Вітаю Вас Гість!
Четвер, 28.03.2024, 19:51
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Жовтень » 11 » Круглий стіл в Київській міській державній адміністрації 11.10.2018, звіт про захід
23:48
Круглий стіл в Київській міській державній адміністрації 11.10.2018, звіт про захід
11 жовтня 2018 року в Київській міській державній адміністрації відбувся круглий стіл "Проблемні питання людей з інвалідністю (особливими потребами): питання пільг; питання облаштування безбар'єрного простору столиці". Круглий стіл був організований Громадською радою при КМДА, за ініціативи ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів".
На заході були присутні представники профільних департаментів КМДА, представники об'єднань громадян різних рівнів, члени Громадської ради при КМДА тощо. На круглому столі головував Артур Олександрович Аракелян, заступник Голови Громадської ради при КМДА з гуманітарних питань.
Порядок денний круглого столу був таким:
1. Відкриття Круглого столу; представлення учасників; ознайомлення з основними проблемами теми КС
Доповідачі: А.Аракелян, В.Ботез, С.Скрипка регламент 15 хв
2. Стан виконання Департаментом транспортної інфраструктури КМДА та відповідними Комунальними підприємствами (КП «Київпастранс», КП «Київський метрополітен»), а також приватними перевізниками – Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та відповідних Положень, Інструкцій та Угод КМДА і Київради з «транспортними» КП КМДА та приватними перевізниками; можливі перспективи щодо монетизації пільг на транспорт.
Доповідачі: Департаменти та КП КМДА; голова ГО ВГО ВППІ регламент 45 хв
3. Облаштування безбар’єрного простору столиці; Європейський приклад та приведення ДБН до загальносвітових стандартів
Доповідачі: Департаменти та КП КМДА; Голова ГО «ВГО ВППІ» регламент 45 хв.
4. Різне
Надзвичайно жваво учасники круглого столу обговорювали засади і можливості збереження пільгового перевезення малозабезпечених категорій населення в комунальному транспорті міста Києва, а також перспективи впровадження електронного квитка. Всі, без виключення, віиступаючі наголосили на тому, що до напрацювання пакету соціальних гарантій для пільгових категорій населення монетизація пільг на проїзд є неможливою і неприпустимою, оскільки вона порушує засади Конвенції про права людей з інвалідністю і Конституцію України.
Другим важливим питанням, яке було обговорено під час заходу, було питання створення безбар'єрного середовища в місті для всіх, без виключення, маломобільних груп населення. Мова йшла про доступність київського метрополітену, про недоступність для людей з інвалідністю, зокрема - для дітей, пам'яток історії і культури, проблемні питання встановлення тактильних доріжок для людей з вадами зору і перешкоди, з якими щоденно стикаються на вулицях міста люди з інвалідністю.
Проект резолюції заходу був ухвалений всіма учасниками круглого столу одноголосно.
Проект РЕЗОЛЮЦІЇ

Круглого столу «Проблемні питання людей з інвалідністю: (з особливими потребами) питання пільг; безбар’єрний простір»

На підставі і за результатами обговорення на круглому столі за участю Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та Координаційного Комітету громадських рад при держадміністраціях м. Києва, представників структурних підрозділів виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) та міських комунальних підприємств, організацій громадянського суспільства, які захищають права людей з обмеженими фізичними можливостями та особливими потребами, а також за участю учасників бойових дій – прийнято рішення про наступні звернення від Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до:

1. Київського міського голови з пропозицією про створення (або у разі її існування – про включення до неї представників) спеціальної комісії за участю представників Координаційного Комітету Громадських рад при держадміністраціях м. Києва, організацій громадянського суспільства, які захищають права людей з обмеженими фізичними можливостями та особливими потребами, за участю учасників бойових дій, представників виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), депутатського корпусу Київради, а також довести до відома Уповноваженого Президента України з питань прав людей з інвалідністю. З метою всебічного, фахового моніторингу, аналізу стану справ і прийняття узгоджених з об’єднаннями громадян з інвалідністю та учасників бойових дій рішень щодо вирішення проблем інвалідів – мешканців столиці та для підготовки, напрацювання і впровадження пакету соціальних гарантій та Державних будівельних норм, відповідно до чинного законодавства і міжнародних стандартів, згода на які надана Верховною Радою України, в усі сфери життєдіяльності міста Києва (соціальна, транспортна, освітня, будівельна).

2. ДО Київського міського голови з проханням підтримати ініціативу Громадської ради при виконавчому органі Київської міської ради (КМДА), щодо створення міської Служби «Уповноваженого з прав осіб з інвалідністю» та підтримати кандидатуру «Уповноваженого», запропонованого Громадською радою при виконавчому органі Київської міської ради (КМДА).

3. До заступника голови КМДА з пропозицією: доопрацювати (удосконалити) програму «Київ безбар’єрний» з урахуванням міжнародних стандартів створення безбар’єрного простору і урахуванням пропозицій Координаційного Комітету громадських рад при держадміністраціях м. Києва та об’єднань громадян з інвалідністю і учасників бойових дій.

4. До Мера м. Києва та до депутатського корпусу з пропозицією: Затвердити Програму «Київ – місто Європейських норм і стандартів» на рівні міста Києва і здійснити впровадження на всій території міста Положень «Програми» на протязі наступних п’яти років.
Також в рамках круглого столу було проведено перше з п'яти запланованих ВП "Дарницька місцева (районна в місті Києві) організація Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" семінарське заняття на тему "Особливості створення безбар'єрного простору, необхідного для забезпечення доступу незрячих осіб до об'єктів та інфраструктури" за участю представників громадських організацій, як осіб з інвалідністю, так і фізично здорових осіб, журналістів, чиновників департаментів Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Під час заходу виступили: голова ВП ДМО ВППІ в місті Києві, Петровський В.Б., інші зацікавлені представники об'єднань громадян. В цілому захід вийшов надзвичайно цікавим і змістовним, спрямованим на те, щоб наш Київ дійсно став безбар'єрним містом, зразковим в цьому сенсі для всіх інших міст України.
Переглядів: 321 | Додав: vuppi | Теги: монетизація пільг, КМДА, безбар'єрне середовище, круглий стіл, 11.10.2018 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: