Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 13:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Вересень » 13 » ХХ Тиждень освіти дорослих України та лекція "З історії української та світвої іграшки"
19:46
ХХ Тиждень освіти дорослих України та лекція "З історії української та світвої іграшки"
11 вересня в рамках Київської міської програми «Соціальне партнерство» та за фінансової підтримки КМДА, ВП «Печерська місцева (районна в місті Києві) організація ВГО ВППІ організувала та провела Просвітницько-реабілітаційний захід «Тематична лекція-демонстрація для дітей-інвалідів, дітей з родин переселенців з зони АТО, та дітей з малозабезпечених родин «З історії української та світової іграшки». Під час лекції її учасники дізналися, скільки тисяч років тому було виготовлено першу ляльку в історії людства, як та з яких матеріалів виготовлялися ляльки в давній Греції, хто така Криперейя і що ми знаємо про її ляльку, як і де було виготовлено першого іграшкового ведмедика та чому він отримав ім’я Тедді, хто і коли виготовив перший ляльковий будиночок та багато інших цікавих фактів з історії української та світової іграшки.
Захід проводився як складова частина ХХ Тижня освіти дорослих України, який щорічно відбувається в нашій державі під егідою ЮНЕСКО. Співорганізаторами Тижня освіти дорослих України вже багато років поспіль є ГО ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» та його відокремлені підрозділи: Київський міський, Печерський та Дарницький місцеві. Голова ГО ВГО ВППІ, Володимир Петровський, привітав учасників ТОД-ХХ, зауваживши, що все життя людини є безперервним навчанням, незалежно від віку. Якщо ж людина не хоче чи не вміє навчатися на чужих помилках, вона навчається на власних, сукупність яких може стати згубною для країни. Тож навчання, самоосвіта, реабілітація засобами освіти, просвіти, культури та мистецтва, а також подальша самореалізація є невід’ємною складовою соціалізації людей з інвалідністю. Наостанок В. Петровський побажав всім присутнім не лінуватися отримувати нові знання, адже шкідливих знань практично не існує.
З 11 вересня 2019 року, знов-таки, в рамках Тижня освіти дорослих України, в Києві проходить виставка видатного народного майстра, автора численних вишитих бісером ікон зі Стрийського району Львівської області, Івана Михайловича Вінціва. Враховуючи те, що значна кількість учасників заходу мали вади зору, а отже – не могли побачити красу цієї виставки очима, Іван Михайлович передбачив можливість доторкнутися руками як до вишитих ікон, так і до унікальної сорочки, суцільно розшитої бісером. Руками. Вперше був представлений повний каталог вишитих робіт майстра, а також його спортивних досягнень.
Переглядів: 212 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: