Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 21:06
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 17 » Круглий стіл 15 квітня 2016 року
23:40
Круглий стіл 15 квітня 2016 року

     Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» (ВГО ВППІ) 15 квітня  2016 року   в приміщенні Адміністрації Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Україні (вул. Інститутська, буд. 21\8)  провела круглий стіл на тему  «Від рівних прав до рівних можливостей», присвячений висвітленню прав і можливостей інвалідів в Україні. Акцент під час проведення заходу був зроблений на правах та обов`язках інвалідів по зору, особливостях їх реабілітації, адаптації та інтеграції в суспільство.

    Також під час заходу були розглянуті різноманітні проблеми та аспекти життєдіяльності інвалідів в нашій державі. Однією з "родзинок" круглого столу стала презентація європейської доступності для інвалідів по зору, проведена Петровською С.Ю. на власних матеріалах організації, отриманих під час виконання проекту моніторингу європейської доступності для інвалідів різних нозологій, починаючи з 2011 року.

      В заході взяли участь: Лях Дмитро Олексійович, заступник Уповноваженого з прав людини при Верховній Раді України з соціальних питань, Петровський Володимир Борисович, голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів», Богатиренко Костянтин Вікторович, директор єдиного в Україні професійного театру інвалідів «Добробут та Злагода», Турський Володимир Миколайович, заслужений юрист України, голова ВБО інвалідів та пенсіонерів «Обличчям до істини», Войтюк Юрій Олександрович, викладач Інституту корекційної педагогіки НПУ ім.. М. Драгоманова, члени обласних та місцевих відокремлених підрозділів ГО ВГО ВППІ, студенти та викладачі столичних ВНЗ, представники громадськості.

Учасники круглого столу змушені були констатувати, що Україна, нажаль, не виконує зобов`язання по відношенню до осіб з інвалідністю, взяті на себе згідно міжнародних законодавчих актів, ратифікованих нею. Більше того, життя інвалідів невпинно погіршується рік від року. В той же час були напрацьовані пропозиції, які, на думку учасників заходу, зможуть змінити ситуацію в державі на краще.

Круглий стіл тривав протягом трьох годин, але навіть за такий тривалий термін його учасники не встигли сказати все, що хотілося б. Тому ГО ВГО ВППІ планує і надалі проводити подібні заходи.

Круглий стіл проводився напередодні заходу ГО ВГО ВППІ "Навчальний семінар-практикум для центрального апарату  (м. Київ), обласних і місцевих організацій ВППІ   «Залучення донорських та спонсорських коштів: теорія і практика», що проходив 16-17 квітня 2016 року та проходив в рамках цього заходу.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 579 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: