Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 26.04.2024, 02:15
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Жовтень » 11 » позачергове засідання Фонду соціального страхування України
19:56
позачергове засідання Фонду соціального страхування України
02 жовтня 2020 року відбулося позачергове засідання правління Фонду соціального страхування України. З його порядком денним і рішеннями, прийнятими на засіданні правління можна ознайомитися на офіційному сайті Фонду. Я, як голова громадської ради Фонду соціального страхування України, вважаю за доцільне оприлюднити інформацію, викладену мною у виступі на засіданні, бо цей виступ був не лише для голови правління, не лише для членів правління, ай для новопризначеного керівника виконавчої дирекції ФССУ, щоб почути її ставлення до викладених мною проблем і зрозуміти перспективу співпраці виконавчої дирекції ФССУ і особисто її директора з громадською радою Фонду, а також можливу ефективність такої співпраці
Поздоровивши Тетяну Олександрівну з призначенням на посаду директора, я розповів про ситуацію, яка склалася на сьогоднішній день щодо співпраці між Фондом соціального страхування, України, в тому числі - виконавчою дирекцією фонду і очолюваною мною Громадською радою. Зокрема йшлося про те, що фактично цієї співпраці з самого початку створення громадської ради у 2018 р. і майже до сьогодні практично не існує. Чому майже? Бо протягом реального часу, коли ми шукали можливості для такої співпраці, її вдалося налагодити лише на рівні голови правління фонду, витративши на це величезну кількість зусиль і місяці часу. Саме таким чином громадський раді таки вдалося погодити з виконавчою дирекції фонду власне Положення, а також отримати приміщення для роботи Громадської ради зі своїми позитивними і негативними особливостями. Це практично все, якщо не рахувати епізодичних контактів.
Між тим, відповідно до постанови Кабміну № 555, головною функцію Громадської ради Фонду є контроль за його діяльністю. Однак можливості здійснювати саме ці функції нажаль, у громадської ради можливості не було досі і поки що ще немає.
Вся співпраця і членів, і голови Громадської ради з Фондом з моменту її створення організувалась «з коліс». Члени Громадської ради, попри численні спроби, поки що не мають змоги входити до комісій правління Фонду, тобто брати участь в ознайомлені з документами, опрацьовувати, їх надавати пропозиції від громадянського суспільства. Це стосується також ознайомлення з іншими листами, поточними документами, (організаційними, фінансовими будь якими іншими), діяльністю правління, виконавчої дирекції, регіональних відділень Фонду, тощо.
І те, що порядок денний голова Громадьскої ради отримував, здебільшого, вже на засіданні правління, теж не дивно, бо ще донедавна, попри норми постанови Кабінету Міністрів, голову Громради не завжди допускали на засідання правління фонду.
Кардинально ситуація змінилася лише після того, коли правління очолив Євген Дмитрович Котик. І саме на цьому засіданні вперше з часу створення Громадської ради правління прийняло рішення про те, що на засіданні правління на постійній основі, в обов’язковому порядку, без додаткового голосування з цього приводу будуть присутні голова Громадської ради та його заступники.
На правлінні мною було також озвучено ряд пропозицій по подальшій співпраці, які Громадська рада ініціює з метою максимального налагодження взаєморозуміння з Фондом. Не буду зараз докладно на них зупинятися, оскільки, по-перше, я озвучував ці пропозиції в попередніх публікаціях, а по-друге, хочу відзначити, що і голова правління Фонду, Є.Д. Котик, і новопризначена директорка виконавчої дирекції Фонду, Тетяна Олександрівна Михайленко, не лише з розумінням поставилися до пропозицій Громадської ради, підтримуючи їх в цілому, а й запропонували організацію необхідних зустрічей для обговорення і напрацювання кроків для подальшої плідної співпраці з Громадською радою Фонду соціального страхування України й максимально ефективного спіробітництва для вирішення проблем застрахованих осіб та створення умов для виконання Громадською радою обов’язків, покладених на неї державою.
Хотілося б вірити, що спільні зусилля Громадської ради і Фонду соціального страхування України обов’язково покращать непросту ситуацію, що нині склалася в Фонді.
Фото взято з офіційного сайту Фонду соціального страхування України
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 195 | Додав: vuppi14 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: