Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 09:21
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Травень » 18 » Новий проект КМБФ "Інтеграція" в 2021 році
10:34
Новий проект КМБФ "Інтеграція" в 2021 році
В 2021 році Київський міський благодійний фонд «Інтеграція» вдруге став переможцем конкурсу проєктів ««Громадська перспектива: прозора влада та активна громада», який проводиться Департаменту суспільних комунікацій Київської міської державної адміністрації під егідою Київської міської державної адміністрації. В рамках проекту «Знання історії та культури України – шлях до національної самоідентичності її громадян»
з 01 квітня по 30 вересня 2021 року заплановано проведення таких заходів:
- Пішохідна екскурсія по Києву «Таємниці Старокиївської гори», присвяченого історії Києва князівської доби. В рамках захоплюючої подорожі її учасники зможуть дізнатися, де насправді було засновано наше місто, де знаходилися найдавніші оборонні вали, яким був перший князівський палац на київських кручах, що насправді означало ім’я славетної князівни Либеді та багато іншого. Тривалість екскурсії: 1,5 години. Кількість учасників – до 25 осіб.
- Лекція «Білий лицар: Тарас Шевченко і Київ», приурочена до дня перепоховання Тараса Григоровича Шевченка. Учасники лекції разом перегорнуть сторінки київської історії Тараса Шевченка, від першого приїзду до нашого міста, до сумної години, коли великого Кобзаря відспівали в церкві Різдва Христова на Подолі. Ми дізнаємося, чому молодого Тараса кияни називали Білим Лицарем, яку участь він приймав в Археографічній комісії, чому саме оселився в будиночку на Приорці, а також багато іншого. Кількість учасників – до 30 осіб.
- Лекція «Богдан Хмельницький: гра долі». Всі ми станемо учасниками захоплюючої розповіді про цю непересічну особистість, видатного українця, чиє життя та вчинки вже не одне століття викликають подив, захоплення та суперечки. Історія Богдана Хмельницького – видатна сторінка історії нашої держави, яку кожен з нас читає по-своєму. Лекція є 1-ю складовою частиною циклу «Історія українського козацтва» Кількість учасників –до 30 осіб.
- Одноденнна автобусна екскурсія «Черкащина: золота підкова» (Чигирин, Суботів, Холодний Яр). Екскурсія є другою складовою частиною циклу «Історія українського козацтва». Шлях учасників заходу проляже до Чигирина, який в ХV11 cторіччі був столицею українських гетьманів. Звідти вони помандрують до родинного маєтку Богдана Хмельницького, що знаходився в тихому містечку Суботів, та побачать родинну усипальницю великого гетьмана в Іллінській церкві, яка була побудована в далекому 1653 роцію. Останню крапку в подорожі поставить відвідування Холодного Яру, місцевості, унікальної за природним походженням та драматичним історичним минулим. Кількість учасників – до 30 осіб.
- Одноденна автобусна екскурсія «Дендропарк «Тростянець» і маєток Сокиринці». Учасники заходу зможуть побувати в маєтку Сокиринці, який належав родині Галаганів з 1716 року. В на початку 19 століття в маєтку коштом його власників було збудовано дивовижний палац та розбито розкішний парк, який зможуть побачити учасники заходу. Також вони відвідають справжню перлину українського садово-паркового мистецтва – дендропарк Тростянець. Кількість учасників – до 30 осіб.
- Лекція-демонстрація «Театральна лялька: виникнення, історія, сучасність». Ця лекція продовжує «лялькову» тематику, підняту під час проведення минулорічного проекту. На численні прохання слухачів лекцію «Гра – справа серйозна» розширено і доповнено унікальним авторським дослідженням, присвяченим історії театральної ляльки. Слухачі дізнаються, коли і чому виникла театральна лялька, як вона класифікується, чому цих ляльок назвали саме так, чим сицилійська маріонетка відрізняється від європейської, а також багато іншого. Кількість учасників – до 30 осіб.
- лекція-демонстрація «Київські сюжети Михайла Булгакова». Лекцію приурочено до Дня народження Михайла Опанасовича (15 травня 1891 року). Ми знаємо, що витоки творчості письменника походять з його дитячих та юнацьких років. Сталося так, що ці роки Михайло Булгаков, 130-річчя з дня народження якого ми відзначаємо в цьому році, провів в Києві. Саме Київ він називав Містом (з великої літери), саме в нашому місті народився, був охрещений, провів свої дитячі роки. Вулицями Києва він бігав до 1-ї Київської гімназії, в Києві вінчався з першою дружиною, Тетяною Лаппа. Про все це, і навіть більше, дізнаються учасники лекції. Кількість учасників – до 30 осіб.
- Концерт та виставка робіт людей з інвалідністю «Ми – діти твої Україно». В рамках виконання проекту буде проведено виставку робіт та концерт силами людей з інвалідністю, багато з яких є надзвичайно обдарованими та творчими людьми. Але краще один раз побачити та відвідати, аніж розповідати про це диво, створене мешканцями нашого міста. Тож запрошуємо до участі в цьому заході. Кількість учасників (люди з інвалідністю та супроводжуючі, учасники заходу та глядачі): до 40 осіб.
- Дводенна творча літературна майстерня «Кастальський ключ»: майстер-класи з літературної творчості для людей з інвалідністю за участі українських поетів та прозаїків. В 2016 році було започатковано постійно діючу творчу майстерню «Кастальський ключ», в рамках якої в 2016 та 2018 році проводилися літературно-поетичні майстерні та майстер-класи для людей з інвалідністю, яких покликала до себе муза літератури. Вони викликали надзвичайний суспільний резонанс, адже тренерами цих заходів були відомі українські поети та прозаїки. В цьому році, на численні прохання учасників попередніх заходів відбудеться третій цикл майстер-класів. Кількість учасників та тренерів: до 30 осіб.
Членів організації, людей з інвалідністю, волонтерів, журналістів, бажаючих взяти участь в заходах, що проводяться в рамках проекту «Знання історії та культури України – шлях до національної самоідентичності її громадян», запрошуємо звертатися за телефоном: 093-970-75-70. Більш докладну інформацію можна отримати за згаданим телефоном або написавши на електронну адресу vuppi@ukr.net.
Переглядів: 130 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: