Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 09:35
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Жовтень » 24 » Круглий стіл 15 жовтня 2019 року в "Укрінформі"
16:47
Круглий стіл 15 жовтня 2019 року в "Укрінформі"
15 жовтня в В Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбувся захід, організатором якого є ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", приурочений до Дня білої тростини. Одразу зауважу, що не вважав і не вважаю цей день якимось там святом, але, як на мою думку, цей день - непоганий інформаційний привід, аби нагадати органам влади про незрячих та їхні потреби. Бо, якщо ми мовчимо, значить, нас все влаштовує.
Повертаючись до нашого круглого столу, хочу сказати, що ми назвали його "Кожен з нас - Президент", і цей захід, до певної міри, є продовженням дискусійного клубу, започаткованого ГО ВГО ВППІ. Однак, незважаючи на те, що ми дослівно процитували інавгураційну промову нашого Президента, Національне інформаційне агентство "Укрінформ" вирішило змінити назву заходу на таку "Міжнародний день білої тростини. Підтримка людей з інвалідністю".
В порядок денний круглого столу було винесено 3 питання, причому 2 останніх були тісно пов'язані між собою.
1. Соціальні гарантії: забаганка чи норма міжнародного права?
2. Фінансова підтримка громадських організацій людей з інвалідністю як інструмент захисту суспільством людей з інвалідністю.
3. Рівність і недискримінація: механізм забезпечення і міра відповідальності за зловживання ресурсними можливостями
Учасниками круглого столу були Сергій Іванович Болтівець, доктор наук, професор, голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”, Богдан Станіславович Назаренко, голова Громадської ради при КМДА, радник В.В. Кличка, Костянтин Вікторович Богатиренко, директор Театрально-концертної студії інвалідів "Добробут та Злагода", Олена Анатоліївна Василенко, керівник ГО "Творчі ініціативи" та інші.
Питання, які піднімалися під час заходу, є надзвичайно гострими для всіх людей з інвалідністю, та й не лише для них. Це і так звана "монетизація пільг", і пакет соціальних гарантій, які мають отримувати від держави люди з інвалідністю, і рівність та недискримінація в питаннях фінансової підтримки об'єднань громадян з інвалідністю і ще багато іншого. Нажаль, відведених двох годин виявилося навіть замало, щоб докладно обговорити найболючіші проблеми і накреслити дорожню карту змін, яких потребують люди з інвалідністю всіх нозологій, а не лише особи з вадами зору. Але за згодою всіх присутніх на заході, кожен з них має час, аби надіслати на електронну пошту організації свої пропозиції до його резолюції. Далі буде...
І ще одне. ГО ВГО ВППІ висловлює щиру подяку Національному інформаційному агентству "Укрінформ" за розуміння та багаторічну інформаційну підтримку наших заходів. Дякуємо вам, шановні колеги за те, що завдяки вам ми маємо можливість висловлювати свої думки в прямому ефірі.
Переглядів: 250 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: