Вітаю Вас Гість!
Понеділок, 29.04.2024, 14:05
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2024 » Березень » 14 » Презентація в бібліотеці Світогляд, 08.03.24
22:22
Презентація в бібліотеці Світогляд, 08.03.24
Вчора, 8 березня я отримала несподіваний, але від того не менш коштовний подарунок. Цей подарунок не відносився до категорії матеріальних цінностей, він був з тієї категорії, що живлять душу. Ну, скажімо, як криниця для Маленького принца. Хто читав, той зрозуміє, про що я.
Так от, подарунок розпочався зі звичайної афіші, в якій значилася презентація нашої з Володимиром Петровським книги «Григорій Сковорода. Той, чия совість як чистий кришталь», виданої видавництвом «Саміт-книга» (директор Іван Степурін»), за підтримки Міністерства культури, молоді та спорту України, а також невеличкий концерт пісень у виконанні Володимира Петровського. Аби не зловживати вашим терпінням, зауважу, що і моя презентація, в якій були розповідь про книгу та статті, що входять до неї, а також фотомандрівка музеями Григорія Сковороди в Україні, і концерт Володимира Петровського, до якого ввійшли такі пісні, як «Чари ночі» (слова Олександра Олеся, музика В. Безкоровайного), «Між іншим» (слова Ліни Костенко, музика Ольги Богомолець), «Фронтовий романс» (слова Богдана Назаренка, музика Володимира Петровського) та інші, відбулися і викликали неабияку зацікавленість присутніх.
Але справжнім подарунком стала власне бібліотека та люди, що в ній працюють. З величезним захопленням ми слухали розповідь пані Ілони, директорки бібліотеки, про неймовірні експонати бібліотечної колекції вишивки, про те, як були облаштовані Киргизька вітальня та яким чином навіть неписьменні маленькі відвідувачі можуть знайти дитячу читальну залу (за чорними котиками на стіні, які й приведуть малюка до зали). Окрему кімнату в бібліотеці займає виставка унікальних світлин журналістки Манани Абашидзе «Сакартвело – любов моя», причому кожна світлина – це ніби окрема розповідь, зі своїм сюжетом та героями. А ще - село Світоглядівка з його чудовими сюжетними ляльками-мотанками, подібних яким я не бачила в жодному музеї.
Чесно кажучи, бібліотека «Світогляд» видалася мені такою печерою скарбів, якою можна блукати не одну годину. І не одну годину слухати історії про ці скарби. Небайдужість, цікавість до світу та любов до своєї роботи - все це ми з величезним задоволенням бачимо в багатьох київських бібліотеках і радіємо цьому, адже важко перебільшити роль бібліотеки для формування справжнього духу української нації.
Книги (а на стелажах я побачила не одне і не два улюблених видання), наші глядачі, які сміялися та плакали над виконуваними піснями та, затамувавши подих, дивилися презентацію, присвячену Григорію Сковороді, а також екскурсія бібліотекою вже по завершенні заходу, стали особисто для мене найкращим святковим подарунком. Хочеться вірити, що і наші з Володимиром Петровським презентація та концерт не розчарували слухачів.
І так, мало не забулася. Книга «Григорій Сковорода. Той, чия совість як чистий кришталь» була передана директорці бібліотеки «Світогляд», пані Ілоні Мітіній і поповнила книжковий фонд бібліотеки.
Переглядів: 29 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: