Вітаю Вас Гість!
Субота, 27.04.2024, 00:42
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Липень » 12 » Створено робочу групу
21:15
Створено робочу групу
На виконання рішення Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики про створення робочої групи об’єднання Громадських рад та згідно бажання низки громадських рад різних рівнів і громадських організацій, 07 липня 2021 року відбулися установчі збори по створенню згаданої робочої групи, що отримала назву «Об’єднана робоча група громадських рад і громадських організацій з питань захисту наданих Конституцією й чинним законодавством гарантій пільгового забезпечення незахищених верств населення України».
Саме таку назву вирішили обрати для новоствореної робочої групи учасники зборів, представники:
Громадської ради при Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів
Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України,
Громадської ради при Міністерстві у справах ветеранів України,
Громадської ради при КМДА,
Громадської ради Фонду соціального страхування.
та громадської організації «Українське товариство сліпих» (УТОС).
Окрім назви, члени робочої групи обрали її керівний склад:
Голова Робочої групи - Зюзіна О.І
секретар Робочої групи -Долгова Н.М.
Учасники засідання обговорили проблему, що змусила їх об’єднатися для захисту прав, якими, нажаль, в порушення чинного законодавства України й міжнародного права, системно нехтують, оскільки Міністерство соціальної політики і Кабінет Міністрів України приймають дискримінаційні рішення щодо пільгових категорій, які скасовуються в судовому порядку, як неправомірні, а органи місцевої влади по Україні (в тому числі – через відсутність фінансової спроможності) з радістю також приймають рішення, що суперечать Конституції, чинному законодавству та міжнародному праву. На пропозицію В.Б. Петровського, голови ГО ВГО ВППІ голови Громадської ради Фонду соціального страхування України, голови Комітету з питань соціальної політики ГРомадської ради при КМДА, одноголосно було проголосовано наступне:
Робоча група не підтримує проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пільг з проїзду та деяких інших пільг №5651 та похідні від нього (№№ 5651-1, 5651-2, 5651-3)
Робоча група рекомендує Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики не підтримувати цей законопроект та похідні від нього (№№ 5651-1, 5651-2, 5651-3)
Робоча група рекомендує Кабінету Міністрів України відкликати Законопроект № 5651 та похідні від нього (№№ 5651-1, 5651-2, 5651-3)
Учасники групи також домовилися про подальшу співпрацю з метою напрацювання пропозицій та бажанням знайти порозуміння з Президентом України, ВР, Кабміном, органами місцевої влади для вирішення наявних проблем, в тому числі – пільгового забезпечення, відповідно до Конституції України, чинного законодавства й міжнародного права, та, виключно за допомогою демократичних механізмів переконати органи влади всіх рівнів в тому, що здійснювати соціальну політику, в тому числі – дотримуватись гарантій, наданих Конституцією України і чинним законодавством, необхідно в правовому полі. Наступні засідання Робочої групи будуть присвячені напрацюванню конкретних пропозицій. Зокрема, Робочою групою було ініційовано проведення Круглого столу з обговорення проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пільг з оплати проїзду та деяких інших пільг» р. № 5651, який відбудеться 13 липня 2021 року о 13 год. за адресою:вул.Єспланадна 4/6, кімн. 104, в приміщенні Громадської ради при Державній Службі Статистики України.
Переглядів: 141 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: