Вітаю Вас Гість!
Субота, 20.04.2024, 14:28
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Вересень » 27 » Постійне засідання Київради від 20 вересня 2022 року
20:41
Постійне засідання Київради від 20 вересня 2022 року
20 вересня 2022 року, пройшло чергове засідання Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціальної політики. В офіційному протоколі Комісії буде докладно висвітлено його перебіг. Я ж коротко хочу зупинитися на 4-му пункті порядку денного засідання Комісії, присвяченому розгляду двох питань, які були винесені на розгляд комісії Київради з питань охорони здоров’я і соціальної політики за результатами їх розгляду Громадською радою при КМДА від 14 вересня цього року.
Згадані питання безпосередньо стосуються інтересів незахищених верств населення: пенсіонерів і людей з інвалідністю. Я, як голова Комітету охорони здоров’я, соціальної політики, внутрішню переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА, просив депутатів, членів профільної Комісії Київради, підтримати рішення Громадської ради, прийняті на її засіданні, а саме:
1. Надання фінансової підтримки міським громадським організаціям людей з інвалідністю з метою збереження організацій громадянського суспільства в сегменті людей з інвалідністю від зникнення в умовах, що склалися через масштабне вторгнення Росії на територію України на 4 квартал 2022 року і закласти витрати на це в бюджет міста на 2023 рік
2. Підтримка ініціативи Громадської ради при КМДА і Комітету з питань охорони здоров’я та соціального захисту, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА, про необхідність встановлення базових мінімальних пенсійних та соціальних виплат людям з інвалідністю, пенсіонерам, іншим незахищеним категоріям населення на рівні мінімальної заробітної плати по Україні і звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з підтримкою цієї ініціативи громадянського суспільства міста Києва.
Хочу відзначити конструктивний підхід до розгляду і вирішення надзвичайно важливих для незахищених верств населення питань як голови Постійно діючої Комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики, Марини Анатоліївни Порошенко, так і членів Комісії. Також хочу відзначити конструктивну позицію директора Департаменту соціальної політики КМДА, Руслана Валентиновича Світлого і його виступ при розгляді цього питання.
Ініціатива Комітету з питань охорони здоров’я та соціальної політики, внутрішньо переміщених осіб та учасників бойових дій Громадської ради при КМДА щодо збільшення пенсійних і соціальних виплат, схвалена Громадською радою при КМДА, на засіданні Комісії Київради була підтримана її членами, з усіма належними кроками, необхідними для втілення в життя згаданої ініціативи.
У вирішенні питання фінансової підтримки громадських організацій людей з інвалідністю досягнута домовленість по втіленню цих Кроків через внесення змін до постанови 590 і розблокування такої фінансової підтримки через конкурси, які були проведені в місті Києві, але так і не змогли запрацювати через повномасштабне вторгнення росії в Україну.
Отже ще раз хочу подякувати Постійно діючої комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики і особисто - голові комісії, Марині Анатоліївні Порошенко, а також директору Департаменту соціальної політики Київської міської ради, Руслану Валентиновичу Світлому за розуміння надзвичайно важливої для пенсіонерів, людей з інвалідністю і всіх незахищених верств населення проблеми і підтримку пропозиції Громадської ради при КМДА.
У нас немає підстав для сумнівів в тому, що депутати Київської міської ради на чолі з головою Київради, Віталієм Володимировичем Кличком, також будуть одностайні у вирішенні згаданої проблеми і, внаслідок такої плідної спільної співпраці, будуть вирішені питання, що є надзвичайно важливими для організації ефективної життєдіяльності пенсіонерів, людей з інвалідністю і інших незахищених верств населення міста Києва і, зрештою, України в цілому.
Переглядів: 88 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: