Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 08:39
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Вересень » 7 » Підйом незрячого на фортецю Масада, 30.03.2016, Ізраїль
13:07
Підйом незрячого на фортецю Масада, 30.03.2016, Ізраїль

В березні 2016 року, в рамках  програми «Моніторинг доступності європейських та світових пам`яток історії та культури для різних нозологій інвалідів», голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Петровський та член ГО ВГО ВППІ відвідали Державу Ізраїль і були вражений дбайливим ставленням в ній до історичних, культурних пам`яток та об`єктів духовної спадщини. Одним з таких об`єктів духовної спадщини, що, без перебільшення, має загальносвітове значення, є фортеця Масада. Вражений історією будівництва і героїчної оборони цієї фортеці, Володимир Борисович вирішив вшанувати пам`ять героїчних захисників Масади власним досягненням – самостійним (без сторонньої допомоги, за виключенням дистанційного керування з відстані 10-15 метрів за допомогою лише голосу) підйомом до фортеці Масада. Це було здійснено 30 березня 2016 року.

     Володимир Петровський самостійно, користуючись лише тростиною для незрячих, а також орієнтуючись на допоміжні коментарі супроводжуючого (наприклад: «правіше», «трохи вліво», «починаються східці» тощо), який знаходився від нього на відстані не менше, ніж 10 метрів, піднявся на фортецю Масада так званою «зміїною» стежкою, самостійно обійшов всю територію фортеці, включаючи палаци на схилі, і самостійно спустився вниз тією ж стежкою.

     Цей безпрецедентний  підйом є наочним прикладом того, що доля кожної людини – в її власних руках, і втрата зору ще не означає завершення життя, а лише його початок в новій якості.

    Додаємо фотографії, що задокументували підйом Володимира Петровського на фортецю Масада.

Переглядів: 340 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: