, за яким принципом ставилися будівлі та прокладалися вулиці, що росло в садах і на городах киян, чим вони користувалися в побуті і чому навчалися в школах. Також присутні дізналися, яка різниця між «байкою» та «казкою», які предмети експортували та імпортували київські купці та ще багато іншого. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2950,00.
20 вересня 2018 року члени організації також побували на Культурно-реабілітаційному заході «Тематична лекція для осіб з вадами зору, членів їх сімей та інших малозахищених верств населення «Живий Шевченко». Не секрет, що Тараса Шевченка, здебільшого, уявляють собі вже старим, з суворим, непідкупним поглядом та в темному одязі. Між тим, це далеко не так. Колись молодого Тараса кияни називали «Білим лицарем», оскільки він здебільшого носив білий одяг. А ще саме він заснував київський клуб поціновувачів анекдотів. Про те, яким насправді був Тарас Шевченко і як відрізняється його образ від офіційної версії, особливо – радянських часів, і дізналися слухачі півторагодинної лекції. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2960,00.
25 вересня 2018 року для членів організації було проведено 2 заходи:
1. Півторагодинна екскурсія «Це ми, Господи. Трагедія Бабиного яру», присвячена річниці трагічних подій в Києві: масового розстрілу єврейського населення міста в урочищі Бабин Яр. Це – перший випадок в світовій історії, коли люди масово знищувалися саме за національною ознакою. Під час авторської екскурсії її учасники дізналися про «кришталеву ніч» в Німеччині і джерела антисемітизму як державної політики в фашистській Німеччині і, пізніше – в СРСР, змогли побачити пам’ятники, встановлені невинним жертвам Бабиного Яру і пройти тим шляхом, яким вони йшли до місця страти. Також розмова йшла про Куренівську трагедію 1961 року, яку вважають «помстою Бабиного Яру» та багато іншого. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2950,00.
2. Другий захід, проведений в цей день, був тематично зовсім іншим. Це - «Тематична лекція для осіб з вадами зору, членів їх сімей та інших малозахищених верств населення «Побут та звичаї давніх слов’ян в дохристиянські часи». Півторагодинна лекція дала можливість її слухачам дізнатися про те, де і як жили, чим користувалися в побуті, якими ремеслами володіли наші предки. Лекція також мала елементи демонстрації, коли учасники лекції з вадами зору могли доторкнутися до музейних речей майже тисячолітньої давнини. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2960,00.
26 вересня 2018 року відбувся перший з трьох запланованих на 2018 рік Культурно-реабілітаційних заходів «Тематичний концерт для осіб з інвалідністю зору та членів їх родин «Український романс як джерело натхнення» тривалістю 3 академічні години. Під час концерту прозвучали як українські пісні, які вважаються народними «Стоїть гора високая», «Ой ти, дівчино, з горіха зерня» та інші, так і сучасні романси на вірші «Чорна коса», «Росте черешня в мами на городі», «Поїзд о 20-тій», а також багато інших. В першу чергу, концерт був спрямований на виховання любові та поваги до рідного слова та рідної культури шляхом демонстрації кращих зразків української пісенної творчості. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2960,00.
28 вересня 2018 року більш ніж 100 слухачів змогли почути найкращі зразки української історико-патріотичної пісні під час Тематичного концерту історико-патріотичної пісні до для осіб з інвалідністю зору та членів їх родин «Застряло серце, як осколок, в грудях», який планувалося приурочити до Дня Незалежності. Були виконані пісні «Зелений дубочку…», «Віє вітер…», «Пам’яті Героїв Крут», «Горнусь до тебе, Україно» та багато інших, що увійшли до золотої скарбниці українського виконавчого мистецтва. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2960,00.
30 вересня 2018 року відбувся останній з трьох концертів тематичного циклу, а саме «Авторська (бардівська) пісня: краще з кращого». Під час концерту прозвучали пісні українських бардів, а саме Ігоря Жука, Тризубого Стаса та інших, а також пісні на вірші Ліни Костенко. Цей концерт завершив на 2018 рік тематичний цикл «Національне патріотичне виховання – дієвий засіб національної самосвідомості та самоідентифікації». Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2960,00.
11 листопада 2018 року, незважаючи на несприятливу погоду, було проведено останню екскурсію по Києву з циклу краєзнавчих екскурсій, а саме – «Київ літературний», учасники якої змогли дізнатися про відомих письменників та поетів, які жили та творили в Києві, а також про видатні місця Києва, описані в літературних творах. Ця екскурсія є останньою на 2018 рік, що проводилася за програмою «Я – киянин! Комплексна тематична програма лекцій та екскурсій з патріотичного виховання і формування національної самосвідомості». Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2950,00.
За цією ж програмою 19 листопада було проведено останню в 2018 році лекцію на тему
«Історичні корені української народної обрядовості» тривалістю 2 академічні години. Учасники лекції дізналися, звідки з’явилася традиція вдягати наречену в біле вбрання і навіщо їй потрібна була фата, навіщо чоловікам бороди, що символізує вишивка на традиційному українському одязі і ще багато іншого. Лекція була надзвичайно цікавою та змістовною. Захід проводився за кошти Київського міського бюджету, вартість заходу: 2950,00.
На цьому цикл історико-патріотичних концертів, лекцій та екскурсій для мешканців Дарницького району, який запланований на 2018 рік, було завершено.
Переглядів: 274 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: