Вітаю Вас Гість!
Середа, 24.04.2024, 03:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Моніторинг європейської доступності продовжується
16:06
Моніторинг європейської доступності продовжується

Вже п`ятий рік поспіль (з 2011 року) ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" здійснює моніторинг європейської доступності. Цього року об`єктом дослідження стала Греція (материкова частина й острови: Крит, Корфу  і Фіра). Захід тривав з 14 по 27 вересня; було досліджено культурно-мистецькі заклади, зокрема - музеї міст Афіни та Салоніки, історико-культурні пам`ятки (Дельфи, Афінський акрополь та ін.), транспортні засоби міського і міжміського сполучення, заклади проживання й харчування тощо.

Учасників моніторингової групи особливо вразила наявність практично в усіх грецьких місцях доріжок зі зміненим покриттям, наявність яких значно полегшує самостійне пересування осіб з вадами зору, а також облаштування всіх міць відпочинку та історично-культурних пам`яток (не кажучи вже про заклади проживання і харчування) пандусами і підомниками для інвалідів на візку (фото 2 та 3).

Хотілося б також звернути особливу увагу на персонал Археологічного музею в місті Салоніки, навчений роботі з інвалідами та доступність його (музею) експонатів для тактильного огляду. Також приємно вразили доріжки зі зміненим покриттям (фото 1), що дозволяють зорієнтуватися на його немаленькій території.

Надзвичайно цікавими є також експонати Археологічного музею в місті Іракліон (острів Крит), призначені для незрячих, зокрема, такі, що дозволяють особам з вадами зору наочно уявити славетну фреску "Акробати" в Кноському палаці (фото 4).

Переглядів: 412 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: