Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 07:11
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Вересень » 22 » Круглий стіл 17 вересня 2020 року
12:56
Круглий стіл 17 вересня 2020 року
17 вересня 2020 року в Жовтневому палаці (МЦКМ) за адресою: алея Героїв Небесної Сотні, 1, відбувся круглий стіл на тему щодо відновлення фінансування реабілітації та санаторно-курортного лікування. На цьому заході голова ГО ВГО ВППІ Володимир Петровський був присутній як голова Громадської ради Фонду соціального страхування України та голова об'єднання громадян з інвалідністю зі всеукраїнським статусом, і мав можливість виступити з цього питання.
Свій виступ В.Б. Петровський розпочав зі згадки про Вінстона Черчилля, зокрема – з досить відомої історії про те, як під час Другої світової війни йому подали бюджет, в якому витрати на оборону суттєво збільшувалися за рахунок культури та мистецтва. Переглядаючи цей бюджет, пан Черчилль поцікавився у міністрів: «За що ж, власне, ми тоді воюємо?». Витрати на культуру і мистецтво були тоді затверджені в повному обсязі.
Цікаво, що цей про випадок кілька днів тому згадав і Президент
України, Володимир Зеленський, який зазначив: «Шановні українці, ми воюємо за нашу державу, за нашу культуру. Бо культура – це і є держава, це і є наш народ».
Але наш народ – це не лише культура. Це і людей можливість працювати на благо рідної держави, сплачуючи податки, і можливість платників податків реабілітуватися й оздоровитися коштом держави. Йдеться про те, що в 2020 році, нібито для економії коштів в період пандемії коронавірусу, держава позбавила 35 000 застрахованих осіб після інсультів, інфарктів, операційних втручань та осіб з інвалідністю, виробничими травмами можливості пройти обов'язкове лікування та реабілітацію в санаторно-курортних закладах. Цього року за кошти ФССУ із 40 тис. застрахованих осіб реабілітацію пройшли р лише 5 тисяч осіб. Це – неприпустимо мало. Адже кожен платник податків (а надто – люди з інвалідністю, учасники АТО (ООС), інші особи пільгових категорій), має бути впевненим в тому, що не лише він віддає державі свої сили, але й держава піклується про нього, надаючи можливість отримати своєчасні та якісні реабілітацію й оздоровлення. Саме тому наше завдання – зробити все, від нас залежне, аби названі вище кошти нарешті було розблоковано і використано за призначенням, тобто на реабілітацію й оздоровлення всіх платників податків, які цього конче потребують.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 161 | Додав: vuppi14 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: