Вітаю Вас Гість!
Четвер, 02.05.2024, 19:07
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2024 » Березень » 14 » Звіт Департаменту суспільних комунікацій КМДА
21:47
Звіт Департаменту суспільних комунікацій КМДА
07 лютого 2024 року в приміщенні Національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбувся звіт Департамент суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації, в якому мали можливість взяти участь і представники Громадської Ради при КМДА 2021-2023.
Це був перший звіт органів виконавчої влади в 2024 році, до речі, як і в 2023. Важливо відзначити, що звіт Департаменту відбувався за участі всіх його структурних одиниць, тобто як безпосередньо посадовців, так і його комунальних підприємств, які також внесли свій вагомий внесок у розвиток міста: КП «Центр комунікації», КП «Радіостанція «Голос Києва», КП «Київінформ», та КП «Телекомпанія «Київ».
Зала Укрінформу була заповнена вщерть, що свідчить про важливість для розвитку та функціонування міста роботи цієї структурної одиниці, а також про велику зацікавленість громадянського суспільства міста Києва в подібних заходах. Безумовно, на заході була присутня ціла низка членів Громадської ради при КМДА на чолі з Головою та його заступником, секретар Громради, керівники Комітетів, які в своїй поточній роботі співпрацюють з Департаментом суспільних комунікацій.
Звіт Департаменту вчергове підтвердив не лише високий кваліфікаційний рівень його команди, не лише значні позитивні досягнені результати, а й здатність і вміння ефективно, доступно і наочно презентувати та донести до громади міста результати та досягнення своєї роботи, що підкреслили у своїх виступах після презентації члени Громадської ради при КМДА, які чи не щоденно співпрацюють з різними службами Департаменту суспільних комунікацій. Планка, піднята ДСК, є досить високою, звіт – перший в поточному році, і це – не лише приклад для інших департаментів, а й болючий, дошкульний пас, бо, побоююсь, що далеко не всі з них, нажаль, зможуть його прийняти.
Мені також була надана можливість на запитання в кілька хвилин. Хочу підкреслити, що моє запитання в формі короткого виступу ні в якому разі не було критичним і навіть не було побажанням. А в першу чергу – бажанням почути бачення керівництвом Департаменту важливості і перспектив проблеми, пов’язаної зі створенням в місті Києві безбар’єрного та інклюзивного простору, адже я є Громадським уповноваженим Громадської ради при Київській міській державній адміністрації з питань осіб з інвалідністю. А Департамент і його комунальні підприємства є тими, хто здійснює комунікацію влади з громадянським суспільством, а також в значній мірі формує та здійснює в нашому місті інформаційну політику.
Тож цілком логічно, що мої питання стосувалися бачення перспектив щодо створення в Києві безбар’єрного та інклюзивного простору, ролі та місця в цьому процесі Департаменту (звичайно, в межах повноважень). І стосовно фізичної доступності, в тому числі – до об’єктів, які забезпечують безпосередньо процес самої комунікації. І стосовно підтримки творчих та видавничих перспектив для людей з інвалідністю, , в тому числі – в рамках програми "Видавництво", яке ще й досі обмежений, між тим як самих людей з інвалідністю в результаті російської агресії в Україні стає з кожним днем все більше і більше. І стосовно участі людей з інвалідністю та їх громадських об’єднань через програми, такі, як «Громадська перспектива: Прозора влада та активна громада» в процесах життєдіяльності, розбудови безбар’єрного й інклюзивного простору, просвіти, патріотичного виховання, ціложиттєвої освіти. І стосовно інформаційного висвітлення означених проблем з метою усвідомлення суспільством реалій, пов’язаних з рівноправністю в ньому (суспільстві) людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, літніх людей, людей з фізичними й психологічними травмами. І тим, що ці громадяни є рівноправна з усіма частина суспільства, а та, частина суспільства, яка до них не належить, може в будь-який час змінити статус. А отже суспільство зобов’язане створити безбар’єрний та інклюзивний простір для забезпечення власної цивілізованої життєдіяльності.
Приємно відзначити, виходячи з відповіді виконуючого обов’язки Директора департаменту, Дмитра Рубана, це розуміння є, бачення необхідності таких змін є, а отже, сподіваюся, і результати від спільної роботи Департаменту суспільних комунікацій КМДА, Громадської ради при КМДА і її Комітету з питань охорони здоров’я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій, Громадського уповноваженого з питань осіб з інвалідністю Громадської ради при КМДА та громадянського суспільства нашого міста обов’язково будуть позитивними.
Як завжди, дякую колегам за надані ними світлини цього заходу.
Переглядів: 6 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: