Вітаю Вас Гість!
Четвер, 25.04.2024, 23:16
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Червень » 23 » Підсумки конференції
13:10
Підсумки конференції

Науково-практична конференція

«ПРАВО ІНВАЛІДІВ НА ПРАЦЮ: МОЖЛИВОСТІ ТА РЕАЛІЇ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ, ЗОКРЕМА ЗА ПРОФЕСІЙНОЮ ОЗНАКОЮ»

 

       31 травня - 1 червня 2013 року ВГО «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів», спільно з Дніпропетровською обласною  ПО ВППІ та Національною металургійною  академією  України провела науково-практичну конференцію в м. Дніпропетровську на тему: «Право інвалідів на працю: можливості та реалії працевлаштування, зокрема за професійною ознакою» (далі - НПК).

     Науково-практична конференція проходила за адресою: м. Дніпропетровськ, просп. Гагаріна, 4, зал Конференцій Національної металургійної академії України (НМетАУ).

     В першу чергу НПК мала на меті провести дискусію щодо оптимізації професійної діяльності людей з інвалідністю та обговорити можливі заходи їх забезпечення компенсаторними умовами, а також встановлення меж державної підтримки з цих питань.

Тематичні питання, запропоновані для підготовки доповідей та обговорення під час НПК, були викладені окремим документом програми НПК.

НПК складалася із пленарних засідань, протягом яких відбулося слухання доповідей стосовно проблем професійної діяльності та бачення можливих шляхів їх розв’язання, ознайомлення з навчанням студентів зі значними вадами фізичного здоров’я у регіональному центрі навчання інвалідів, що функціонує на базі Дніпропетровської національної металургійної академії України (НМетАУ), демонстрація сценічного, музичного та художнього  мистецтва, зокрема: перегляд робіт лялькового театру ВППІ, артистами якого є люди з інвалідністю; прослуховування виступів незрячих вокалістів; показ картин художників з обмеженими фізичними можливостями та ін. Разом з тим, відбулося обговорення висвітлених у доповідях питань.

Під час пленарних засідань було обговорено проблеми працевлаштування інвалідів в Україні. Успішні інваліди різних нозологій, що працюють в різних галузях культури, мистецтва, науки, тощо, а також підприємці розповіли про свої проблеми і досягнення.

     Далі були обговорені  питання щодо організаційної форми захисту прав людей з інвалідністю, які  виявляють бажання здійснювати діяльність за професійною ознакою.   

     За результатами виступів і обговорень в рамках науково-практичної конференції «Право інвалідів на працю: можливості та реалії працевлаштування, зокрема за професійною ознакою» в м. Дніпропетровську її учасники змушені були констатувати, що в Україні, нажаль, відсутня системна, продумана і збалансована соціальна політика в цілому та повноцінний, ефективний реабілітаційний процес і особливо – процес працевлаштування та комплексного супроводу  працюючих інвалідів, з їх правовим захистом.

     Також учасники заходу відвідали Дніпропетровський історичний музей, перевіривши його доступність для інвалідів різних нозологій в цілому та для інвалідів по зору зокрема.

  Учасниками заходу було запропоновано резолюцію, яка врахувала всі пропозиції, зроблені під час виступів, а також зауваження до чинної системи працевлаштування інвалідів в Україні.

За матеріалами НПК передбачається підготовка і видання збірки, яку буде надіслано кожному учасникові та до центральних органів державної влади.

З фотоматеріалами конференції можна ознайомитись у відповідному розділі сайту

Резолюцію можна викачати по данному посиланню
Переглядів: 1006 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: