Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 10:13
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
19 вересня 2019 року в Печерському районі міста Києва відбувся Форум організацій громадянського суспільства «Київ – столиця діалогу». Співорганізаторами форуму в цілому виступили Департамент суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Ресурсний центр «ГУРТ», Комунальне підприємство «Центр публічної комунікації та інформації», а також Координаційний комітет громадських рад при державних адміністраціях міста Києва.
В рамках Форуму ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» було започатковано Дискусійний клуб «Кожен з нас – Президент». Назву цього дискусійного клубу було продиктовано інавгураційною промовою Президента України. Однак, з метою усунення звинувачень в політизації соціального заходу, організаторами клубу було прийнято непросте рішення не наголошувати на його назві.
Отже, перше засідання Дискусійного клубу відбулося 19 вересня 2019 року з 10:00 до 13:00 в готелі «Русь» за адресою: м. К ... Читати далі »
Переглядів: 231 | Додав: vuppi | Дата: 22.09.2019 | Коментарі (0)

УВАГА! ТЕРМІНОВО!
ВРАХОВУЮЧИ ЧИСЛЕННІ ЗВЕРНЕННЯ ТВОРЧИХ КОЛЕКТИВІВ, НАВЧАЛЬНИХ ШКІЛЬНИХ ТА ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ (ДЛЯ ДІТЕЙ З ВАДАМИ ЗДОРОВ’Я), ЯКІ З ОБ’ЄКТИВНИХ ПРИЧИН (ЛІТНІ ВІДПУСТКИ, КАНІКУЛЯРНИЙ ПЕРІОД) НЕ ВСТИГЛИ ПОДАТИ ЗАЯВКИ ДЛЯ УЧАСТІ В ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ (ВІДКРИТОМУ) ФЕСТИВАЛІ ТВОРЧОСТІ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ «НЕСПОКІЙ СЕРЦЯ»,
ЖУРІ ФЕСТИВАЛЮ ПРИЙНЯЛО РІШЕННЯ ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ ТЕРМІНУ ПОДАННЯ КОНКУРСНИХ ЗАЯВОК ДО 10 ЖОВТНЯ (ЗА ПОШТОВИМ ШТЕМПЕЛЕМ).
Пріоритетними є колективні заявки (творчі колективи, театральні колективи, шкільні заклади для дітей з інвалідністю, позашкільні заклади, реабілітаційні центри тощо), однак індивідуальні заявки також приймаються.
Отже, термін подачі заявок на Фестиваль продовжено до 10 жовтня 2019 року (за поштовим штемпелем). Заявки надсилати на поштову адресу: 02121, м. Київ, вул.. Вербицького, буд. 11, кв. 191, Петровській Світлані Юріївні
БАЖАЄМО УДАЧІ ВСІМ КОНКУРСАНТАМ
Переглядів: 186 | Додав: vuppi | Дата: 19.09.2019 | Коментарі (0)

ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» започатковує Дискусійний клуб «Кожен з нас – Президент».
19 вересня 2019 року в готелі «Русь» за адресою: м. Київ, вул. Госпітальна, буд. 4 (найближча станція метро – Палац Спорту) з 10:00 до 13:00 відбудеться перше засідання Дискусійного клубу. Тема засідання: «Забезпечення норм і принципів міжнародного права: рівності і недискримінації для людей з інвалідністю в Україні»
Порядок денний та модератори засідання 19 вересня 2019 року
1. Обов’язок держави щодо дотримання принципів соціальної політики в Україні відповідно до норм і стандартів міжнародного права. Модератори: Петровський Володимир Борисович, голова ГО ВГО ВППІ, голова Громадської ради при ФССУ; Лисенко Олександр Петрович, член Громадської ради при КМДА, секретар Громадської ради при ФССУ, Сергій Іванович Болтівець, доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України” ... Читати далі »
Переглядів: 231 | Додав: vuppi | Дата: 14.09.2019 | Коментарі (0)

11 вересня в рамках Київської міської програми «Соціальне партнерство» та за фінансової підтримки КМДА, ВП «Печерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ організувала та провела Просвітницько-реабілітаційний захід «Тематична лекція-демонстрація для дітей-інвалідів, дітей з родин переселенців з зони АТО, та дітей з малозабезпечених родин «З історії української та світової іграшки». Під час лекції її учасники дізналися, скільки тисяч років тому було виготовлено першу ляльку в історії людства, як та з яких матеріалів виготовлялися ляльки в давній Греції, хто така Криперейя і що ми знаємо про її ляльку, як і де було виготовлено першого іграшкового ведмедика та чому він отримав ім’я Тедді, хто і коли виготовив перший ляльковий будиночок та багато інших цікавих фактів з історії української та світової іграшки.
Захід проводився як складова частина ХХ Тижня освіти дорослих України, який щорічно відбувається в нашій державі під егідою ЮНЕСКО. Співорганізаторами Тижня осв ... Читати далі »
Переглядів: 212 | Додав: vuppi | Дата: 13.09.2019 | Коментарі (0)

11 вересня 2019 року о 14:30, в рамках відкриття Тижня освіти дорослих України, співорганізатором якого вже багато років є ГО ВГО ВППІ, відбудеться лекція-демонстрація "«З історії української та світової іграшки». Лекцію проводить Відокремлений підрозділ "ПЕчерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Захід проходитиме за адресою: м. Київ, вул. Шпака, 2
Переглядів: 209 | Додав: vuppi | Дата: 10.09.2019 | Коментарі (0)

В першій половині серпня ми отримали лист від Фонду соціального захисту інвалідів з формою списку учасників заходів, за якою ми маємо звітувати про проведені заходи. Зважаючи на те, що ця форма містить дані, які підпадають під визначення "персональні дані", а отже - під дію Закону України "Про захист персональних даних" (наприклад, номер та серія пенсійного посвідчення, група та характер інвалідності), наша організація вважає за доцільне надати лист з роз'ясненням своєї позиції з цього приводу, який наводимо нижче. В зв'язку з цим є кілька пропозицій до об'єднань громадян, які працюють з коштами державного бюджету:
1. висловити свою думку з приводу запропонованої форми списку;
2. зустрітися для обговорення та напрацювання спільної думки з цього приводу (в будь-якому прийнятному форматі, наприклад, круглого столу), запросивши представників Міністерства та Фонду;
3. підписати спільний лист з цього приводу і спрямувати його до Фонду і Міністерства
Влада повинна ... Читати далі »
Переглядів: 278 | Додав: vuppi | Дата: 28.08.2019 | Коментарі (0)

14 серпня 2019 року члени Печерської місцевої (районної в місті Києві) організації ВГО ВППІ знову зібралися, аби пройти рідним містом і почути цікавинки з його історії під час Просвітницько-реабілітаційного заходу ««Екскурсія для членів організації «Київ князівської доби: від Старокиївської гори до Берестова». Цього разу їх шлях проліг від Старокиївської гори до церкви Спаса-на-Берестові, де знаходилися мисливські угіддя князя Володимира та його нащадків. Учасники екскурсії дізналися про те, як виглядали найдавніші київські палаци та де і при яких обставинах було знайдено скарби князівських часів, почули, чому гора «Дитинка» отримала свою назву і де саме знаходився славетний Бабин Торжок, побували біля залишків Софійських воріт, дізналися про те, чому монголо-татари змогли захопити наше місто саме з боку Лядських воріт, а також про те, навіщо прочани з числа мешканців Старокиївської гори, які йшли на прощу до Києво-Печерської Лаври ще в 18 сторіччі наймали гарну охорону і про те, який ... Читати далі »
Переглядів: 204 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)

12 серпня 2019 року відбувся черговий (вже третій в цьому році) Просвітницько-реабілітаційний захід «Екскурсія для членів організації «Київ Михайла Булгакова», який проводив ВП «Печерська місцева (районна в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВП ПМО ВППІ в місті Києві). Учасники цього заходу дізналися про те, де пройшли дитячі роки російського письменника з київським корінням, почули цікаві факти про його родину, побачили, в якому будинку Андріївського узвозу насправді знімалися «Дні Турбіних», дізналися, що таке «варварині кільця» і чому саме ними обмінялися Михайло Булгаков і Тетяна Лаппа, а також почули, з якої причини майбутній письменник хотів вкоротити собі віку, побували в деяких куточках Києва, які згадуються в творах Булгакова і ще багато-багато іншого. Екскурсія вийшла дійсно пізнавальною і цікавою, такою, яку б хотілося повторити в майбутньому, ще раз почувши про те, що не зміг запам’ятати з першо ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 212 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)

З 07 по 10 серпня 2019 року, в рамках постійно діючої програми "Реабілітація туризмом" організація провела проект "Вилкове - місто в дельті Дунаю". Хотів би зауважити, що цей проект - далеко не перший, ми постійно мандруємо Україною, яка є надзвичайно красивою та різноманітною, від Карпатських гір до Херсонських степів та дельти Дунаю. Наш проект спрямований саме на популяризацію історії та культури України шляхом проведення реабілітаційно-туристичних заходів і відвідування членами організації найцікавіших, найяскравіших міст та місцевостей нашої держави, які її презентують.
А тепер - слово незмінному розробнику маршрутів та гіду наших мандрівок, Світлані Петровській.
"Вилкове - насправді дивовижне місто, яке небезпідставно порівнюють з Венецією. Але, якщо ви мрієте про палаци, пісні гондольєрів, муранське скло тощо, то вам точно не сюди. А для тих, хто мріє про подорожі, любить свою державу та її історію, я хотіла б трохи розповісти про Вилкове та особливості його життя. ... Читати далі »
Переглядів: 191 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)

В випуску № 30 (17-23 серпня 2019 року) інформаційно-аналітичного тижневика "Дзеркало тижня" було опубліковано статтю голови ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", Володимира Борисовича Петровського, під назвою "Недоступна доступність". Публікуємо уривок з цієї статті:
"3 липня 2019 року відбулося чергове засідання Київського міського комітету доступности (далі — Комітет), яке виявилося дуже показовим за результатами і промовистим для тих, хто вміє чути й аналізувати, оскільки висвітлило низку проблем, без розв'язання яких подальший поступ, на мою думку, неможливий.

І це при тому, що з квітня 2019 року, коли Комітет очолила нова заступниця мера Києва Марина Хонда, його засідання відбуваються щомісяця, якщо не частіше (для порівняння: до цього протягом року не відбулося жодного). Марина Петрівна справді намагається зрушити з місця важезну брилу проблем, яка за довгі роки встигла врости в землю і навіть покритися мохом. Проте, на жаль, самого бажанн ... Читати далі »
Переглядів: 231 | Додав: vuppi | Дата: 17.08.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 57 58 »