Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 15:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
У 2011 році Обухівською міською радою у співорганізаторстві з обухівським письменником Геннадієм Горовим був започаткований щорічний фестиваль-конкурс для людей з інвалідністю “Поетичний рушник”. Присвячений пам’яті всесвітньо відомого поета-пісняра Андрія Самійловича Малишка, він став ще однією гарною традицією Обухівського краю.
Спершу обласного, а в подальшому -всеукраїнського формату, творчий захід пройшов зі своїми учасниками за тринадцять років існування через багато різноманітних випробувань: Революція гідності, окупація нашого Криму і частини Донбасу, COVID-19, та чимало менш глобальних подій. Глобальні й не дуже, вони, тим не менш, усі впливали на фестиваль-конкурс.
Змінювалися члени журі, назви номінацій, корегувалися правила заходу тощо. Фінальна частина відбувалася впродовж одного і двох днів, виключно в режимі гала-концерту і з майстер-класами, з фізичною присутністю всіх дочетних і в режимі онлайн. По-різному було. Але 2023 рік, як і 2022, через повномасштаб ... Читати далі »
Переглядів: 37 | Додав: vuppi | Дата: 28.01.2024 | Коментарі (0)

Сьогодні Геннадій Кривошея та Володимир Петровський вручили подяки від імені ради заступниці київського міського голови Марина Хонда та директору профільного департаменту Руслан Світлий та подякували їм за їхню роботу у сфері підтримки та допомоги соціального-незахищених верств населення Києва.
Принагідно нагадаємо, що Голова ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" Володимир Петровський є членом Громадської ради при Київській міській державній адміністрації та очолює Комітет з питань охорони здоров'я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій.
Далі - пряма мова Голови Громадської ради при Київській міській державній адміністрації (2021-2023), Геннадія Григоровича Кривошеї:
"Підтримка соціально-незахищених верств населення є важливою, особливо в період воєнного стану!
Члени Громадська Рада при КМДА 2021-2023 досить активно співпрацюють з місцевою владою у цьому напрямку.
Разом з Володимир Петровський в ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 32 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

22 грудня в Центрі вільного спілкування «Діалог» Товариства «Знання» України відбулася розмова про Людяність, Добро і Світло під красномовною назвою «РАЙСЬКІ ЯБЛУЧКА». Вона розпочалася за досить драматичних обставин: повітряна тривога через зліт МІГа та повідомлення про пуск ракет (на щастя, вони виявилися фальшивими). Проте кількість бажаючих поспілкуватися на ці вічні, проте завжди актуальні теми, не стала меншою.
Тож, хоч і з незначним запізненням, захід все ж розпочався. І честь відкрити його випала Володимиру Петровському. В його виконанні прозвучали три пісні: «Пісня Йосипа» (слова та музика Ігоря Жука), прем’єрний показ народної пісні «Сидів кобзар під вишнею» на слова та музику Юрія Чайки та власна пісня Володимира «Невідправлений лист зі шпиталю» (посилання на неї, за традицією, в першому коментарі до цього допису). За дивним співпадінням, повітряна тривога завершилася якраз під час прем’єри пісні «Сидів козак під вишнею».
Приємною родзинкою творчої зустрічі стал ... Читати далі »
Переглядів: 22 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

Публікуємо відгук Любові Лавріненко (Центр вільного спілкування "Діалог" Товариства "Знання" України) на творчу зустріч "Райські яблучка", що відбулася 22 грудня 2023 року.
"Разом. Райські яблучка.. Розмова про ЛЮДЯНІСТЬ, ДОБРО і СВІТЛО. Відгомоніли, поспілкувалися.. Хто не зміг прийти - з часом подивитися відеоверсію засідання нашого ДІАЛОГУ. А поки світлини.. Вони теж передадуть ту атмосферу, що завжди панує в наших Клубах. Атмосфера - це ДУШИ ЛЮДЕЙ, що пришли побути РАЗОМ. Почутися. ПОЧУТИ одне одного. Енергія Душі, не раз звучали ці слова під час зустрічі. . Саме в ДЕНЬ СОНЦЕСТОЯННЯ і в ДЕНЬ ЕНЕРГЕтика..
Перед РІЗДВОМ.. Розпочав засідання Вадим Колосок А далі Володимир Петровський... Тихим голосом переміг тривогу, що була за вікном. І посіяв Світло МОЛИТВОЮ до Всевишнього -. одна з пісень, що виконав Володимир Борисович..
Нагадаємо. Володимир Петровський – Голова Громадської організації «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатни ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 24 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

21 грудня 2023 року відбувся захід«Медіація та фасилітація в Києві. Залучення фахівців до участі у вирішенні важливих питань між представниками громадськості та виконавчої влади».
Нижче публікуємо допис Володимира Петровського, який був учасником цього заходу:
"Мої колеги з Громадської ради при КМДА вже зробили кілька публікацій з цього приводу, але коротких, суто інформаційних.
Я теж докладно не буду зупинятися на перебігу заходу. Думаю, що з приводу проблем, що піднімалися на ньому, ми ще матимемо змогу поговорити більш докладно в наступних публікаціях, присвячених окремим питанням. Зараз зупинюся лише на окремих підсумкових тезах. З перших слів хочу подякувати Департаменту суспільних комунікацій і за черговий комунікаційний крок, і в цілому за роботу Департаменту, з яким у Громадської ради при КМДА, в якій я очолюю Комітет з питань охорони здоров’я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій, складається чи не найтісніша співпрац ... Читати далі »
Переглядів: 26 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

19 грудня 2023 року відбулась передноворічне засідання Літературної вітальні ОППіР при Національній спілці письменників України під керівництвом Тетяни Борисівни Кудинової.
Далі - пряма мова від учасника вітальні, голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Петровського: "Кількагодинна зустріч учасників Творчої вітальні промайнула миттєво, бо, як і завжди, практично на одному подиху ними були продемонстровані цікаві, самобутні прозові, поетичні та літературно-музичні твори.
Присутні з великим задоволенням привітали очільницю вітальні, пані Тетяну Кудинову з високою нагородою. Днями вона ввійшла до числа лауреатів Національної премії "Скарб нації" у номінації «Жінка-науковець», як видатна особистість, яка сприяє формуванню позитивного іміджу та світового авторитету рідної країни.
Я також мав честь виступити на цьому засіданні вітальні. Цього разу я представив колегам не лише власні пісні «Розмова з донькою» та «Марш саперів» (для бажаючих почути – посилання на них міститься в пе ... Читати далі »
Переглядів: 27 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

Центр вільного спілкування «Діалог» Товариства «Знання» України запрошує на розмову «РАЙСЬКІ ЯБЛУЧКА» про Людяність, Добро і Світло з неймовірним українським бардом ІГОРЕМ ЖУКОМ та чарівною майстринею слова ІРЕН РОЗДОБУДЬКО.
В розмові візьмуть участь:
- Галина Яблонська - засновниця Міжнародного проекту-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи», народної артистки України
- Володимир Петровський – Голова Громадської організації «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та Громадський уповноважений з прав людей з інвалідністю
- Анатолій Рибін – київський бард
- Вокальний ансамбль «Київські соловейки» Київської дитячої музичної школи №29, хормейстер Марія Мороз, концертмейстер Вадим Колосок.
Ведучий – Вадим Колосок, радіожурналіст Національної суспільної телерадіокомпанії України
Виставка Українських хусток з колекції Людмили Грабовенко, члена Наглядової ради Міжнародної громадської організації «Фе ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 25 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

Кілька днів тому ГОЛова ГО ВГО ВППІ, Володимир Петровський був нагороджений Дипломом лауреата Міжнародного конкурсу «Свято талантів. Зоряний шлях» і кубком, що засвідчують 1 місце, зайняте в другому турі конкурсу, в номінації "Народний вокал" (старша вікова категорія).
В конкурсі приймала участь пісня "Невідправлений лист зі шпиталю" (слова, музика, виконання Володимира Петровського).
ВІтаємо Володимира Борисовича з перемогою і бажаємо успіхів в майбутньому
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 16 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

Нижче публікуємо коротку рецензію Світлани Петровської, керівника освітьо-культурологічного департаменту ГО ВГО ВППІ, за свіжими враженнями від вистави "ОЛена Теліга. Повернення" (майстерня Лєни Лазович)
"Обставини склалися так, що Олена Теліга спочатку ввійшла в моє життя київським топонімом, потім - героїнею однієї з лекцій циклу "Українська історія на мапі Києва", яку я підготувала і успішно презентувала в році, що минає. Між тим, наше місто було чи не найголовнішим в житті поетеси. Тут, на дніпровських пагорбах, проминули її підліткові та юнацькі роки, хай нелегкі (а які роки після жовтневого заколоту були легкими для нашого міста?), але надзвичайно важливі для формування особистості. Саме до Києва вона мріяла повернутись протягом подальшого життя. І нарешті повернулася, аби не розлучатися з ним ніколи.
В нашому місті встановлені два пам'ятника Олені - в Бабиному яру, на символічному місці її розстрілу, та в Київській Політехніці, що, як на мене, дуже добре передає її ... Читати далі »
Переглядів: 30 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

З 18 по 19 листопада 2023 року ГО ВГО ВППІ організувала і провела акцію, під час якої в підземних лабіринтах печер Поділля разом з фізично здоровими людьми побували люди похилого віку та незряча особа. Далі - пряма мова від безпосереднього учасника, інваліда зору 1 групи, голови ГО ВГО ВППІ Володимира Петровського
"18-19 листопада цього року ми з Світланою Петровською у складі інклюзивної групи побували в чотирьох печерах Поділля: Млинки, Оптимістична, Атлантида та Кришталева. Печери досить різні, однак мають і спільну рису – всі вони гіпсові. Печера Млинки вважається однією з найгарніших в Україні, загальна її протяжність понад 30 км, однак, учасники групи, як і в усіх інших печерах, йщли ознайомчим маршрутом, для новачків. А загалом Млинки через їхнє різноманіття мають неофіційну назву «спелеологічної хрестоматії». Мені ж з цієї хрестоматії особливо запам’ятався досить звивистий лаз під назвою «лисячий хвіст», який доводиться проповзати навколішки.
Надзвичайно цікавою в ... Читати далі »
Переглядів: 14 | Додав: vuppi | Дата: 26.12.2023 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 57 58 »