Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 09:10
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 25 » Видання для незрячих: якими їм бути?
15:21
Видання для незрячих: якими їм бути?
13-14 листопада в Києві, в рамках Всеукраїнської програми «Через освіту до соціальної інтеграції та інклюзії», відбулася всеукраїнська конференція «Виклики часу - стандарти видання книг для людей з важкими порушеннями зору в Україні».
Серед учасників заходу був і Член комітету по стандартам друку шрифтом Брайля, консультант ВІТ (Консультативно-інформаційний сервісний центр при баварській спілці незрячих та слабозорих в Німеччині), який прилетів самостійно з Мюнхена, будучи тотально незрячим, аби поділитися з українськими видавцями досвідом Німеччини в галузі видавництва для незрячих.
Конференція була організована Національною Асамбеєю людей з інвалідністю та МБО «Німецько-українська партнерська мережа» в партнерстві с ОО «Харьковский центр реабилитации «Право выбора» и ВГО людей с инвалідністю зору «Генерация успішної дії», за підтримки МОЦ Дортмунд и МИД Германии в рамках проекту «Координація програм підтримки для молоді с порушеннями зору в Україні» #civilsocietycooperation.
ВГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" забезпечувала гостю з Німеччини інформаційно-культурну програму, зокрема - екскурсію по Києву, якою, незважаючи на несприятливу погоду, сніг з дощем та ожеледь, гість нашого міста залишився дуже задоволеним.
Під час заходу також відбувся виступ голови ГО ВГО ВППІ, Петровського В.Б., темою якого було створення в Україні "Комісії з питань стандартизації видань для незрячих людей та осіб з вадами зору", що дозволить видавати як друковану, так і озвучену продукцію для українських незрячих за єдиними стандартами.
Переглядів: 308 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: