Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 03.05.2024, 04:27
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2024 » Березень » 14 » Біббліотека Лесі Українки на презентації книги про Г. Сковороду
21:55
Біббліотека Лесі Українки на презентації книги про Г. Сковороду
21 лютого у Міжнародний день рідної мови (що дуже символічно!) та Всесвітній день екскурсоводів (а наш відділ краєзнавчої літератури Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки часто відвідують екскурсоводи Києва!) у конференц-залі КМДА відбулася презентація книги Світлани Петровської та Владимир Петровский «Григорій Сковорода. Той, чия совість як чистий кришталь».
Збірка статей цієї книги присвячена 300-річчю з дня народження українського просвітителя, філософа, гуманіста, поета Григорія Сковороди, який попри зміну часів та епох залишається для нових поколінь шанованим учителем, філософські концепції якого є актуальними, сучасними та близькими.
Книга була подаровала і відділу краєзнавчої літератури Публічної бібліотеки ім. Лесі Українки з дарчим написом від авторів.
У нашому відділі краєзнавчої літератури вже була зустріч з непересічною родиною Петровських. Ми завжди їх раді бачити і надалі!
На запрошення Володимира та Світлани Петровських Володимир Петровський взяла участь у презентації їх книжки, що відбулася у затишній залі прес-центру КМДА. Книжка присвячена Григорію Сковороді і називається "Григорій Сковорода. Той, чия совість як чистий кришталь". Згадалося мені, як напередодні повномасштабного вторгнення росії, саме у цей день 2022 року мене запросили в робочу групу з підготовки до відзначення у Києві 300 річчя Григорія Сковороди. Багато чудових ідей озвучили Олександр Доній і Олексій Толкачов. І про підготовку книг йшлося, приурочених до ювілею нашого філософа. Пам'ятаю, як ранок 24 лютого розбив вщент усі наші плани. Пам'ятаю розпач, коли стало відомо, що у Харківській області в ніч проти 7 травня російські військові під час обстрілу знищили Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка. Але Сковорода, як Фенікс.. Вже у квітні 2023-го книги «Феномен Григорія Сковороди і сковородиністика на позвах часу» та «Сковорода і Ми» побачили світ.
Нещодавно на бібліотечній карті Києва з'явилося ім'я Сковороди. Центральна бібліотека Солом'янки віднині носить це ім'я. І вихід у світ книжки подружжя Петровських, як ще один доказ невмирущості наших духовних скарбів.
Прекрасна атмосфера, чудове товариство, освітяни, музейники, науковці, бібліотекарі... Зокрема, завітали на презентацію представники і з нашого славного Переяслава. Книжка якісно видана, в твердій палітурці, з чудовим дизайном, ілюстрована. Респект видавцям Ігор Степурін Ivan Stepurin , a головне, вона надійде на полиці київських бібліотек і багатьох бібліотек України
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 4 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: