Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 07:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 25 » Концерт в Українському фонді культури 24.01.2017
22:23
Концерт в Українському фонді культури 24.01.2017

     24 січня 2017 року в Українському фонді культури відбувся концерт (творча зустріч) Голови ГО ВГО ВППІ, Володимира Борисовича Петровського «Шлях до свободи», присвячений проголошенню Четвертого універсалу Центральної ради, яким Україну вперше в національній історії було проголошено суверенною, незалежною державою. І, хоча офіційно датою прийняття Четвертого універсалу вважається 22 січня (09 січня за старим стилем), але фактично обговорення та напрацювання компромісного варіанту цього документу надзвичайної важливості тривали безперервно з 22 по 24 січня 1918 року, а проголошений він був в ніч з 24 на 25 січня 1918 року (з 11 на 12 січня за старим стилем).

Концерт розпочався піснею «Горнусь до тебе, Україно», яка, до певної міри, є знаковою для нашої організації, адже саме її виконували 24 серпня 2009 року незрячі парашутисти, члени ВГО ВППІ, які вперше в світовій історії здійснили самостійний, без участі інструктора, стрибок з парашутом у відкрите море.

   Були виконані такі пісні, як «Пане Петлюро» (слова і музика Ігоря Жука), «Віє вітер», «Ой, на горі та й женці жнуть», «Пісенька з варіаціями» (слова Ліни Костенко, музика Ольги Богомолець) та інші.

      Заслужений працівник культури України, Світлана Петровська коротко розповіла присутнім про знаменну дату, в річницю якої вони зібралися  та провела цікаві паралелі між сьогоденням та історичними подіями 99-річної давнини.

     З цікавими історичними матеріалами та аналізом фактів, що пов`язують сучасний період історії та часи прийняття Четвертого універсалу виступ доктор психології, професор Сергій Іванович Болтівець.  В концертній програмі  взяв участь визначний мистецтвознавець, кобзар, бандурист і лірник, лідер гурту «Хорея Козацька», Тарас Компаніченко.

   Захід пройшов в атмосфері живого, невимушеного спілкування і залишив по собі теплі спогади.

Переглядів: 406 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: