Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 17:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Тиждень тому, 06 лютого 2019 року, гостем Галереї творчості Висоцького (м. Київ, вул. Воздвиженська) був Юрій Чайка, український бард, надзвичайно талановита і цікава людина, вимоглива своїх та чужих римованих (і не тільки) текстів. Думаю, учасники Всеукраїнського (відкритого) фестивалю творчості людей з інвалідністю "Неспокій серця" добре запам'ятали Юрія Анатолійовича, незмінного члена журі і друга нашого Фестивалю. Але на цей раз гостями концерту (або ж творчої зустрічі, як любив визначати цей жанр Володимир Висоцький) були члени нашої організації.
Щоб, по можливості, уникнути зайвих епітетів, хотілося б сказати головне: творча зустріч перевершила всі сподівання, кожна пісня була продуманою і знаходилася на власному, лише їй притаманному, місці. Юрій Чайка провів своїх глядачів від жорстких та, подекуди, важких для сприйняття пісень, які перегукуються з реаліями сьогодення, до лірики, жартівливих пісень та перекладів, як серйозних, як пісні Булата Окуджави («Останній тролейбу ... Читати далі »
Переглядів: 308 | Додав: vuppi | Дата: 13.02.2019 | Коментарі (0)

Геннадій Горовий: Своїми успіхами завдячую батькам, друзям, шкільним вчителям, університетським викладачам та всім добрим людям, які траплялися на моєму шляху
Лютий 7, 2019 - 14:33 — perohanych

Іноді дивишся на людину й думаєш: ось той, з кого можна брати приклад. Не зважаючи на труднощі й фізичні проблеми, людина багато працює, має значні досягнення, веде активну громадську діяльність. Про кого йдеться?

Письменник, журналіст, громадський діяч Геннадій Горовий народився 18 червня 1981 року у знаменитому селі Трипілля, що на Київщині. Там і пройшли перші дитячі роки, сповнені перших відкриттів. Знайомство з таким загадковим довколишнім світом починалося близько шостої години ранку, а закінчувалося пізньої вечірньої пори. І кожен день приносив щось своє, неповторне. Скільки відкриттів очікувало на хлопчика! На власному досвіді він дізнався, що вогонь пече, не кожну собачку варто намагатися погладити, а якщо піти самому до Дніпра – можна й заблукати…
... Читати далі »
Переглядів: 300 | Додав: vuppi | Дата: 08.02.2019 | Коментарі (0)

Володимир Висоцький "Бег иноходця". Одна з програмних пісень великого барда і керівництво до дії для кожного з нас: йди своїм шляхом, будь собою, попри все, роби те, що вважаєш за доцільне. Пісня знаходиться за цим посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=bcF-udk8jrs&feature=share
Переглядів: 312 | Додав: vuppi | Дата: 25.01.2019 | Коментарі (0)

23 січня 2019 року в актовій залі Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації відбувся благодійний концерт «Ни единою буквой не лгу», приурочений до дати народження Володимира Висоцького, організатором якого є ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів". Концерт проходив за підтримки Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації та Громадської ради при Дарницькій РДА і мав на меті зібрати кошти для придбання комп'ютерного обладнання для навчання людей з вадами зору, в тому числі - незрячих.
Цей захід завершив цикл концертів і творчих зустрічей, присвячених 80-й річниці від дня народження видатного барда, які проходили протягом 2018 року. Концепція концерту була розроблена мною, і пісні Володимира Семеновича, як популярні, так і маловідомі, прозвучали в виконанні Володимира Борисовича Петровського, голови ГО ВГО ВППІ, відомого виконавця та багаторічного дослідника творчості Володимира Висоцького. Ми щиро вдя ... Читати далі »
Переглядів: 415 | Додав: vuppi | Дата: 24.01.2019 | Коментарі (0)

Нажаль, все, сказане в 1985 році в процитованій нижче промові, в повній мірі стосується сучасної Росії, що й досі лишається генетичним спадкоємцем підступного і кривавого тирана, який не лише знищував мільйони фізичних осіб, як українців, так і росіян, білорусів, поляків, а й влаштував геноцид і винищення цілих народів. Криваве позбавлення незалежності українців, голодомори 1921-22,1932-33, 1947 років з метою знищення національної ідентичності українців, їх русифікація (це стосується і інших народів СРСР) з метою вихолощення національної пам'яті, етноцид кримсько-татарського народу, неоголошений антисемітизм, котрий став національною політикою, зрештою - сучасна гібридна агресія, останніми жертвами якої стали Молдова, Грузія і, в першу чергу - Україна, з якої лукавий кривавий "брат" продовжує точити кров. Цинічна агресія Російської імперії проти моєї рідної України, що мала сміливість ослухатися кривавого господаря. Неоголошена війна, яку не називають війною, і яку агресор має цинізм н ... Читати далі »
Переглядів: 321 | Додав: vuppi | Дата: 22.01.2019 | Коментарі (0)

Напередодні Нового року Володимир та Світлана Петровські завітали в майстерню до унікальної людини, Майстра з великої літери, який працює в техніці грузинської перегородчастої емалі (вона ще назвивається «мінанкарі»), якого звуть Гіоргі, та його дружини, Анни, також талановитого майстра. Техніка мінанкарі подібна до тієї, в якій колись працювали давні київські ювеліри, але набагато старша. Без перебільшення можу сказати, що Гіоргі – найкращий в Україні фахівець, який не лише досконало володіє згаданою технікою, але й навчає інших, зокрема – Світлану Петровську, заслуженого працівника культури, яка в юності займалася дослідженням давньоруської емалі та робіт київських емальєрів. Він є засновником і власником Школи перегородчатої емалі "Тіфліс", яка вже кілька років працює в нашому місті.
Дуже довго Володимир вагався: чи зможе він щось зрозуміти на дотик, адже поверхня готового виробу є гладкою, наче скло, тож зрозуміти, який на ній визерунок, досить важко. Але, поступово, торкаюч ... Читати далі »
Переглядів: 379 | Додав: vuppi | Дата: 21.01.2019 | Коментарі (0)

Прес-реліз

23 січня 2019 року ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», спільно з Громадською радою при Дарницькій районній в місті Києві державній адміністрації під егідою Дарницької районною в місті Києві державної адміністрації, організовує і проводить благодійний концерт «Ни единою буквой не лгу», присвячений річниці з дня народження видатного барда. Цей захід завершує цикл концертів і творчих зустрічей, присвячених 80-й річниці від дня народження Володимира Висоцького, які проходили протягом всього 2018 року.
Автором концепції концерту і виконавцем пісень Володимира Семеновича є голова ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», голова Громадської ради при Фонді соціального страхування України, бард, дарничанин Володимир Петровський.
В програмі концерту широко представлені як популярні, так і маловідомі пісні Володимира Висоцького, які є знаковими для його творчості: «Баллада о борьбе», «Бал ... Читати далі »
Переглядів: 313 | Додав: vuppi | Дата: 13.01.2019 | Коментарі (0)

05 грудня 2018 року ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та Відокремлений підрозділ «Печерська місцева районна в місті Києві організація ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», за фінансової підтримки київського міського бюджету, провели захід, присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю. Захід проходив в виставковому залі Національного культурного центру «Музей Івана Гончара» з 10:00 до 13:00. Організація щиро вдячна керівництву Музею Івана Гончара і особисто директору Музею за надану нам можливість провести наш захід в цьому чудовому залі, в самому центрі Києва!
На початках ми планували, що це буде концерт, ну і, можливо, ще невелика виставка. Але ж будемо відвертими, Міжнародний день людей з інвалідністю – це не свято, а привід нагадати як органам влади, так і пересічним громадянам, про те, що поруч з ними живуть люди з особливими потребами. Отже, вирішили, що це буде не лише концерт з виставкою, але й відверта розмова про найнагальніш ... Читати далі »
Переглядів: 299 | Додав: vuppi | Дата: 07.12.2018 | Коментарі (0)

05 грудня 2018 року з 10:00 до 13:00 ГО «Всеукраїнська громадська організація проведе захід в Національному центрі народної культури «Музей Івана Гончара» (м. Київ, вул.. Лаврська, 19) з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, що складатиметься з культурно-мистецької програми та обговорення нагальних проблем людей з інвалідністю. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в нашому заході! Вхід вільний
Переглядів: 298 | Додав: vuppi | Дата: 30.11.2018 | Коментарі (0)

28 листопада 2018 року з 10:00 - до 12:00 в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбувся круглий стіл "Права на участь у суспільному та політичному житті в контексті Конвенції ООН про права людей з інвалідністю", організатором якого ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»;

В круглому столі приймали участь Володимир Петровський - голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Сергій Кириченко - юрист, адвокат; Костянтин Пятилєтов, журналіст, представник ВГО СОІУ; представники громадських організацій інвалідів різних рівнів.

Під час заходу, як і заплановано, було обговорено наступні питання:

1. Становище об’єднань громадян з інвалідністю, як інститутів громадянського суспільства України, в системі суспільних відносин.
2. Реальні можливості участі інвалідизованих громадян у суспільно-політичному житті України
3. Можливості здійснення інвалідизованими громадянами України права брати уча ... Читати далі »
Переглядів: 287 | Додав: vuppi | Дата: 28.11.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 31 32 33 34 35 ... 57 58 »