Вітаю Вас Гість!
Неділя, 05.05.2024, 14:09
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2024 » Січень » 28 » Тринадцятий рік “Поетичного рушника”
11:58
Тринадцятий рік “Поетичного рушника”
У 2011 році Обухівською міською радою у співорганізаторстві з обухівським письменником Геннадієм Горовим був започаткований щорічний фестиваль-конкурс для людей з інвалідністю “Поетичний рушник”. Присвячений пам’яті всесвітньо відомого поета-пісняра Андрія Самійловича Малишка, він став ще однією гарною традицією Обухівського краю.
Спершу обласного, а в подальшому -всеукраїнського формату, творчий захід пройшов зі своїми учасниками за тринадцять років існування через багато різноманітних випробувань: Революція гідності, окупація нашого Криму і частини Донбасу, COVID-19, та чимало менш глобальних подій. Глобальні й не дуже, вони, тим не менш, усі впливали на фестиваль-конкурс.
Змінювалися члени журі, назви номінацій, корегувалися правила заходу тощо. Фінальна частина відбувалася впродовж одного і двох днів, виключно в режимі гала-концерту і з майстер-класами, з фізичною присутністю всіх дочетних і в режимі онлайн. По-різному було. Але 2023 рік, як і 2022, через повномасштабну російсько-українську війну, безумовно, особливий. Повна відсутність фінансів (вони бо наразі потрібніші в інших сферах буття країни), неможливість (через різноманітні складнощі як з нашого боку, так і з боку багатьох учасників, провести фінал навіть в онлайн… То чи варто було взагалі цьогоріч давати старт фестивалю-конкурсу? Безумовно. Позаяк, слово – теж зброя. А подібні заходи – ще одна форма нашої непокори, нашого супротиву окупантам.
Отож, 15 травня 2023 року розпочався прийом заявок на участь у тринадцятому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі “Поетичний рушник”. Участь у ньому взяли понад сорок віршотворців. Як майстри пера, так і початківці. Окремо варто зазначити, що фестиваль-конкурс давно не отримував такої кількості нових участників, як цьогоріч. І це здорово. Дехто із них зміг потіснити старожилів, що, можливо, піде останнім тільки на користь. Змусить писати ще образніше та цікавіше.
Ну і куди ж ми без нашого славного журі? Твори конкурсантів тринадцятого Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Поетичний рушник” оцінювали:
Голова журі: Геннадій Горовий – член Національної спілки письменників України та Національної спілки журналістів України, голова КОО ВГО “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів”.
Члени журі:
Ольга Ольхова – Поетеса, членкиня Національної спілки письменників України, кураторка Луцької літературної резиденції, засновниця Креативної аґенції “Баляндраси”,
Ольга Колінченко (Довгоп’ят) – членкиня Національної спілки письменників України, керівничка шкільного літературного гуртка “Росинка”, завідуюча музеєм літератури рідного краю Козинської ЗОШ I-III ступенів,
Валентина Захабура – письменниця і бардеса,
Володимир Дон – поет, композитор, співак.
Організатори висловлюють членам журі щиру вдячність за їхню роботу в нинішніх непростих умовах.
Окрема вдячність також кожному конкурсанту. Попри чисельні жахіття, які вчиняють росіяни на теренах нашої славної України, ви не зневірилися, не опустили руки. Натомість, Ви живете і творите. Це не може не викликати захоплення. А тому, організатори “Поетичного рушника” і далі докладатимуть усих сил, аби захід існував і розвивався.
Ми обов’язково переможем у цій війні! Настане час і гостинна обухівська земля знову радо прийме фіналістів чергового фестивалю-конкурсу “Поетичний рушник”.

ГРАН-ПРІ
Марина Провоторова – м. Сєвєродонецьк Луганської області, тимчасово м. Чернівці

НОМІНАЦІЯ “ПОЕЗІЯ ДЛЯ ДІТЕЙ”
I місце
Степан Підлужний – м. Львів
II місце
Марія Дем’янюк – м. Хмельницький
III місце
Михайло Милий (Михайло Мілян) – м. Костянтинівка Донецької області, тимчасово м. Львів.

НОМІНАЦІЯ “ІНТИМНА ЛІРИКА”
I місце
Ганна Серпутько – м. Київ
II місце
Христина Фоміна – м. Українка Київської області
III місце
Тетяна Франц – с. Тудорковичі Львівської області

НОМІНАЦІЯ “МІЙ РІДНИЙ КРАЙ”
I місце
Ігор Дах – м. Червоноград Львівської області
II місце
Галина Мороз – м. Вишгород Київської області
III місце
Алла Диба – м. Київ

НОМІНАЦІЯ “РОНДЕЛЬ”
I місце
Марія Фоміна – с. Сошників Київської області
II місце
Наталія Бутук – м. Одеса
III місце
Юрій Бабенко – смт Борова Київської області

НОМІНАЦІЯ “ПРИСВЯТИ”
I місце
Людмила Шостацька – м. Хмельницький
II місце
Лілія Кравченко – м. Львів
III місце
Євген Познанський – м. Київ

НОМІНАЦІЯ “ПОЕТИЧНА ХВИЛЯ”
I місце
Ярослава Горон – м. Львів
II місце
Ніна Габінська – м. Бориспіль Київської області
III місце
Тетяна Комарніцька – м. Одеса

СПЕЦІАЛЬНА ВІДЗНАКА “Симпатія журі”
Наталія Поспєлова – м. Вінниця

Принагідно, організатори висловлюють також вдячність багаторічному другові фестивалю-конкурсу – Всеукраїнській громадській організації “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів”, на сайті якої із року в рік розміщюються замітки за результатами проведення фінальної частини “Поетичного рушника”. А також – колективу газети “Промінь” системи Утос, що також не полишає захід поза своєю увагою.
І наостанок: організатори підготували невеличкий сюрприз, завдяки якому старожили фестивалю-конкурсу зможуть згадати його найкращі миті, а нові учасники та шанувальники заходу, побачити, як проходили фінали першого десятиліття “Поетичного рушника”. Посилання:

https://youtu.be/3YZl7rIXhvM?si=VwJgGy0-rSMohVVW
Переглядів: 39 | Додав: vuppi | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: