Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 02:04
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Червень » 29 » «ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК – 2022»
15:05
«ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК – 2022»
Всеукраїнський літературний фестиваль-конкурс
для осіб з інвалідністю
«ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК – 2022»

Обухівська міська рада спільно з відділом культури, національностей та релігій Виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області та з КОО ВГО “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів” повідомляє про початок дванадцятого Всеукраїнського літературного фестивалю-конкурсу для людей з інвалідністю “Поетичний рушник”.
Цьогорічний фестиваль-конкурс в першу чергу є проектом духовного спротиву російській агресії і не передбачає для переможців жодних матеріальних винагород, оскільки фінансування потребують інші життєво необхідні галузі. Тим не менше, кожен, хто відповідає зазначеним у положенні умовам участі, та виявить бажання, зможе стати нашим воїном пера. Зможе висловити поетичним словом своє рішуче “ні” російським окупантам, підтримати римою наших воїнів, продемонструвати інтимною лірикою, що війна не лишила в наших душах саму лише ненависть. Попри все, українці кохають і кохаються, одружуються і народжують. А значить, нас не зламали. Ми маємо про це заявляти чимгучніше та з усіх можливих платформ. Отож, саме це є основною ідеєю цьогорічного фестивалю-конкурсу “Поетичний рушник”. По завершенню фінальної частини заходу, твори переможців будуть розміщені на сайті Всеукраїнської громадської організації “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів” – “vuppi.at.ua”.
За попередні одинадцять років “Поетичний рушник” згуртував чимало споріднених творчих душ з різних міст, сіл, селищ України. Організатори сподіваються, що й дванадцятий за ліком фестиваль-конкурс долучить до дружної поетичної родини нових друзів та збагатить захід новими поетичними родзинками. Територія фестивалю-конкурсу обмежується лише територією нашої держави. Тож, якщо ви любите писати і маєте бажання поділитися своїми творами із зовнішнім світом, наш захід саме для вас! Не соромтеся й не вагайтеся. Натомість уважно ознайомтесь із положенням фестивалю, складіть необхідний конкурсний пакет і відправте його за адресою, що вказана у положенні.
І пам’ятайте, участь у фестивалі-конкурсі “Поетичний рушник” – безкоштовна. Якщо ви почуєте від когось про необхідність внесення певної грошової суми задля участі у фестивалі, обов’язково повідомте про такий випадок організаторів (засоби зв’язку вказані нижче).

ПОЛОЖЕННЯ
про Всеукраїнський літературний фестиваль-конкурс
для осіб з інвалідністю «ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК»

І. Загальне
Всеукраїнський літературний фестиваль-конкурс «ПОЕТИЧНИЙ РУШНИК» проводиться щорічно у листопаді в рамках відзначення річниці від Дня народження видатного українського поета-земляка А. С. Малишка
1.1.Мета фестивалю-конкурсу:

- реалізація права громадян з інвалідністю на задоволення їхніх культурних потреб, заохочення осіб з інвалідністю до творчої діяльності, соціальна адаптація таких людей у суспільстві, виявлення серед них нових талантів,
- обмін досвідом, спілкування з відомими літераторами, направлене на удосконалення творчої майстерності осіб з інвалідністю, відкриття для них ширшого доступу до більшої аудиторії.

1.2.Завдання фестивалю-конкурсу:

- популяризація кращих зразків мистецтва, у тому числі творчості видатного поета-земляка А. С. Малишка,
- виховання творчої молоді на прикладах життя і діяльності видатних людей, перш за все наших земляків,
- сприяння процесам самореалізації, реабілітації та соціальної адаптації осіб з інвалідністю засобами культури і мистецтва,
- сприяння творчому зростанню учасників фестивалю-конкурсу, популяризація їхньої творчості поза інвалідним середовищем.

1.3.Девіз фестивалю-конкурсу: “Рушник волію виткати зі слів, щоб милувались ним віками люди” (Г. Горовий).

1.4. На фестиваль-конкурс допускаються твори українською мовою.

1.5.Організатори та засновники фестивалю-конкурсу:
Обухівська міська рада за сприяння Управління культури, національностей та релігій Київської обласної державної адміністрації. Співорганізатор: КОО ВГО “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів”.

ІІ. Оргкомітет
2.1.Для проведення фестивалю-конкурсу створюється оргкомітет, склад якого формується засновниками фестивалю-конкурсу.
2.2. Оргкомітет має право вносити зміни й доповнення в положення фестивалю-конкурсу.
2.3. Журі формується оргкомітетом з числа діячів культури, громадських діячів та представників засновників фестивалю-конкурсу.

ІІІ. Регламент фестивалю-конкурсу
3.1. Перший етап – період подачі творів конкурсантами. Цьогоріч твори приймаються з 1 червня до 20 серпня. Роботи, надіслані після цього терміну, не розглядаються.

3.2.Другий етап – період роботи журі. Надіслані на фестиваль-конкурс твори розглядаються членами журі до 30 вересня.
Увага: у зв’язку з непевною ситуацією, викликаною російсько-українською війною, можливі зміни в частині положення, що стосується кінцевої дати роботи журі.

3.3.Третій етап – фінал фестивалю-конкурсу. Фінал проводиться онлайн у листопаді. Тривалість підготовчо-завершального періоду – 6 днів (три дні до фіналу і три дні після).

3.4.Остаточна дата проведення фіналу встановлюється організаторами фестивалю-конкурсу. Про час проведення фіналу, переможці будуть проінформовані додатково і не менше ніж за 10 діб до заходу.
Увага: у зв’язку з непевною ситуацією, викликаною російсько-українською війною, можливі зміни в частині положення, що стосується проведення фіналу.

ІУ. Номінації фестивалю-конкурсу:
1. “Інтимна лірика”,
2. “Мій рідний край”,
3. “Рондель”,
4. “Присвяти”,
5. “Поетична хвиля” (номінація вільного жанру),
6. “Проба пера” (в цій спецномінації розглядаються твори від учасників, які позиціонують себе як поети-початківці і не мають вагомих літературних відзнак та не спроможні наразі конкурувати з більш досвідченими колегами).

Кожна з номінацій передбачає три призових місця.
Увага: До розгляду не приймаються: переклади, пісні, зорова поезія.

У. Оформлення конкурсного пакету:

5.1.Автобіографія (подається у довільній формі від третьої особи, обов'язково вказуються: прізвище, ім'я, по батькові; вік і місце народження, інвалідність, освіта, творчі здобутки, місце роботи, повна адреса та засоби зв’язку – телефон, електронна пошта тощо);

5.2. Максимальна кількість творів – до трьох одиниць в одну номінацію.

5.3. Один вірш не повинен переважати п’яти стандартних чотирьохрядкових куплетів.

5.4.Конкурсант має право надсилати твори не більше ніж у три номінації та не має права вигадувати номінації, що не зазначені у положенні.

5.5. Все вище перераховане надсилається на e-mail: genagor@ukr.net.

5.6.Твори набираються у вигляді файла Microsoft Word, формату (doc), стандартним шрифтом Times New Roman, 14 кеглем, з одинарним міжрядковим інтервалом.

5.7.Матеріали, надіслані на фестиваль-конкурс, не рецензуються і не повертаються.

УІ. Організаційні вимоги:

6. Конкурсний пакет вважається недійсним і не допускається до розгляду членами журі у наступних випадках:
- якщо відсутня біографія,
- якщо відсутні засоби зворотнього зв’язку,
- якщо кількість надісланих на конкурс творів переважає зазначену,
- якщо об’єм окремо взятого твору переважає зазначений,

УІІ. Умови участі:

7.1. Учасниками фестивалю-конкурсу можуть бути особи з інвалідністю 1, 2, 3 групи, всіх нозологій, без вікових обмежень.

7.2.Заяви на участь у фестивалі-конкурсі від фізично здорових громадян не приймаються.

7.3.Учасник, що здобув найвищу нагороду (Гран-Прі) має пропустити наступний сезон. В подальшому він знову може брати участь у фестивалі-конкурсі на загальних засадах.

7.4.По завершенню роботи журі всі бажаючі зможуть дізнатися імена переможців на сайті відділу культури, національностей та релігій Виконавчого комітету Обухівської міської ради Київської області, а також на сайті Всеукраїнської громадської організації “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів” – “vuppi.at.ua”.

7.5.Додаткова інформація за телефоном: (068)129-44-22 (дзвінки приймаються в будні з 9-00 до 15-00).
Переглядів: 140 | Додав: vuppi | Теги: фестиваль-конкурс, Поетичний рушник, поетичний фестиваль-конкурс, Обухів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: