Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 19:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
З 29 червня по 05 липня в Сонячному Березі (Болгарія) відбувся благодійний фестиваль патріотичної пісні та поезії митців з порушеннями зору «Незламна Україна». Організатором заходу була Харківська громадська організація «Право вибору» (керівник – Валентина Бутенко). У фінальному гала-концерті, що проходив на сцені санаторію Міністерської Ради Болгарії, надзвичайно потужно виступили українські вокалісти, виконавці інструментальної музики, поети з Києва, Харкова, Вінниці, Рівного, Запоріжжя, Львівщини, а також українці, що вимушено опинилися за межами країни. Також у Фестивалі взяли участь вокалісти та творчі колективи з Болгарії, Румунії, Польщі, Грузії, Німеччини та Австрії.
Голова ГО ВГО ВППІ Володимир Петровський коментує: "Я був учасником цього заходу з піснею «Сад ботанічний» (її можна прослухати на моєму ютуб-каналі). Скажу без перебільшення, що кожен з учасників фестивалю «Незламна Україна» вніс в його перебіг свою, притаманну тільки йому, ноту, перетворивши Фестиваль на п ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

19 червня 2023 року в Київській обласній бібліотеці для дітей відбувся Творчій вечір «Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості» (див. публікацію від 20 червня 2023 року), приурочений до Дня Конституції України. В першу чергу захід був даниною вдячності захисникам України, які боронять нашу країну від навали рашистських загарбників. Цей героїчний захист української держави дає нам можливість сьогодні здійснювати волонтерську та патріотично- просвітницьку діяльність для виховання, підтримки і реабілітації суспільства в час, коли воно найбільше цього потребує. В названій вище публікації докладно висвітлювався перебіг заходу, тому я не буду на цьому зупинятися.
Лише, не втомлюючись дякувати захисникам і захисницям України за їх щоденний подвиг, хочу представити на їх і ваш розсуд свою пісню «Час збирати каміння», прем’єрою якої було розпочато нашу творчу зустріч
Можливо, ця пісня комусь видасться трохи жорсткуватою, але вона, нажаль, від ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Нижче розміщуємо допис Голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського, присвячений цій події:
"20 червня в Бібліотеці Івана Кудрі відбулася Літературна вітальня ОППІР при Національній спілці письменників України. Я був присутній на цьому заході, виступав з короткою концертною програмою. Радий був познайомитися з низкою талановитих українських поетів, виконавців, в тому числі – членів Спілки письменників України, які активно працюють і навчаються майстерності у складі. Особливу подяку хочу висловити організатору і керівнику вітальні, Тетяні Борисівні Кудиновій, яка більше п’яти років передає власну майстерність і займається творчим зростанням поетів, письменників, інших творчих особистостей, які через поезію й прозу і підвищують власну майстерність, і несуть культуру та мистецтво в українське суспільство."
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

23 червня 2023 року в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбулася прем'єра Леції-демонстрації «Тарас Шевченко в Києві».
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводився за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації (директор Roman Lelyuk).
Інформаційними партнерами лекції-демонстрації є Видавництво «Саміт-Книга» (директор Иван Степурин) і Київська обласна бібліотека для дітей (директорка Галина Єрко).
Пропонуємо до Вашої уваги невеличкий фрагмент лекції "Тарас Шевченко в Києві", який умовно можна назвати "Тарас Шевченко і археологія".
"Ще одну несподівану грань численних захоплень Тараса Шевченка розкриває його робота в Археографічній Комісії, яка на той час працювала при Київському університеті Святого Володимира, та участь у складі цієї комісії в археол ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, всі, хто цікавиться українською історією та культурою!
23 червня 2023 року (в п’ятницю) в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбудеться Леція-демонстрація «Тарас Шевченко в Києві». Початок лекції – о 15:00.
Запрошуємо всіх, хто бажає «змити» радянську пропаганду з життя великого Українця і розібратися в тому, яким насправді був Тарас Григорович
Організатором лекції є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція», спільно з ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації (директор Roman Lelyuk).
Інформаційними партнерами лекції-демонстрації є Видавництво «Саміт-Книга» (директор Ivan Stepurin) і Київська обласна бібліотека для дітей (директорка Галина Єрко).
Вхід вільний.
Зустрічаємося 23 червня 2023 року о 15:00 в Київській обласній бібліотеці для діт ... Читати далі »
Переглядів: 19 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

19 червня 2023 року в Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбулася Творча зустріч «Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості». Захід, приурочений до Дня Конституції України, організував БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» (голова Володимир Петровський), за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації. Інформаційними партнерами заходу були Видавництво «Саміт-Книга» (директор Іван Степурін) та Київська обласна бібліотека для дітей (директорка Галина Єрко).
Неможливо виділити когось одного чи двох з учасників Творчої зустрічі, оскільки кожен з них додав до її веселкових барв свою, притаманну тільки йому. Хотілося б окремо подякувати знаним українським поетам, письменникам, бардам, виконавцям: Ігорю Жуку (бардівська пісня), Володимиру Каденку (поетичний переклад, бардівська пісня), Вадиму Тупчію (бардівська пісня), Олені Татьянченко (поезія), Анні Ст ... Читати далі »
Переглядів: 18 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Публікуємо відгук поетеси Олени Татьянченко про захід, організований БФ "КМБФ "Інтеграція", за підтримки ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів:
"Коли в одному місці збирається багато талановитих, творчих людей, завжди виходить щось дивовижне. Так було вчора на заході, присвяченому Дню Конституції України. У дитячій бібліотеці на Русанівський набережній звучали вірші та пісні, які надихали і запалювали серця. Організував зустріч "Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості" БО "Київський міський благодійний фонд "Інтеграція".
Дякую Volodymyr Petrovskyi за запрошення і можливість бути частиною цього творчого дійства!"
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

12 червня 2023 року в дружній та приязній атмосфері відсвяткував 25-річчя творчої діяльності Євген Познанський, член ГО ВГО ВППІ, обдарований київський поет та прозаїк, один з переможців Фестивалю творчості людей з інвалідністю «Неспокій серця», започаткованого нашою організацією, спочатку в номінації «Поезія», а згодом – і в номінації «Проза». На творчому вечорі під промовистою назвою «Янгол віри і натхнення» прозвучали вірші Євгенія Познанського у його власному виконанні та у виконанні його друзів, а також пісні на вірші поета. Зі свого боку я передав ювіляру «Експромт» Геннадія Горового і виконав для нього кілька пісень.
Цікавий та змістовний творчий вечір проходив в Центральній спеціалізованій бібліотеці для незрячих імені Миколи Островського, і, без перебільшення, в читальній залі цього закладу не було де яблуку впасти, стільки в ній зібралося друзів та прихильників Євгена.
Щиро дякую Евгений Познанский за запрошення і пропоную всім бажаючим зануритися в атмосферу св ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

Шановні друзі, колеги, поціновувачі української поетичної та пісенної творчості!
19 червня 2023 року (у понеділок) в приміщенні Київської обласної бібліотеки для дітей (вул. Русанівська набережна, 12) відбудеться Творча зустріч «Українська патріотична пісня як джерело відродження національної самосвідомості». Початок Зустрічі – о 15:00.
Організатором заходу, приуроченого до Дня Конституції України, є БО «Київський міський благодійний фонд «Інтеграція». Творча зустріч проводиться за підтримки Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації.
Інформаційними спонсорами Творчої зустрічі є Видавництво «Саміт-Книга» і Київська обласна бібліотека для дітей.
Вхід вільний.
Зустрічаємося 19 червня 2023 року о 15:00 в Київській обласній бібліотеці для дітей. Приходьте, захід обіцяє бути неповторним.
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 16 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

08 червня 2023 року відбулося урочисте засідання, присвячене 90-річчю Українського товариства сліпих (УТОС), організоване Київською міською організацією УТОС, на якому головував її голова, Віктор Володимирович Романюк. Саме він і відкрив засідання голова Вступне слово виголосив голова УТОС Владислав Миколайович Більчич.
Приємно відзначити, що на урочистому засіданні були присутні й виступили з привітальними промовами Марина Петрівна Порошенко, голова Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики; Леся Станіславівна Петрівська, Уповноважений з прав осіб з інвалідністю; Анатолій Васильович Невмержицький, заступник Голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації; Ольга Вікторівна Мозгова, начальник Управління соціального захисту населення Печерської районної в місті Києві державної адміністрації; Віктор Миколайович Сурмак, голова міської профспілки працівників ЖКГ і сфери послуг; Володимир Борисович Петровський, голова Ко ... Читати далі »
Переглядів: 17 | Додав: vuppi | Дата: 24.09.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 57 58 »