Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 12:46
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Лютий » 13 » Концерт Юрія Чайки в Києві 06.02.2019
16:41
Концерт Юрія Чайки в Києві 06.02.2019
Тиждень тому, 06 лютого 2019 року, гостем Галереї творчості Висоцького (м. Київ, вул. Воздвиженська) був Юрій Чайка, український бард, надзвичайно талановита і цікава людина, вимоглива своїх та чужих римованих (і не тільки) текстів. Думаю, учасники Всеукраїнського (відкритого) фестивалю творчості людей з інвалідністю "Неспокій серця" добре запам'ятали Юрія Анатолійовича, незмінного члена журі і друга нашого Фестивалю. Але на цей раз гостями концерту (або ж творчої зустрічі, як любив визначати цей жанр Володимир Висоцький) були члени нашої організації.
Щоб, по можливості, уникнути зайвих епітетів, хотілося б сказати головне: творча зустріч перевершила всі сподівання, кожна пісня була продуманою і знаходилася на власному, лише їй притаманному, місці. Юрій Чайка провів своїх глядачів від жорстких та, подекуди, важких для сприйняття пісень, які перегукуються з реаліями сьогодення, до лірики, жартівливих пісень та перекладів, як серйозних, як пісні Булата Окуджави («Останній тролейбус», «У міськім саду», так і жартівливих й надзвичайно дотепних («Пісня про зайців», «Мушина драма»). Як цілком слушно та не без гумору зауважив Юрій Анатолійович, можливо, тепер, коли в нашій державі російська мова поступово виходить з обігу, ці пісні збережуться в народній пам’яті саме завдяки перекладам скромного харківського автора. А якщо серйозно, то хочеться сказати лише одне: «Юріє Анатолійовичу, дякуємо Вам за щастя побувати на Вашому концерті і почути пісні, як давно знайомі, так і нові!»

З люб’язного дозволу автора, розміщуємо на своєму сайті посилання одну з пісень, представлених на концерті, яка видається нам надзвичайно співзвучною з сьогоденням.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100007877674292
Переглядів: 306 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: