Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 19.04.2024, 01:33
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Травень » 9 » Реалізація прав людей з інвалідністю в Україні
22:33
Реалізація прав людей з інвалідністю в Україні
16 квітня 2018 року в Національному інформаційному агентстві "Укрінформ" відбувся круглий стіл "Реалізація прав людей з інвалідністю в Україні", співорганізатором якого була ГО ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів".
Учасниками заходу також були: Михайло Бугаєць - професор, голова ВГО «Конгрес громадських об’єднань України»; Володимир Петровський - Омбудсмен – Уповноважений представників громадянського суспільства для захисту прав і свобод інвалідизованих громадян; Ірина Крошко - голова ВГО «Український конгрес інвалідів»; Михайло Крошко - директор інкюзивного закладу «Всеукраїнський експериментальний центр персональної освіти та соціалізації особистості»; Лариса Діордійчук - голова батьківського комітету закладу зворотної інклюзії «Всеукраїнська школа персональної освіти «Славія» імені Віктора Соломенка»; Ірина Дружинець - мама дитини з інвалідністю; Анатолій Буднік - голова ГО «Всеукраїнська Народна Рада проти корупції та громадської експертизи влади».
До участі були запрошені: керівники Постійного представництва ООН в України, Представництва ЄС в Україні, керівники Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Генеральної прокуратури, Вищої ради правосуддя, Уповноважених Верховної Ради України та Президента України з прав людини та дитини.
Сучасний стан десяти відсотків громадян України, які мають інвалідність, вимагає термінового втручання для його невідкладного та радикального покращення. Громадськість стурбована жалюгідним станом людей з інвалідністю і тому звернулася до Українського конгресу інвалідів та Конгресу громадських об'єднань України, щоб ініціювати Всеукраїнський громадянський рух Людяності та допомогти у вирішенні складних проблем.
Законодавство України щодо осіб з інвалідністю не містить механізмів для реалізації, зокрема щодо притягнення до відповідальності за порушення прав таких людей.
Про це сказав Уповноважений представників громадянського суспільства для захисту прав і свобод інвалідизованих громадян Володимир Петровський під час п'ятого засідання круглого столу "Реалізація прав людей з інвалідністю в українських реаліях" в Укрінформі.
"Є порушення чинного законодавства України (щодо осіб з інвалідністю), воно (законодавство — ред.) не виконується. Законодавство в Україні далеко не найгірше, яке покликане вирішувати проблеми людей з інвалідністю. Але проблеми полягають в тому, що в цьому законодавстві відсутні ключові механізми для виконання, контролю, відповідальності за позитивні чи негативні результати дій виконавчої, законодавчої та судової влади України", - сказав він.
Повні матеріали заходу можна переглянути за наступним посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=WgikIZ24S6k. Виступ Петровського В.Б. з 05:11 хвилини заходу по 28:05 хвилини заходу.
Переглядів: 342 | Додав: vuppi | Теги: В.Б. Петровський, права людей з інвалідністю, ГО ВГО ВППІ, Укрінформ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: