Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 02:19
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Категорії розділу

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Законодавча база щодо інвалідів » Культура

Наказ Мінкультури про фестиваль інвалідів
МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ І ТУРИЗМУ УКРАЇНИ
НАКАЗ
Від 26.05.2009 р.
№ 24.
Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
від 12.06.2009 р. № 514/16536.
м. Київ
 
Про затвердження Положення про Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя»
 
Відповідно до Указу Президента України від 18.12.2007 № 1228 «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» та постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 № 716 «Про затвердження Державної програми розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю на період до 2011 року» НАКАЗУЮ:
 
1. Затвердити Положення про Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», що додається.
 
2. Міністерству культури і мистецтв Автономної Республіки Крим, Головному управлінню культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації, управлінням культури і туризму обласних, Севастопольської міської державних адміністрацій:
 
• забезпечити проведення регіонального етапу фестивалю із залученням до його проведення представників управлінь освіти і науки, праці та соціального захисту, громадських організацій, творчих спілок;
 
• затвердити персональний склад регіональних організаційних комітетів Фестивалю;
 
• передбачити у місцевих бюджетах фінансування регіонального етапу Фестивалю. 3. Управлінню стратегічного планування соціокультурного розвитку та регіональної політики у сфері культури забезпечити: • проведення у м. Києві Всеукраїнського (заключного) етапу Фестивалю; • затвердження Всеукраїнського організаційного комітету Фестивалю.
 
4. Управлінню оплати праці та бюджетних програм (Солодченко Н.Ю.) при формуванні проекту Державного бюджету України на відповідні роки передбачити в установленому порядку фінансування Фестивалю в частині, що буде здійснюватися за рахунок МКТ.
 
5. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Бенч О.Г.
 
6. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування Міністр В.В. Вовкун ПОЛОЖЕННЯ про Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ Міністерства культури і туризму України від 26.05.2009 р. № 24. Зареєстровано в Міністерстві юстиції України від 12.06.2009 р. № 514/16536. ПОЛОЖЕННЯ про Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» І. Загальні положення
 
1.1. Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя» (далі – Фестиваль) проводиться відповідно до Указу Президента України від 18.12.2007 № 1228 «Про додаткові невідкладні заходи щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями» та постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2007 № 716 «Про затвердження Державної програми розвитку системи реабілітації та трудової зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю на період до 2011 року». Головною метою Фестивалю є сприяння процесу реабілітації і соціальної адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями засобами мистецтва.
 
1.2. Засновником Фестивалю є МКТ. Організаторами Фестивалю є: МКТ, Рада Міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації, установи (заклади), організації, підприємства культури.
 
1.3. Основні завдання Фестивалю: – залучення людей з обмеженими фізичними можливостями до занять з різних видів художньої творчості, літературного, музичного та театрального мистецтв; – виявлення нових талантів, удосконалення професійної майстерності інвалідів у різних видах мистецтва; – всебічне вивчення проблем творчої діяльності інвалідів; – розширення творчих зв'язків людей з обмеженими фізичними можливостями з різних регіонів; – обмін досвідом реабілітації та адаптації інвалідів у суспільстві; – залучення провідних діячів культури і мистецтв, педагогів, психологів, інших спеціалістів для надання творчої та методичної допомоги для занять інвалідів художньою творчістю, літературним, музичним та театральним мистецтвами; – привернення уваги державних, громадських організацій та комерційних структур до проблем інвалідів. ІІ. Оргкомітети Фестивалю
 
2.1. Для проведення Фестивалю створюється Всеукраїнський організаційний комітет (далі – Всеукраїнський оргкомітет), до складу якого входять представники МКТ, громадських організацій, діячі культури і мистецтв. Персональний склад Всеукраїнського оргкомітету затверджується наказом МКТ.
 
2.2. Всеукраїнський оргкомітет є основним керівним органом Фестивалю, що: – затверджує програму заключного етапу Фестивалю, дату і місце його проведення; – координує співпрацю з регіонами з питань проведення Фестивалю; – здійснює реалізацію усіх заходів з підготовки та проведення заключного етапу Фестивалю.
 
2.3. Для організації та проведення регіональних етапів Фестивалю в кожному регіоні створюються Регіональні організаційні комітети Фестивалю (далі – Регіональні оргкомітети). До складу Регіональних оргкомітетів можуть входити представники Міністерства культури і мистецтв Автономної Республіки Крим, Головного управління культури і мистецтв Київської міської державної адміністрації, управління культури і туризму обласних та Севастопольської міської державних адміністрацій, управління освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, управління праці та соціального захисту обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, громадських організацій, творчих спілок та діячів культури і мистецтв. Персональний склад Регіональних оргкомітетів затверджується Радою Міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.
 
2.4. Регіональні оргкомітети: – визначають організаційні принципи, за якими відбуватиметься регіональний (відбірковий) етап Фестивалю; – формують програми регіональних етапів Фестивалю; – здійснюють організацію та проведення регіонального етапу Фестивалю; – за підсумками регіонального етапу Фестивалю надають до 1 листопада поточного року Всеукраїнському оргкомітетові пропозиції для формування заключного етапу за видами мистецтв. ІІІ. Види мистецтв та критерії оцінки
 
3.1. Фестиваль проводиться за такими видами мистецтв: Музичне та театральне мистецтво: – вокально-хоровий жанр; – хореографічний жанр; – театральне мистецтво; – інструментальне виконання; – авторська пісня. Художня творчість: – образотворче мистецтво; – декоративно-прикладне і народне мистецтво; – скульптура; – фото. Літературне мистецтво: – мала проза; – поезія. Кожна з номінацій передбачає одне призове місце.
 
3.2. Визначення переможців Фестивалю здійснюється за такими критеріями: – виконавська майстерність; – професіоналізм; – оригінальність; – образність рішення; – художня цінність. ІV. Порядок проведення Фестивалю
 
4.1. Учасниками Фестивалю можуть бути особи з обмеженими фізичними можливостями без вікових обмежень. У Фестивалі можуть брати участь окремі виконавці та колективи.
 
4.2. Фестиваль проводиться щороку в два етапи: І етап (регіональний) – проводиться в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі до 1 жовтня. Районні, міські та обласні управління культури і туризму організовують на місцях конкурси з музичного та театрального, літературного мистецтв, художньої творчості. Регіональні оргкомітети визначають одного-трьох учасників у кожній номінації для участі у ІІ етапі Фестивалю та подають відповідні пропозиції до Всеукраїнського оргкомітету. ІІ етап (Всеукраїнський) – заключний етап Фестивалю, який включає проведення гала-концерту в м. Києві та виставки творів мистецтв. V. Нагороди Фестивалю
 
5.1. Всеукраїнський оргкомітет має право пропонувати МКТ кандидатури для відзначення відомчими нагородами і відзнаками.
 
5.2. Виконавці та колективи, які стали переможцями у І етапі Фестивалю, отримують диплом учасника регіонального етапу Фестивалю. Виконавці та колективи, які стали переможцями у ІІ етапі Фестивалю, отримують диплом учасника Фестивалю.
 
5.3. За ініціативою державних установ і громадських об'єднань, благодійних фондів можуть встановлюватися заохочувальні премії, призи та інші відзнаки. Нагородження ними погоджується з Регіональним оргкомітетом (для конкурсів І етапу Фестивалю) або Всеукраїнським оргкомітетом (для конкурсів у рамках ІІ етапу Фестивалю). VІ. Фінансування Фестивалю
 
6.1. Регіональний етап Фестивалю проводиться в кожному регіоні України за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених чинним законодавством. 6.2. Проведення Всеукраїнського етапу Фестивалю здійснюється за рахунок видатків, передбачених МКТ в Державному бюджеті України на відповідний рік
 
Начальник управління
стратегічного планування соціокультурного розвитку
та регіональної політики у сфері культури Н.В. Жмака
Категорія: Культура | Додав: Moder (10.07.2012)
Переглядів: 775 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0