Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 14:41
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Березень » 28 » Прес-конференція в Укрінформі 27.03.2017
10:24
Прес-конференція в Укрінформі 27.03.2017

27 березня об 11.00 в приміщенні Національного інформаційного агентства "Укрінформ" та за його інформаційної підтримки відбулась прес-конференція на тему: “Весь світ – театр. Театральне мистецтво як запорука реабілітації інвалідів", організаторами якої є ГО «Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» і Театрально-концертна студія інвалідів "Добробут та злагода".

Учасниками заходу були: Володимир Петровський - голова ГО «ВГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів»; Костянтин Богатиренко - директор єдиного в Україні професійного театру інвалідів «Добробут та Злагода»; Жорж Шанаєв - керівник студії-галереї творчості інвалідів «Ми духом незламні», лауреат премії ім. І. Нечуя-Левицького; актори Театру інвалідів «Добробут та злагода»; Ірина Бернацька - художній керівник професійного театру інвалідів «Добробут та Злагода», журналісти, представники громадськості.

Прес-конференція була присвячена 20-річчю єдиного професійного театру інвалідів в Україні «Добробут та злагода», перша вистава якого відбулася 12 квітня 1997 року. День для проведення заходу був обраний не випадково, адже саме в цей день весь світ відзначає День театру.

"Єдиному професійному театру інвалідів в Україні - «Добробут та злагода» сьогодні виповнилося 20 років". Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів" Володимир Петровський.

«Сьогодні ми відзначаємо двадцяту річницю існування театрально-концертної студії, єдиного професійного театру інвалідів в Україні «Добробут та злагода». Дуже приємно, що всі ці двадцять років ця студія радує дітей і дорослих», - сказав Петровський.

Як зазначив директор театру «Добробут та злагода» Констянтин Богатиренко, у січні 1997 року зібралися люди з інвалідністю, які вирішили створити такий театр, де вони могли б працювати, аби довести суспільству, «що ми будемо не гірші, ніж інші, що ми такі ж самі, які і інші люди». Три з половиною місяці готувалася перша вистава театру - «Кошенята» - яку показали вперше 12 квітня 1997 року.

«І з того часу впродовж двадцяти років наші актори змогли порадувати більш ніж півмільйона наших глядачів, наших дітей. Ми поставили 9 вистав: «Кошенята», «Невдячний тигр», «Кмітливе шакаленя», «Язиката Хвеська», «Подорож у королівство трьох кольорів», «Лісова пригода», «Намисто із Здравоярії або план резидента Грипа», «Казкова карусель», «Наказ короля Товстопуза», - уточнив Богатиренко.

За його словами, театр також займається підготовкою спеціальних програм до різних подій, приміром, до Дня захисту дітей тощо.

Богатиренко також презентував новий логотип театру, автором якого став керівник студії-галереї творчості інвалідів «Ми духом незламні», лауреат премії ім. І. Нечуя-Левицького Жорж Шанаєв.

Під час заходу, на втіху присутнім, пролунали пісні і уривки з вистав театру. Захопеними оплесками вітали гості пісню Тигра з вистави "Невдячний тигр", а також героїв нової вистави "Намисто з Здравоярії або План резидента Грипа". Всі вистави театру запатентовані як єдина програма реабілітації в казково-ігровій формі. Особливе значення вони мають, оскільки в ігровій формі надають дітям корисні  практичні знання з правил дорожнього руху, з охорони здоров`я та профілактики захворювань, а також з проблем повсякденного спілкування. Хотілося б додати, що за роки існування театру його вистави подивилися більш ніж півмільйона (!) маленьких глядачів приблизно в 200 містах України, в тому числі - вихованці дитячих будинків та шкіл-інтернатів для дітей з інвалідністю, для яких вистави проводилися на благодійних засадах. 

Вітаємо всіх акторів Театрально-концертної студії інвалідів "Добробут та злагода" з 20-річчям і бажаємо єдиному в Україні професійному театральному колективу інвалідів довгого життя, нових вистав, гарних глядачів і легких доріг!

Дякуємо Національному інформаційному агентству "Укрінформ" за інформаційну підтримку нашого заходу! Повне відео заходу можна подивитися за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=XqYNwDQyFa4

 

Переглядів: 422 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: