Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 17:10
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
Керівником Дніпропетровської обласної організації ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", С.І. Кириченком, була створена електронна петиція "Клопотання про зупинення Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах» № 197 від 14 березня 2018 року з одночасним зверненням Президента до Конституційного Суду України щодо її конституційності", яка оприлюднена на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України, і розпочався збір підписів на її підтримку.
Якщо по суті, то 14 березня 2018 року урядом було прийнято Постанову під назвою "Деякі питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах", яка, по суті, позбавляє пільгові категорії громадян України права на пересування. Тобто замість безкоштовного проїзду, ... Читати далі »
Переглядів: 342 | Додав: vuppi | Дата: 29.03.2018 | Коментарі (0)

Кілька днів тому наша організація отримала відповідь Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Україні на звернення щодо запланованої (і на той час ще не ухваленої) Постанови про так звану "монетизацію пільг". Цей лист визнає, що така проблема дійсно існує і підтверджує, що на певних територіях України пільги не відшкодовуються. Таким чином, проблема, яку ми піднімаємо, є своєчасною, актуальною і важливою. Викладаємо цей лист на розгляд широкого загалу
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 352 | Додав: vuppi | Дата: 29.03.2018 | Коментарі (0)

21 березня 2018 року в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбувся анонсований круглий стіл «ПРАВА ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ЇХ ДОТРИМАННЯ В УКРАЇНСЬКИХ РЕАЛІЯХ» з обговоренням всіх чотирьох заздалегідь запланованих до розгляду питань, а саме:
1. «Монетизація пільг» в вітчизняних реаліях.
2. Проблеми стандартного підходу традиційних громадських організацій інвалідів до вирішення питань людей з інвалідністю.
3. Міжнародне право (Верховенство Права) і політика України в питаннях вирішення проблем людей з інвалідністю в державі.
4. Механізми захисту людей з інвалідністю в Україні.
Приємно відзначити той факт, що, вірогідно, на відміну від всіх заходів, що проходили в «Укрінформі», організованих для обговорення питань, пов’язаних проблемами фізично хворих чи фізично здорових людей, кількість учасників цього круглого столу перевершила всі сподівання. Всі наявні як в залі, так і в прес-центрі стільці були зайняті, частині учасників ... Читати далі »
Переглядів: 342 | Додав: vuppi | Дата: 24.03.2018 | Коментарі (0)

Шановні колеги!
Запрошуємо вас взяти участь в круглому столі на тему «Права людей з інвалідністю та їх дотримання в українських реаліях», який ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» проводить 21 березня 2018 року з 11:00 до 13:00 в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16. Початок реєстрації о 10:30.
Під час заходу будуть обговорені наступні питання:
1. «Монетизація пільг» в вітчизняних реаліях (тривалість обговорення - 40 хвилин). Нами буде обговорене фактичне позбавлення людей з інвалідністю гарантованих державою пільг на проїзд всіма видами транспорту.
2. Проблеми стандартного підходу традиційних громадських організацій інвалідів до вирішення питань людей з інвалідністю (тривалість обговорення - 30 хвилин). Під час обговорення цього питання ми здійснимо спробу зрозуміти причини того, чому значна кількість організацій, що опікуютьс ... Читати далі »
Переглядів: 355 | Додав: vuppi | Дата: 17.03.2018 | Коментарі (0)

Шановні колеги! Сьогодні ми хотіли би розповісти, що, власне кажучи, вже було зроблено нашою організацією, аби не допустити ситуації, яка нині склалася. Отже, 08 лютого 2018 року ми звернулися з листами до Президента України, до голови Верховної ради України, до Кабінету Міністрів України, до Міністра соціальної політики України, до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Україні, В.В. Лутковської, а також до Посольства США в Україні, до ПРООН та до Єврокомісії. Якщо коротко, то в цих листах ми намагалися переконати органи влади в тому, що так звана «монетизація пільг» в запропонованому державою вигляді призведе до ускладнення соціального становища в країні, зокрема – до позбавлення осіб з інвалідністю елементарного права на пересування. За півтора місяці, які минули з того часу, ми встигли отримати листи-відповіді від Кабінету Міністрів України та від профільного комітету Верховної Ради України з обіцянкою розібратися по суті порушеного питання та інформацією про те, що лист пер ... Читати далі »
Переглядів: 359 | Додав: vuppi | Дата: 17.03.2018 | Коментарі (0)

Шановні колеги! Запрошуємо взяти участь в круглому столі на тему «Права людей з інвалідністю та їх дотримання в українських реаліях», який ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» проводить 21 березня 2018 року з 11:00 до 13:00 в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.
Під час заходу будуть обговорені наступні питання:
1. «Монетизація пільг» в вітчизняних реаліях.
2. Проблеми стандартного підходу традиційних громадських організацій інвалідів до вирішення питань людей з інвалідністю.
3. Міжнародне право (верховенство права) і політика України в питаннях вирішення проблем людей з інвалідністю в державі.
4. Механізми захисту людей з інвалідністю в Україні.
Просимо громадян, представників об’єднань громадян та ЗМІ, що бажають взяти участь в круглому столі, заздалегідь повідомити про своє бажання, зв’язавшись з організаторам ... Читати далі »
Переглядів: 340 | Додав: vuppi | Дата: 16.03.2018 | Коментарі (0)

Вчора, відверто проігнорувавши думку громадянського суспільства, в тому числі рішення, одноголосно висловлене представниками всеукраїнських громадських організацій людей з інвалідністю 06 березня 2018 року, під час наради в Міністерстві соціальної політики (кабінет 611) про зупинення Постанови щодо монетизації пільг для людей з інвалідністю в запропонованому вигляді, український уряд ухвалив-таки постанову про монетизацію пільг (в наступних публікаціях ми ще повернемося до суті цієї постанови). Відчайдушна спроба представників ВГОІ, присутніх на згаданій нараді, зупинити акт геноциду по відношенню до представників власного народу, які мають інвалідність, дозволила відтермінувати прийняття Постанови лише на 8 днів. Хотілося б зазначити, що нехтування думкою громадян, платників податків, за кошти яких, власне кажучи, і живе уряд, є сигналом для всього громадянського суспільства, тією самою «пробною кулею», після чого, якщо реакція всього суспільства не буде адекватною, це можна буде повт ... Читати далі »
Переглядів: 334 | Додав: vuppi | Дата: 15.03.2018 | Коментарі (0)

06 березня 2018 року в Міністерстві соціальної політики відбулася нарада з питання «монетизації пільг» для осіб з інвалідністю. На засіданні були присутні представники Міністерства соціальної політики України:
- Микола Іванович Шамбір, заступник Міністра соціальної політики України;
- Віталій Володимирович Музиченко, директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики
Громадськість представляли:
- Наталія Сергіївна Скрипка, виконавчий директор Національної Асамблеї людей з інвалідністю;
- Олег Миколайович Полозюк, юрист, член Секретаріату Національної Асамблеї людей з інвалідністю України:
- Володимир Борисович Петровський, голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»;
- Костянтин Вікторович Богатиренко, 1-й заступник Голови ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»;
- Вадим Вікторович Карпенко, Голова виконавчого комітету Всеукраїнської спілки громадських органі ... Читати далі »
Переглядів: 402 | Додав: vuppi | Дата: 10.03.2018 | Коментарі (0)

25 січня 2018 року Володимиру Висоцькому виповнилося б 80 років. Неможливо уявити його в похилому віці, свідомості і пам’яті багатьох людей Володимир Семенович назавжди лишиться молодим, талановитим, енергійним. Його пісні вчили та продовжують вчити мудрості і мужності, вірності слову і дружбі. Для багатьох ці пісні стали своєрідною енциклопедією, мірилом честі та порядності. Окрім того, кожна з пісень Володимира Висоцького, зважаючи на те, що він був не лише поетом, але й актором, є невеличкою п’єсою для одного актора, побудованою за всіма законами драматичного жанру. Серед них є пісні-казки, пісні-притчі, пісні-трагедії, і пісні-комедії. Пісні Володимира Висоцького написані в різних жанрах, в різній манері, та об’єднує їх одне – нудними ці пісні не зможе назвати навіть найприскіпливіший критик.
Протягом майже двох десятиліть пісні Висоцького розходилися межи люди за допомогою «магнітофонного самвидаву». Вони були детонатором, своєрідною міною уповільненої дії, підкладеної під ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Додав: vuppi | Дата: 24.02.2018 | Коментарі (0)

Інформація про концерт
«Я поля влюблённым постелю…
Тема кохання в творчості Володимира Висоцького»
Вже багато років Володимир Борисович Петровський займається дослідженням життя та творчості видатного радянського барда Володимира Висоцького. Щорічно в січні та в липні Володимир Петровський проводить благодійні концерти з нагоди річниці з дня народження та з дня смерті Висоцького. 2018 рік є ювілейним, адже в цьому році Володимиру Семеновичу виповнилося б 80 років. Саме тому протягом всього календарного року Володимир Петровський проводитиме концерти, а точніше – творчі зустрічі, присвячені пам’яті видатної особистості ХХ сторіччя.
В програмі творчих зустрічей широко представлені як популярні, так і маловідомі пісні Володимира Висоцького, які є знаковими для його творчості: «Баллада о борьбе», «Баллада о детстве», «Райские яблоки», «Правда и ложь», а також багато інших. Неповторний голос, своєрідна манера виконання, а також багатогранність і різноманітність р ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 360 | Додав: vuppi | Дата: 07.02.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 37 38 39 40 41 ... 57 58 »