Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 05:17
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Моніторинг європейської доступності
12:51
Моніторинг європейської доступності

З 14 по 29 вересня 2014 року ГО ВГО ВППІ здійснювала комплексний моніторинг європейської доступності для осіб з інвалідністю, який організація проводить вже четвертий рік поспіль (починаючи з травня 2011 року), за активної підтримки та сприяння львівського туроператора "Аккорд-тур". Серед об`єктів моніторингу є пам`ятки історії, культури, туристичної, транспортної, соціальної та побутової інфраструктури. Цього разу здійсювався вибірковий моніторинг Польщі, Німеччини, Австрії,  Андорри, Франції, Італії, Іспанії та Португалії. Надзвичайно цікавою виявилася для членів моніторингової групи Севілья, на одній з центральних площ якої розташовані три(!) плани центральної частини міста для незрячих (фото 3):

1. з об`ємними зображеннями історичних споруд;

2. загальний план історичної частини міста;

3. карта-схема історичної частини міста, яка дозволяє зорієнтуватися на його вулицях. Всі три плани підписані шрифтом Брайля і дозволяють незрячому не лише пересуватися історичною частиною Севільї без сторонньої допомоги, але й отримати початкові знання з історії та культури міста.

Загалом же моніторинговий тур збагатив його учасників знаннями з універсального дизайну та розумного пристосування для інвалідів різних нозологій в 8 країнах Європи

Переглядів: 463 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: