Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 05:29
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Липень » 16 » Світовий рекорд доступний для всіх!
16:11
Світовий рекорд доступний для всіх!
20-тій річниці Незалежності України присвячується

24 серпня 2009 року п`ятеро незрячих громадян України встановили світовий та всеукраїнський рекорд: перший в світі масовий стрибок незрячих з парашутом. Організацію і проведення заходу здійснила Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів». Акція проходила під гаслом «Небо – для вільних».
Учасниками цієї акції були голова ВГО «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів», В.Б. Петровський (м. Київ), голова Волинської обласної профспілкової організації ВППІ, М.А. Мацько (м. Нововолинськ), член Харківської місцевої профспілкової організації ВППІ, В.А. Носков (м. Харків), голова Сімферопольської місцевої (міської) профспілкової організації ВППІ А.Г. Полюхович (Симферополь, АР Крим, єдина незряча жінка-парашутист) та представник АР Крим Л. С. Кіраджиєв (Бахчисарай, АРК).

Світовий рекорд доступний для всіх
Девіз: «Небо – для вільних!»

Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів» здійснює організацію і проводить 2-й відкритий масовий захід зі стрибків з парашутом незрячих людей.
Ідея акції: організатори та учасники акції переконані, що держава й суспільство мають перейти від політики та практики виключно задоволення потреб інвалідів до підвищення їхніх можливостей. Потреби у кожного різні, крім того, задовольнивши одні, з’являються інші. Таким чином, повністю задовольнити потреби неможливо в принципі, але постійно намагаючись зробити це, держава й суспільство привчають інвалідів до патерналізму, люди перестають вірити в себе і сподіватися на свої сили, стають залежними від когось, втрачають свободу.
Забезпечивши ж інвалідові по-справжньому рівні (а не якісь пільгові чи „тепличні”) права і можливості та розвиваючи його здібності, можливості вчитися, працювати та активно самореалізовуватися в суспільстві, держава отримає повноцінного громадянина, суспільство – корисного та цінного члена. Сам же інвалід, самостійно заробляючи собі на життя та самостійно обираючи його напрямки, перестає залежати від держави, суспільства, близьких та оточуючих, з тягаря стає рушійною силою, зі споживача - творцем!
Розвиваючись, інвалід з „людини з обмеженими можливостями” стає вільною людиною!
Це мають зрозуміти і держава в особі можновладців, і суспільство, в особі кожного з наших співвітчизників, і самі інваліди. Саме для того, щоб донести вищенаведену ідею до усіх цих осіб, і проводиться акція „Небо – для вільних!”.
Захід відбудеться з 22 по 25 серпня 2011 року в Україні (АР Крим).
Програма заходу:
22 серпня: культурна програма (м. Феодосія, АР Крим):
-відвідання Феодосійського краєзнавчого музею;
- відвідання музею О. Гріна в м. Феодосія;
- відвідання генуезької фортеці на Карантині (м. Феодосія).
23 серпня:
- ранкова зустріч «Алых парусов Александра Грина»;
- комплексна спеціалізована професійна підготовка парашутистів до участі в акції;
- відвідання єдиного в Європі та другого в світі Музею планеризму.
24 серпня:
- масовий стрибок незрячих з парашутом, присвячений 20-тій річниці Незалежності України;
- екскурсія «Загадковий Кара-Даг»
- вшанування рекордсменів.
25 серпня:
- від`їзд учасників акції.
Запрошуємо інвалідів з вадами зору з України та з інших держав світу, бажаючих взяти участь у відкритому міжнародному заході.
Запрошуємо вітчизняних та іноземних спонсорів (фізичних і юридичних осіб) взяти участь у всеукраїнському і міжнародному заході, присвяченому 20-тій річниці Незалежності України.
Запрошуємо вітчизняні та іноземні ЗМІ до участі у висвітленні акції та іншій максимально широкій участі в проекті ВГО ВППІ.
За докладною інформацією звертатися:
за електронною поштою: vuppi@ukr.net, dmira-ua@rambler.ru, matsko69@rambler.ru
Контактні телефони: 093-970-75-70; 066-713-10-20 - Володимир,
093-550-80-11; 050-602-85-22; 097-979- 0-979 - Микола
093-487-85-99; 067-456-32-18; 050-584-30-33- Ірина
Переглядів: 751 | Додав: Moder | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: