Вітаю Вас Гість!
П`ятниця, 29.03.2024, 05:02
Головна | Реєстрація | Вхід | RSS

Меню сайту

Форма входу

Наше опитування

Яким проблемам інвалідів слід приділити увагу на нашому сайті
Всього відповідей: 129

Пошук

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 11 » Участь в роботі Комітетів Верховної Ради України
14:16
Участь в роботі Комітетів Верховної Ради України

10 грудня 2014 року голова ГО ВГО ВППІ, В.Б. Петровський, взяв участь в спільному засіданні Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності та Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Учасники засідання заслухали інформації Генерального прокурора України Віталія Яреми, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і Голову Служби безпеки України Валентина Наливайченка про досудове розслідування злочинів проти людяності, життя та здоров'я мирних громадян під час проведення ними мирних акцій протесту в період з 30 листопада 2013 р. до 22 лютого 2014 р., вчинених службовими особами правоохоронних органів та іншими особами.

Голова Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін, відкриваючи засідання, зазначив, що останнім часом в засобах масової інформації, на вулицях, в зоні АТО, тут, у парламенті, лунають заяви про бездіяльність прокуратури, міліції і Служби безпеки України по розслідуванню злочинів проти людяності під час мирних акцій протестів у період з 30 листопада 2013 по 22 лютого 2014 року. 

Генеральний прокурор України Віталій Ярема, зокрема, повідомив, що у Генеральній прокуратурі створено Управління спеціальних розслідувань, яке зараз займаються виключно розслідуванням злочинів проти Майдану. "Після того, як Генеральну прокуратуру позбавили функції так званого "загального нагляду", ми провели оптимізацію і створили спецуправління. Там працює 83 слідчих і оперативних працівників, які звільнені від усього", - заявив він.

В.Ярема також повідомив, що у справі про злочини на Майдані розслідується 12 окремих епізодів. За його словами, на кожному з цих епізодів працює група, де є слідчий, оперативники на постійній основі.

Генеральний прокурор зазначив, що 77 особам оголошена підозра, 47 - вона вручена особисто, близько 900 осіб являються потерпілими, які отримали тілесні ушкодження, з них 185 - з вогнепальними пораненнями.

В.Ярема, відповідаючи на запитання народних депутатів, висловився за доцільне продовжити термін розслідування убивств на Майдані понад один рік.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував учасників спільного засідання про ті епізоди, за якими були дані відповідні доручення Генеральною прокуратурою Міністерству. Він, зокрема, повідомив про те, що відкрито кілька десятків кримінальних проваджень, ведеться розслідування за шістьма провадженнями щодо зниклих учасників масових протестів на Майдані.

Члени Комітетів під час виступів зазначали, що досудове розслідування злочинів проти людяності, життя та здоров'я мирних громадян під час проведення ними мирних акцій протесту в період з 30 листопада 2013 р. до 22 лютого 2014 р., вчинених службовими особами правоохоронних органів та іншими особами, здійснюється неефективно та з суттєвим порушенням строків їх розслідування.

Народні депутати пропонували Генеральній прокуратурі України, Міністерству внутрішніх справ та Службі безпеки України вжити термінових заходів з метою встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності осіб, винних у вчиненні злочинів проти мирних громадян та інших злочинів, пов'язаних з вбивствами, пораненнями, викраденням, катуванням, побиттям, громадян-учасників Революції гідності.

Хотілося б сподіватися, що за результатами цього засідання справа розслідування злочинів проти людяності під час Майдану нарешті зсунеться з мертвої точки.

Переглядів: 436 | Додав: Kuratornet | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: